Στην επίθεση ρίχνει το «βάρος» η Λαμία

Δημήτρης Ρούσσος
Στην επίθεση ρίχνει το «βάρος» η Λαμία

bet365

Μετά τις ανανεώσεις των περισσότερων συμβολαίων που έληγαν και τέσσερις προσθήκες, η Λαμία προσανατολίζεται στην επίθεση, ψάχνοντας για παίκτες που θα ενισχύσουν τη γραμμή κρούσης.

Το τέλος της σεζόν 2017/18 έφερε για τη Λαμία την παραμονή στη Super League, αλλά και τη λήξη πολλών συμβολαίων, βασικών και μη παικτών στην παρθενική της παρουσία στα «σαλόνια».

Απ’ αυτούς και δη τους απολύτως απαραίτητους επετεύχθη συμφωνία για άλλη μια χρονιά. Αναστασιάδης (25 συμ), Ασίγκμπα (28 συμ) και Μπλάζιτς (27 συμ), οι οποίοι τράβηξαν πολύ «κουπί» κατά την περσινή σεζόν, θα παίζουν και του χρόνου στη Φθιώτιδα, ενώ Μπουλούλης (11 συμ), Τσούκαλος (16 συμ) και Μελίσσας (4 συμ) ανανέωσαν επίσης τα συμβόλαιά τους και θα ψάξουν για περισσότερο χρόνο συμμετοχής και μεγαλύτερο ρόλο στην επόμενη χρονιά. Το ίδιο θα συμβεί σύντομα και με τους Φράγκο, Καραγιάννη και Παπαργυρίου, πλην συγκλονιστικού απροόπτου.

Εξάλλου, ως τώρα η Λαμία έχει κάνει τέσσερις μεταγραφές, με τους Βασίλη Πλιάτσικα, Ελίνι Δημούτσο και Βάντερσον Σκαρντοβέλι να «δυναμώνουν» την ομάδα μεσοαμυντικά και τον Επστάιν να καλύπτει το κενό που αναμένεται να αφήσει ο «φευγάτος» Ακόστα (26 συμ). Είτε μείνει πάντως είτε φύγει ο Ισπανός, από το κέντρο και μπροστά οι Φθιωτοί έχουν αρκετά κενά να καλύψουν.

Ο 37χρονος Πίτι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσει την καριέρα του και όσο αργεί, τόσο «χλωμιάζει» η πιθανότητα να παραμείνει και του χρόνου στον σύλλογο. Παράλληλα, παρελθόν αποτελούν οι Βάντερσον και Άστεριτς.

Έτσι, οι «κυανόλευκοι» θα κινηθούν οπωσδήποτε για σέντερ φορ, που θα πλαισιώσει τον Έβγκεν Μπούντνικ. Ο Αντώνης Πετρόπουλος «έπαιξε» δυνατά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο στη Λαμία δεν έχουν αποφασίσει για το στυλ του επιθετικού που θα αποκτηθεί. Παράλληλα, δεδομένο είναι πως θα αποκτηθούν δυο τουλάχιστον παίκτες για τις θέσεις πίσω από το «9αρι», αφού πρέπει να αντικατασταθούν τα κενά που άφησε ο Βάντερσον και ο Πίτι, εφόσον τελικά σταματήσει.

Αυτές είναι οι θέσεις για τις οποίες προβληματίζεται ο Μπάμπης Τεννές και οι συνεργάτες του. Παράλληλα, μένει να φανεί αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Σουλεϊμάν Όμο (25 συμ), όπως και του Χρήστου Κουκόλη (20 συμ), που έχει για «ανταγωνιστή» στις θέσεις των στόπερ τον Χρήστο Καρυπίδη του Πλατανιά, με τον οποίο έχουν γίνει συζητήσεις.

Μαζί με τις υπόλοιπες κινήσεις, που ενδεχομένως διαμορφωθούν αργότερα το καλοκαίρι και αφού οι «μεγάλοι» αποφασίσουν να παραχωρήσουν δανεικούς παίκτες, οι μεταγραφές ίσως φτάσουν και τις έξι (τερματοφύλακας, δεξι μπακ, στόπερ, εξτρέμ, επιτελικός μέσος, σέντερ φορ).

Δεν πρέπει να λησμονείται άλλωστε πως κατά την περσινή σεζόν, η Λαμία υστέρησε χαρακτηριστικά στην επίθεση, έχοντας μόλις 20 γκολ σε 30 αγώνες, στην τρίτη χειρότερη επίδοση μεταξύ των ομάδων της Super League. Είναι λογικό επομένως πως θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις επιλογές που θα γίνουν, ώστε να… αποφευχθούν φαινόμενα τύπου Κρισάντους, Ντακόλ ή και Ορτέγκα, που ήρθε τον Ιανουάριο κι εγκατέλειψε έναν μήνα αργότερα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα