Το ξεχωριστό... κόκκινο δωμάτιο του Ολυμπιακού (pics & vid)

Το ξεχωριστό... κόκκινο δωμάτιο του Ολυμπιακού (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Το ξεχωριστό... κόκκινο δωμάτιο του Ολυμπιακού (pics & vid)

bet365

Στο... στολίδι του Ολυμπιακού, στο προπονητικό του κέντρο υπάρχει μια ιδιαίτερη αίθουσα. Εκεί όπου αναλύονται τα πάντα, εκεί όπου αποκρυπτογραφούνται οι αντίπαλοι, τα λάθη και τα σωστά. Εκεί όπου υπάρχει το... κόκκινο δωμάτιο.

Κάθε νίκη πληρώνει*! Ποιος θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο; (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στην ξενάγηση που έγινε στους δημοσιογράφους, στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη το ενδιαφέρον τράβηξε το... κόκκινο δωμάτιο.

Τα πάντα... κόκκινα. Καθίσματα, τείχη, πατώματα... όλα κόκκινα. Δύο γραφεία, ένας μεγάλος προτζέκτορας και μία άλλη τεράστια οθόνη αφής τα μόνα... άσπρα που σπάνε το κόκκινο.

Εκεί, ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης Γιώργος Μαρτάκος μαζί με τους συνεργάτες του Γιάννη Βογιατζάκη και Ιωσήφ Λουκά κάνουν... δεκαράκια τα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, τα όσα κάνουν οι αντίπαλοι, όσα πρέπει να προσέξουν κι όσα πρέπει να αποφύγουν οι «ερυθρόλευκοι».

Η συνεχής δουλειά που γίνεται σ' αυτό το τμήμα έχει ορίζοντα τριών αγώνων ώστα ο προπονητής κι οι παίκτες να έχουν όσες πληροφορίες απαιτούνται για να ανταπεξέλθουν σ' έναν αγώνα όσο καλύτερα γίνεται.

Εκεί γίνεται η πλήρης καταγραφή όλων των δεδομένων όσον αφορά στην φυσική κατάσταση, οι μετρήσεις κάθε παίκτη μετά την κάθε προπονητική μονάδα. Αρχείο, δε, υπάρχει και για κάθε προπόνηση η οποία βιντεοσκοπείται.

Πριν από κάθε ματς, η ανάλυση του κάθε αντιπάλου γίνεται στα 4 τελευταία ματς του. «Πιο εύκολο είναι να διαβάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, παρά της Κέρκυρας«, μας λέει χαρακτηριστικά ο Μαρτάκος.

Πριν από κάθε ματς, αποφασίζεται το που θα εστιάσουν και πώς θα παίξει η ομάδα όσον αφορά στο επιθετικό και αμυντικό κομμάτι, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στις στατικές φάσεις.

Οι τρεις αναλυτές του Ολυμπιακού, καινοτομούν και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Σ' όλα τα εντός έδρας ματς, κατακερματίζουν τον κάθε αγώνα και στο ημίχρονο ο προπονητής έχει στα χέρια του το τι δεν πήγε καλά στο πρώτο μέρος ώστε να διορθωθεί.

Εκεί γίνεται και προβολή των λαθών στους παίκτες με τις σημαντικότερες φάσεις να... παίζονται ξανά στα μάτια τους.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως τα δύο λευκά γραφεία ενώνονται και τοποθετούνται στη μέση της αίθουσας όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης κρίνει ότι πρέπει να μιλήσει στους παίκτες. Εκεί γίνονται οι συγκεντρώσεις κι οι προεδρικές ομιλίες.

Η εν λόγω αίθουσα χρησιμοποιείται φυσικά και από την Ακαδημία, μιας κι οι αναλυτές είναι σε συνεργασία και με τους προπονητές των τμημάτων ανάπτυξης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα