Μούγιακιτς: «Είπα αμέσως “ναι” στον Ατρόμητο, εξαιρετικός προπονητής ο Κάναντι»

Μούγιακιτς: «Είπα αμέσως “ναι” στον Ατρόμητο, εξαιρετικός προπονητής ο Κάναντι»

Νίκος Μαρούδας
Μούγιακιτς: «Είπα αμέσως “ναι” στον Ατρόμητο, εξαιρετικός προπονητής ο Κάναντι»

bet365

Ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Αρμίν Μούγιακιτς, που μίλησε στο gazzetta.gr για την νέα πρόκληση της καριέρας του!

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Έτοιμος να ολοκληρώσει την δεύτερη μεταγραφή του είναι ο Ατρόμητος. Μετά τον Ηρακλή Γαρουφαλιά και φυσικά την παραμονή του Σπύρου Ρισβάνη ως ελεύθερου, οι Περιστεριώτες έφεραν στην Ελλάδα το βράδυ της Δευτέρας τον Αρμίν Μούγιακιτς. Ο Αυστριακός επιθετικός, είναι επιλογή του Νταμίρ Κάναντι κι αναμένεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στην επιθετική γραμμή.

Ο 23χρονος επιθετικός, που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε 7 φορές με την πρώτη ομάδα της Ραπίντ Βιένης και 17 φορές με την δεύτερη σημειώνοντας 9 τέρματα, μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που βγαίνει για πρώτη φορά έξω από την χώρα του.

Ο Μούγιακιτς, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ντόναφελντ της Αυστρία και το 2004 μετακόμισε στην Βιένη για λογαριασμό των ακαδημιών της Ραπίντ. Εκεί έμεινε για 14 χρόνια και φυσικά έκανε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2015 σε ηλικία 20 ετών. Πλέον, τρία χρόνια μετά από αυτό, ήρθε η ώρα για τον ίδιο να ανοίξει τα... φτερά του!

Πρώτη πρόκληση εκτός Αυστρίας είναι στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο. Ο ίδιος μιλώντας στο gazzetta.gr φαίνεται ενθουσιασμένος με την νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του. Δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την νέα του ομάδα απ' όποια θέση κι αν χρειαστεί και τονίζει πως είπε αμέσως το "ναι" στον Ατρόμητο, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Νταμίρ Κάναντι, ενώ αναφέρεται και στο πόσο σημαντική είναι για τον ίδιο η πρώτη έξοδος από την πατρίδα του.

Επίσης, έδειξε πως γνωρίζει την τρομερή περσινή σεζόν του Ατρόμητου, όπως επίσης και την ανυπομονησία του για να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες. Τέλος, αναφέρεται και στην πρόκληση του Europa League με τους Περιστεριώτες...

O Mούγιακιτς, πέρασε με επιτυχία το πρωί της Τρίτης τις ιατρικές εξετάσεις και λίγη ώρα αργότερα από τις πρώτες του δηλώσεις στην Ελλάδα και στο gazzetta.gr, ανακοινώθηκε κι επίσημα από τον Ατρόμητο!

Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα για την μεταγραφή σου στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο;
«Το πρώτο μου συναίσθημα ήταν τρομερό! Είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρος που είμαι εδώ κι έφτασα σε τέτοιο σημείο ώστε να με καλέσει ο Ατρόμητος να έρθω στην ομάδα! Φυσικά μετά από λίγες εβδομάδες ένιωσα μια στεναχώρια επειδή έφυγα από την πατρίδα μου, τους φίλους μου, την οικογένειά μου παρ' όλο που είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτή την νέα πρόκληση. Από την πρώτη κλήση που δέχτηκα, αμέσως ήξερα τι θα απαντήσω. “Ναι! Θα πάω σε αυτή την ομάδα”, δεν το σκέφτηκα δεύτερη στιγμή. Είμαι πολύ χαρούμενος λοιπόν που ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου εδώ στην Αθήνα με τον Ατρόμητο».

Πόσο σημαντικό είναι για εσένα το πρώτο σου βήμα εκτός της πατρίδας σου;
«Ζούσα στη Βιέννη, στο δικό μου διαμέρισμα κι εκεί έπρεπε να κάνω πράγματα που κάνουν συνήθως οι γονείς. Όμως το να ζήσω σε μια ξένη χώρα μόνος μου, σίγουρα θα με βελτιώσει σαν άνθρωπο. Θα γίνω πραγματικός ενήλικας! Θα πρέπει να φροντίζω μόνος μου τα προβλήματά μου».

Ποια είναι η σχέση σου με τον Νταμίρ Κάναντι; Τον γνώριζες από την Αυστρία ή θα έχεις την πρώτη σου επαφή μαζί του εδώ στην Ελλάδα;
«Ο προπονητής θα με βοηθήσει πολύ στην αρχή. Το ίδιο και ο Εμάνουελ Σάκιτς τον οποίο και γνωρίζω από την Βιένη. Ξέρω τον κ. Κάναντι από το πρωτάθλημα της Αυστρίας κι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχω μιλήσει μερικές φορές μαζί του τις τελευταίες εβδομάδες για την ομάδα και τις φιλοδοξίες που έχει με αυτή».

Ξέρουμε ό,τι αγωνίζεσαι ως σέντερ φορ, αλλά και ως εξτρέμ. Εσένα που σ' αρέσει να αγωνίζεσαι περισσότερο;
«Όλη την χρονιά πέρσι αγωνίστηκα ως επιθετικός ή ως δεκάρι. Νιώθω καλά και στις δύο θέσεις, αλλά είμαι έτοιμος και για νέες ιδέες πάνω στον τρόπο παιχνιδιού μου. Έτσι όπου μου ζητήσει ο προπονητής μου να αγωνιστώ θα κάνω το καλύτερο για εμένα και την ομάδα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον Ατρόμητο για την επόμενη σεζόν;
«Ξέρω πως ως επιθετικός πρέπει να μετράω τα γκολ και να είμαι καλός στους στόχους, αλλά δεν μπορώ να κοιτάξω το μέλλον δυστυχώς (σ.σ. γέλια)! Πραγματικά αν σημειώσω μόνο 1 γκολ και δώσω 10 ασίστ και η ομάδα έχει φτάσει τους στόχους της, θα είμαι χαρούμενος».

Ο Ατρόμητος προέρχεται από μια τρομερή σεζόν. Γνωρίζεις γι' αυτό; Μπορεί η ομάδα τη νέα χρονιά να βρεθεί στους ομίλους του Europa League;
«Ναι έχω διαβάσει γι' αυτό! Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα γνωρίσω αυτούς τους ανθρώπους που έπαιξαν τόσο καλά την περασμένη σεζόν. Σε ό,τι αφορά το Europa League τώρα, νομίζω πως είναι σημαντικό να μείνεις ταπεινός και να δουλεύεις συνεχώς γι' αυτό. Όλα είναι πιθανά. Φυσικά όμως πρέπει η ομάδα να κρατήσει τα στοιχεία που την έκαναν και πάλι μεγάλη. Ισχυρό πνεύμα, μεγάλη φιλοδοξία και να δίνει πάντα το 100% των δυνατοτήτων της».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα