Η μεγάλη επένδυση του Ολυμπιακού στον Ρέντη, τα 8 γήπεδα και το... μήνυμα του Παύλου (pics)

Η μεγάλη επένδυση του Ολυμπιακού στον Ρέντη, τα 8 γήπεδα και το... μήνυμα του Παύλου (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Η μεγάλη επένδυση του Ολυμπιακού στον Ρέντη, τα 8 γήπεδα και το... μήνυμα του Παύλου (pics)

bet365

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να επενδύει πολλά εκατομμύρια ευρώ ώστε οι προπονητικές εγκαταστάσεις στον Ρέντη να ξεχωρίζουν και να παραμένουν υπερσύγχρονες. Τα 8 γήπεδα και το... μήνυμα του Γιώργου Παύλου στην ξενάγηση των media.
Το Gazzetta.gr ήταν ανάμεσα στα media που μετείχαν στην τρίωρη και πλέον ξενάγηση που έγινε στον Ρέντη από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Μία ξενάγηση που είχε στο... μενού την παρουσία σε όλους τους χώρους του Π.Κ. στον Ρέντη. Από τα γήπεδα και τους χώρους της α' ομάδας, μέχρι το κόκκινο δωμάτιο των αναλύσεων των αντιπάλων και των εφαρμογών των συστημάτων, το γραφείο του προπονητή μέχρι και τα γυμναστήρια της α' ομάδας και των Ακαδημιών και φυσικά όλα τα γήπεδα αλλά και το εστιατόριο του συλλόγου.
Από το 2012 και μέχρι και σήμερα ο Ρέντης διαρκώς αναβαθμίζεται σε κάθε επίπεδο, κάτι το οποίο... μεταφράζεται σε επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ και σε αλλαγές που έχουν μετατρέψει το προπονητικό κέντρο των Πειραιωτών σε ένα μέρος με τις πλέον ιδανικές συνθήκες για παίκτες, προπονητικό επιτελείο και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν διαρκώς στον σύλλογο. Η διοίκηση Μαρινάκη από την μεριά της από την πρώτη στιγμή ήθελε το εν λόγω προπονητικό να είναι ένα... στολίδι από κάθε άποψη και το ιδανικό εφόδιο για την προετοιμασία της μεγάλης ομάδας αλλά και την δουλειά στις Ακαδημίες. Επί προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν δαπανηθεί πάνω από 40 εκατ. ευρώ για τον Ρέντη και για να έχει όσα χρειάζεται ενώ στις εγκαταστάσεις του υπάρχουν και πανάκριβα αλλά και μοναδικά ιατρικά μηχανήματα. Αυτήν την εποχή εκτός όλων των άλλων έργων και των αναβαθμίσεων ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις εργασίες του και σε ένα ακόμα γήπεδό του. Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στον Ρέντη είναι οκτώ τον αριθμό. Εξ αυτών οι 4 είναι με συνθετικό χόρτο και άλλα 4 με υβριδικό χλοοτάπητα, δηλαδή 80% φυσικό χόρτο και 20% συνθετικό. Για τις ανάγκες κατασκευής των γηπέδων με τον υβριδικό χλοοτάπητα η εταιρεία που συνεργάζεται ο Ολυμπιακός έφερε τα καλύτερα υλικά και ακόμα και άμμο από την Αίγυπτο. Από κάτω από τον χλοοτάπητα των υβριδικών γηπέδων υπάρχει και ειδικό αποστραγγιστικό σύστημα.
ΓΗΠΕΔΑ G1 ΚΑΙ G2
Στον Ρέντη υπάρχουν δυο μεγάλα κεντρικά γήπεδα στα οποία κάνει προπόνηση η Α’ ομάδα ενώ παίζει και τους αγώνες της στο Youth League και στην Super League η ομάδα Νέων. Υπάρχει εξέδρα με 2000 καθίσματα. Αυτή την περίοδο γίνονται έργα ανακατασκευής του γηπέδου G2. Με την ολοκλήρωση τους το γήπεδο αυτό θα έχει υβριδικό χλοοτάπητα όπως το «Γ. Καραϊσκάκης», το G1 και το G4. Τον συγκεκριμένο χλοοτάπητα χρησιμοποιούν κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη όπως η Μπαρτσελόνα και η Τσέλσι ενώ 6 από τα 12 γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας τον έχουν επιλέξει. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το πρότζεκτ είναι από την Ολλανδία. Ο συγκεκριμένος χλοοτάπητας που όπως προαναφέραμε έχει 80% φυσικό χόρτο και 20% συνθετική ίνα χρησιμοποιείται γιατί:
1) Έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα
2) Έχει ομοιομορφία. Επιτυγχάνεται η μέγιστη ταχύτητα και επιτυχία στη μεταβίβαση της μπάλας.
3) Λόγω της κατασκευής του μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών.
4) Είναι μαλακό το χόρτο, δεν κουράζει στην προπόνηση, απορροφά τους κραδασμούς.
- Η άμμος είναι λοιπόν από την Αίγυπτο. Έχει την ίδια σύσταση και είναι ομοειδή τα γήπεδα. Ως προς τις επιστρώσεις έχουμε τα εξής:
1) Χαλίκι-Αποστραγγιστικό σύστημα-σωλήνες
2) Άμμος
3) Άμμος με οργανικό υλικό
- Ο σπόρος είναι ειδικός και γίνεται εισαγωγή από την Αγγλία. Ως προς την συντήρηση κάθε χρόνο την χρειάζεται. Και συντήρηση και ανανέωση ενώ «ξυρίζεται» ο φυσικός χλοοτάπητας.
ΚΟΣΤΟΣ
Το κόστος της κατασκευής κάθε γηπέδου με υβριδικό χλοοτάπητα αγγίζει τα 700.000 ευρώ.
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ P1 ΚΑΙ P2
Τα δυο πλαστικά γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν για προπονήσεις οι ομάδες Κ-10 έως Κ-14 της Ακαδημίας μας. Το 2012 έγινε δια πλάτυνση τους και μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες. Εκεί υπάρχουν και δυο γήπεδα ποδοβόλεϊ ενώ γύρω από τα γήπεδα υπάρχει επένδυση για λόγους ασφαλείας. Στα γήπεδα έχει τοποθετηθεί ειδικό καουτσούκ από την Πολωνία το οποίο είναι φιλικό για τα παιδιά και με μεγάλες θερμοκρασίες δεν έχει αναθυμιάσεις. Στα γήπεδα αυτά διεξάγονται όλο τον χρόνο τα δοκιμαστικά της Ακαδημίας για τις μικρές ηλικίες αλλά και εργομετρικές μετρήσεις. Στα γήπεδα αυτά δυο φορές την εβδομάδα κάνει προπόνηση και η ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό», η οποία είναι ομάδα της Ακαδημίας την οποία και αποτελούν παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά.
ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ G-4, P-4 ΚΑΙ P-3
Από εδώ αρχίζει η πίσω πλευρά του Προπονητικό Κέντρου στον Ρέντη και όλες οι εγκαταστάσεις (γήπεδα, αποδυτήρια, πάρκινγκ) δημιουργήθηκαν επί προεδρίας του κ. Μαρινάκη. Το «συγκρότημα» αυτό περιλαμβάνει την δεύτερη είσοδο του Προπονητικού Κέντρου από την οποία εισέρχονται σε αυτό, γονείς, επισκέπτες και αποστολές ομάδων. Εδώ υπάρχουν τρία γήπεδα. Το G4 έχει διαστάσεις μισού γηπέδου με υβριδικό χλοοτάπητα το οποίο κατασκευάστηκε το 2016. Χρησιμοποιείται για αποκατάσταση, για προπόνηση τερματοφυλάκων και για προπόνηση σε κλειστές άμυνες. Το P4 που είναι συνθετικό, κατασκευάστηκε το 2017, είναι 7χ7 και καλύπτει τις ανάγκες των μικρών τμημάτων αλλά και το P3 που είναι συνθετικό, 11χ11, το οποίο κατασκευάστηκε το 2014 και στο οποίο φιλοξενούνται μεταξύ άλλων οι αγώνες Super League K-15 και Κ-17 των ομάδων της Ακαδημίας μας. Το γήπεδο είναι πιστοποιημένο από την FIFA και μπορεί να τελεστούν σ’ αυτό διεθνείς αγώνες.
Ως προς το G3 στο γήπεδο αυτό το οποίο είναι προδιαγραφών FIFA και έχει κανονικές διαστάσεις 11χ11 προπονούνται οι ομάδες Κ-20, Κ-17, Κ-16 και Κ-15 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού ενώ παίζουν τους αγώνες τους οι ομάδες Κ-15 και Κ-17 στα Πρωταθλήματα Super LEAGUE. Το γήπεδο χρησιμοποιείται επίσης για την διεξαγωγή φιλικών αγώνων, των αγώνων Special Olympics που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ακαδημία αλλά και για τις τελικές φάσεις του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Σχολών. Υπάρχει κουλουάρ που χρησιμεύει στις προπονήσεις, εξέδρα 150 θέσεων αλλά και χώρος για την κινηματογράφηση των αγώνων. Στο κτίριο υπάρχουν δυο μεγάλα και σύγχρονα αποδυτήρια και αίθουσα συσκέψεων προπονητών.
ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ
Έχει ενδιαφέρον να δούμε και τις διαστάσεις των γηπέδων στον Ρέντη:
P1 50X104
P2 50X29
P3 105X68
P4 50X34
G1 105x68
G2 105x68
G3 91x65
G4 56x75
BS 40X30
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΡΕΝΤΗ
*Το Προπονητικό Κέντρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι στα όρια του Δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Η έκταση αποκτήθηκε το 1962 και το 1965 ξεκίνησε η κατασκευή του. Το 2003 ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του.
*Το 2010 επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη το Π.Κ. επεκτάθηκε με τις κατασκευές νέων γηπέδων και ξενώνων και εκσυγχρονίζεται κάθε χρόνο. Σήμερα καλύπτει έκταση 100 στρεμμάτων.
*Το Π.Κ φιλοξενεί την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού αλλά και τα Τμήματα της Ακαδημίας.
*Η Ακαδημία της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποτελείται από 11 Τμήματα στα οποία εκπαιδεύονται και αγωνίζονται 265 ποδοσφαιριστές ηλικίας από 8 έως 19 ετών. Επιπλέον υπάρχει και η ομάδα «Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό».
*Στους ξενώνες του Π.Κ φιλοξενούνται 50 παιδιά ηλικίας 14 έως 19 ετών απ’ όλη την Ελλάδα τα οποία είναι μέλη των ομάδων της Ακαδημίας.
*Στα γήπεδα του Π.Κ φιλοξενούνται οι αγώνες του UEFA Youth League αλλά και των Πρωταθλημάτων Super League Υποδομών.
*Για την κάλυψη των αναγκών του Π.Κ δουλεύουν σε αυτό 130 εργαζόμενοι.
*Το Π.Κ. έχει 8 γήπεδα.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Στο ξεκίνημα της ξενάγησης στον Ρέντη ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιώργος Παύλου, τόνισε σχετικά: «Να σας καλωσορίσω στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού, στο σπίτι μας, στο σπίτι των Πρωταθλητών. Είναι ιδιαίτερη χαρά που είστε μαζί μας σήμερα. Σήμερα θα σας δοθεί η ευκαιρία να εισχωρήσετε σε ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα της Ευρώπης, να δείτε και να ακούσετε πράγματα που δεν είχατε την ευκαιρία να ακούσετε για αυτό μέχρι τώρα. Προτού ξεκινήσει η ξενάγηση να πω κι εγώ κάποια πράγματα επιπλέον.
1. Το προπονητικό κατέχει μια έκταση 100 στρεμμάτων.
2. Από το 2010 που ανέλαβε την διοίκηση ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης το Προπονητικό Κέντρο αναβαθμίστηκε και σχεδόν διπλασιάστηκε αφού έγιναν πολλές νέες κατασκευές, ανακατασκευές και ανακαινίσεις.
3. Στο Κέντρο προπονείται η Α’ ομάδα, η Ακαδημία αλλά γίνονται και πολλές εκδηλώσεις.
4. Σήμερα απασχολούνται περισσότερα από 130 άτομα, φιλοξενούμε 50 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το επισκέπτεται πολύς κόσμος στα πλαίσια των εκδηλώσεων.
5. Τα τελευταία 8 χρόνια έχουν δαπανηθεί παραπάνω από 40 εκατομμύρια σε κατασκευές, επισκευές και συντηρήσεις
6. Όλα αυτά τα έργα δεν έγιναν σε μια χρονιά, αλλά έγιναν με στόχους , προτεραιότητες και αγάπη ακολουθώντας τις αυξανόμενες ανάγκες της ομάδας.
7. Το επόμενο έργο που σκεφτόμαστε να φτιάξουμε είναι ένα γήπεδο futsal.
8. Αυτή την εποχή είμαστε σε περίοδο συντηρήσεων, εκμεταλλευόμαστε την απουσία της Α’ ομάδας η οποία έρχεται στο τέλος της εβδομάδας, ώστε να ετοιμαστούμε για την νέα σεζόν οπότε θα μας δείτε σε μια πραγματική κατάσταση.
9. Το Π. Κ. Ρέντη είναι ένα στολίδι για την Ελλάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα