Όταν ήταν αντίπαλοι ο Ανσαριφάρντ κι ο Γκερέρο!

Όταν ήταν αντίπαλοι ο Ανσαριφάρντ κι ο Γκερέρο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του gazzetta για τη μεταγραφή του Γκερέρο, «μπλέκοντας» και τον... Ανσαριφάρντ!

Σήκωσε πολύ κουβέντα η μεταγραφή του Μιγκέλ Γκερέρο στον Ολυμπιακό. Και καταλαβαίνω ότι αρκετοί Ολυμπιακοί αντιμετώπισαν επιφυλακτικά τη μεταγραφή αυτή.

Εγώ τον παίκτη τον ανέλυσα, από την πρώτη στιγμή. Έκανα δηλαδή αυτό που νομίζω ότι έπρεπε να κάνω-γιατί δεν νομίζω να ε;iχε κανείς φiλος του Ολυμπιακού σαφή άποψη για το τι εστί Γκερέρο. Έκατσα και τον είδα και είπα ποια είναι τα στοιχεία του-το εύκολο είναι απλά να πεις τα νούμερα ενός παίκτη.

Από εκεί και πέρα, σε ανύποπτο χρόνο είχα γράψει ποιοι σέντερ φορ «πιάνουν» στον Ολυμπιακό (http://www.gazzetta.gr/football/article/1236668/poioi-senter-pianoyn-kai-poioi-ohi-ston-olympiako) και κατ΄ επέκταση ποια θα ήταν η δική μου «ιδέα» (http://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1237269/kanontas-ta-penintarakia-me-ta-onomata-ton).

Αλλά πρέπει να δεχθούμε ότι όλα αυτά είναι θεωρίες. Μετράει μόνο τελικά το τι κάνει ένας παίκτης στο γήπεδο με την όποια του ομάδα.

Για όσους δεν το ξέρουν, ο Ανσαριφάρντ πριν έρθει στην Ελλάδα, πήγε κι έπαιξε ένα χρόνο στην Ισπανία, στη Β΄ κατηγορία (Segunda). Με την Οσασούνα, που γλίτωσε τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό και είχε μία από τις χειρότερες επιθέσεις της κατηγορίας, είχε μηδέν γκολ σε 16 συμμετοχές (8 βασικός κι 8 αλλαγή)…

Την ίδια σεζόν, 2014-15, ο Γκερέρο είχε παίξει κι αυτός στην ίδια κατηγορία! Αλλά με την Σπόρτινγκ Χιχόν, που τερμάτισε 2η κι ανέβηκε στην Α΄ (Primera). Ο Γκερέρο ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 10 γκολ σε 36 συμμετοχές (32 βασικός), τα δε γκολ αυτά ήταν χρυσά γιατί είχαν φέρει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, με τα πέντε από αυτά τα αποτελέσματα να ήταν προς το τέλος της σεζόν, όταν κι είχαν όλα κριθεί στη μάχη της κορυφής (Μπέτις 84 βαθμούς, Χιχόν 82, Χιρόνα 82!).

Τη συνέχει την ξέρουμε: ο Καρίμ ήρθε στην Ελλάδα, έπαιξε στον Πανιώνιο μία σεζόν, έβαλε 9 γκολ σε 30 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα και έπαιξε και το μισό της επόμενης σεζόν στον Πανιώνιο, με 5 γκολ σε 14 παιχνίδια, άρα θεωρητικά κάπου άλλου τόσα θα έβαζε και να έμενε ως το τέλος της σεζόν.

Και φέτος στον Ολυμπιακό, σε μία ομάδα που βρίσκει σαφώς περισσότερες ευκαιρίες ο σέντερ φορ απ΄ ότι στον Πανιώνιο, ο Ανσαριφάρντ έκανε 17 γκολ σε 25 παιχνίδια, άρα διπλασίασε τα νούμερα του-αφού πρώτα χρειάστηκε το περσινό πρώτο του εξάμηνο στην ομάδα να προσαρμοστεί.

Βαζω διάφορα πράγματα «στο τραπέζι» όχι για να αποδείξω κάτι για τον Γκερέρο, αλλά πολύ απλά γιατί δεν αντέχω την υποτίμηση ενός παίκτη, πριν καν τον δούμε. Εξ ου και στάθηκα στο ότι τον ήθελαν πολύ και η ΑΕΚ (από το χειμώνα ο Μανόλο Χιμένεθ τον είχε ζητήσει και τον ήθελε) και ο ΠΑΟΚ-όπως είδατε δεν διαψεύστηκε ποτέ από τον ΠΑΟΚ η σχετική πληροφορία…

Εξ ου και στέκομαι και στο ότι η Λεγκανές όχι απλά ήθελε πολύ να τον κρατήσει, αλλά κι έγινε χαμός με την απώλεια του και το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μαζί του. Μέχρι πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στο σύλλογο της Μαδρίτης και στο γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον παίκτη.

Βλέπε https://as.com/futbol/2018/06/14/primera/1528992413_800426.html

Και https://www.leganews.es/guerrero-renovacion-leganes-mesas/

Και http://www.lavanguardia.com/deportes/20180613/4584834256/malestar-en-el-leganes-por-la-forma-de-salir-de-miguel-angel-guerrero.html

Είμαι υπέρ της άποψης ότι κάθε μεταγραφή πρέπει να την σεβόμαστε. Αν «βγει» η, δεν «βγει» είναι άλλο θέμα κι άλλο ο σεβασμός.

Παρεμπιπτόντως, μακάρι να γίνει με τον Καρίμ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, ό,τι είχε γίνει και με τον Κάμπελ στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Τότε, ο Κοσταρικάνος προερχόμενος από την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, έχοντας βάλει με τη φανέλα του Ολυμπιακού 11 γκολ κι έχοντας φτιάξει 14 σε 43 συμμετοχές (!), πήγε στο Μουντιάλ, έκανε γκολ, έπαιξε καλά και δικαιώθηκε επιστρέφοντας στην Άρσεναλ.

Τώρα, ο Ανσαριφάρντ προέρχεται κι αυτός από την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, έχοντας βάλει με τη φανέλα του Ολυμπιακού 18 γκολ κι έχοντας φτιάξει 8 σε 27 συμμετοχές! Πήγε κι αυτός στο Μουντιάλ και γιατί όχι να μην παίξει κι αυτός καλά, να σκοράρει και να κάνει ένα ακόμη πιο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.