Όλοι αυτοί κάτι θα είδαν στον Γκερέρο…

Όλοι αυτοί κάτι θα είδαν στον Γκερέρο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta την…σκόνη που άφησε πίσω της η μεταγραφή του Γκερέρο στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι μεταγραφή για να την πανηγυρίσει ο κόσμος, κι ο Τύπος, αυτή του Μιγκέλ Γκερέρο-δεν πειράζει, όμως. Είδαμε και τις μεταγραφές που πανηγύρισαν, με πιο πρόσφατες του Καρντόσο, του Εμενίκε και, φυσικά, του Μιραλάς…

Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι για κάθε σύλλογο είναι απαραίτητες οι μεταγραφές τύπου Γκερέρο. Δηλαδή μεταγραφές ελεύθερων παικτών, ψαγμένες κι όχι μεταγραφές εντυπώσεων. Μεταγραφές που δεν κάνουν θόρυβο, λόγω του χαμηλού κόστους τους, αλλά που έχουν προδιαγραφές να βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα.

Να θυμίσω ότι στο παρελθόν ο Ολυμπιακός είχε φέρει τον Σαλίνο ελεύθερο από την Μπράγκα. Στα 28 του είχε έρθει ο Βραζιλιάνος, όπως τώρα στα 28 του ήρθε κι ο Ισπανός-με όχι υψηλό συμβόλαιο ο μεν, όπως κι ο δε. Ερώτηση: μας κακόπεσε ο Σαλίνο; Τρία χρόνια βοήθησε την ομάδα, έτσι δεν είναι;

Αν θέλετε δε την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός είχε λαθέψει διώχνοντας τον Ντοσεβί, μετά από μόλις μία σεζόν κι έχοντας τον φέρει στα 26,5 χρόνια ελεύθερο από την Βαλενσιέν. Δεν ήταν τα νούμερα του (πέντε γκολ και έξι ασίστ) για να τον δώσει. Αποδείχθηκε και στην πορεία, όπου στην Σταντάρ Λιέγης είχε εφτά γκολ και 22 ασίστ σε δύο χρόνια και στη Μετς φέτος δύο γκολ και 14 ασίστ…

Σε ίδια ηλικία, στα 26,5 χρόνια του, είχε φτάσει κι ο Αντρέ Μαρτίνς ελεύθερος από την Σπόρτινγκ, στην οποία είχε μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα τη σεζόν που ήρθε. Όταν βρήκε προπονητή που τον εμπιστεύθηκε (τον Μπέντο), ο Πορτογάλος ήταν ένας από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού, σε Ελλάδα κι Ευρώπη, στο πρώτο μισό της σεζόν...

Κι όπως βλέπετε, πάω στους πιο άσημους ελεύθερους κι από τις πιο άσημες ομάδες, στιλ Γκερέρο και Λεγκανές, κι όχι σε ελεύθερους που ήρθαν σε πολύ προχωρημένη ηλικία, αλλά από πιο σημαντικές ομάδες (βλέπε Ρομάο από Μαρσέϊγ, Ορμπάϊθ από Αθλέτικ, Μοντέστο από Μονακό κ.α).

Θα δούμε τι ψάρια θα πιάσει κι ο Γκερέρο. Μπορεί να μην βγει αυτή η μεταγραφή, αλλά ας αφήσουμε να μιλήσει το γήπεδο. Απλά ας μην τον υποτιμάμε, γιατί δεν το αξίζει-έχει στα πόδια του 75 παιχνίδια στην Α΄ κατηγορία της Ισπανίας. Εδώ ήρθε στα 28 του στην Ελλάδα ο Πέδρο Πέρεζ, έχοντας παίξει στη ζωή του ΜΟΝΟ στην Γ΄ κατηγορία της Ισπανίας και σε δύο σεζόν στον ΠΑΣ έχει κάνει 34 (!) γκολ-παρεμπιπτόντως, απορώ πώς δεν τον έχει ακόμη πάρει κάποια μεγάλη ελληνική ομάδα τον καλό αυτό Ισπανό φορ.

Και δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τον Γκερέρο έκανε σαν τρελή να τον κρατήσει η Λεγκανές (έβγαλε κι επίσημη ανακοίνωση σήμερα), τον ήθελε πώς και πώς στην ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ και σας πληροφορώ ότι τον ήθελαν πολύ και στον ΠΑΟΚ!

Όλοι αυτοί, κι ο Ολυμπιακός βέβαια, κάτι θα είδαν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.