Ο πολύ πιο έτοιμος Τσιμίκας κι ο Μαζουάκου της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο πολύ πιο έτοιμος Τσιμίκας κι ο Μαζουάκου της Πρέμιερ Λιγκ!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον δανεικό του Ολυμπιακού που πάει για ενδεκάδα!

Από τους παίκτες που ήταν δανεικοί από τον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν, ο πρώτος που φαίνεται να υπολογίζεται για την αρχική ενδεκάδα ενόψει της νέας σεζόν είναι ο Τσιμίκας. Ίσως κι ο μοναδικός (εκτός βεβαίως του γκολκίπερ Γιαννιώτη), αν κι ελπίζω όχι γιατί εγώ πιστεύω πολύ και στον Σιώπη.

Για τον Τσιμίκα έχω ξαναγράψει εδώ-με υποχρέωσε ο ίδιος με την εντυπωσιακή παρουσία του στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη Βίλεμ. Απλά έκατσα και τον ίδιο πιο αναλυτικά τώρα, όπως για π.χ. μέσα από το βιντεάκι με όλες τις κινήσεις του, κακές και καλές, την τελευταία αγωνιστική, στο Βίλεμ-Φίτεσε (2-2). Και απλά επιβεβαίωσα την εικόνα που είχα γι΄ αυτόν γενικά όλη τη σεζόν: το παιδί έχει πολύ μεγάλη βελτίωση. Πήρε παιχνίδια, πήρε ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση και δείχνει τι μπορεί να κάνει.

Καλά, τις επιθετικές του δυνατότητες τις ξέραμε- δεν το συζητάμε, πολλά σπριντ μπροστά με ανεβάσματα στην επίθεση κι επικίνδυνες μπούκες. Σε μία από αυτές ήρθε από πίσω σαν τρέϊλερ κι σκόραρε το 1-0, μετά από πλασέ συμπαίκτη του στο δοκάρι. Αλλά η πρόοδος του είναι κόμη σημαντική στα αμυντικά καθήκοντα. Μου έκανε εντύπωση ότι έχει δυναμώσει και ότι κερδίζει πιο εύκολα τις προσωπικές μονομαχίες. Ότι πιέζει τον αντίπαλο και του κλέβει την μπάλα. Ακόμη ότι έχει καλές τοποθετήσεις, συγκλίνει καλά και γίνεται τρίτος στόπερ, έχει αρκετές επεμβάσεις και κοψίματα.

Γενικά φαίνεται ότι έχει ωριμάσει αρκετά, σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού του. Κάνει άμυνα πολύ πιο ψύχραιμα και βγάζει την μπάλα μπροστά πιο σίγουρα και συχνά πιο έξυπνα. Έχει καλό πόδι και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στις εκτελέσεις των στημένων. Ακόμη και τα αράουτ τα εκτελεί πιο δυνατά!

Έχει βελτιωθεί αμυντικά και στο ένας μ΄ ένα. Δεν του περνάς εύκολα σέντρα, αλλά θέλει κι άλλη δουλειά εκεί. Όπως χρειάζεται να είναι πιο συγκεντρωμένος, π.χ. σε κάποιες πάσες. Κι ίσως και λίγο πιο σκληρός, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακό που δεν παίρνει τζάμπα κάρτες.

Είναι έτοιμος να πάρει τη φανέλα του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού ο Τσιμίκας; Σύμφωνα με τις δικές μου, υψηλές, απαιτήσεις, όχι. Αλλά ποιος 22χρονος θα ήταν; Ούτε ο Μαζουάκου ήταν και βλέπουμε ότι τώρα παίζει Πρέμιερ Λιγκ (ήδη 40 συμμετοχές σε δύο σεζόν)…

Ο Τσιμίκας στα δικά μου τα μάτια δεν είναι έτοιμος, αλλά είναι αρκετά έτοιμος! Όταν βλέπεις ένα παλικάρι να φεύγει συνέχεια σφαίρα μπροστά και να μπορεί να σου παράγει φάσεις τη μία μετά την άλλη, αλλά και να αμύνεται με μία συνέπεια, σημαίνει ότι πολύ απλά ένα πράγμα:

Τον εμπιστεύεσαι, τον στηρίζεις στα λάθη του, τον βοηθάς να παίξει χωρίς άγχος και οι πιθανότητες να σου «βγει» αριστερός μπακ για μεγάλα πράγματα είναι σημαντικές…

Άσχετο: μισό εκατομμύριο είναι η διαφορά Άντερλεχτ-ΑΕΚ μου λένε από το Βέλγιο. Η ΑΕΚ κοντεύει να πιάσει το ταβάνι που ήθελε για τον Βράνιες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.