Τέσσερα νέα ταλέντα στις Ακαδημίες της ΑΕΚ

Τέσσερα νέα ταλέντα στις Ακαδημίες της ΑΕΚ

Τέσσερα νέα ταλέντα στις Ακαδημίες της ΑΕΚ

Το Δίκτυο των Ακαδημιών της ΑΕΚ ανακοίνωσε την προσθήκη τεσσάρων παικτών από τις συνεργαζόμενες ομάδες στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου για τη σεζόν 2018-2019.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει: «Το Δίκτυο ακαδημιών της ΑΕΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσθήκη τεσσάρων ποδοσφαιριστών από τις συνεργαζόμενες ομάδες, στα αγωνιστικά τμήματα της ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές Κώτσιος Αθανάσιος (Ατσιπόπουλο/Πρινέ, έτος γέννησης 2002), Τσίρης Άγγελος (Α.Ο. Ανατολής, έτος γέννησης 2004), Κωσταδήμας Γιάννης (Ερμής Λιοσίων, έτος γέννησης 2005) και Φλιάτουρας Νίκος (Ερμής Λιοσίων, έτος γέννησης 2008) θα ανήκουν στα αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα της ακαδημίας της ΑΕΚ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. 

Η ΑΕΚ αξιολόγησε τα παιδιά μέσα στις ομάδες (προπονήσεις-αγώνες), στις καταγραφές ικανοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα και μέσα στα αγωνιστικά τμήματα, στο τελικό στάδιο αξιολόγησης. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκονται και άλλα παιδιά συνεργαζομένων ομάδων που έχουν αξιολογηθεί και με συνεχή προσπάθεια θα μπορέσουν να πλαισιώσουν και αυτά τα αγωνιστικά τμήματα στο μέλλον.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι παραπάνω ποδοσφαιριστές δουλεύουν πάνω από δύο χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δικτύου, με συνέπεια να φθάσουν στο σημείο να ανταποκρίνονται στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις του προγράμματος της Ακαδημίας της ΑΕΚ.

Η Διεύθυνση του Δικτύου της ΑΕΚ ευχαριστεί θερμά τις συνεργαζόμενες ομάδες και τους προπονητές τους για τη συμβολή τους στην ακολουθία της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας και για την υποστήριξή τους στους νεαρούς αθλητές εντός και εκτός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων».

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, όπως αναφέρει η ΑΕΚ, και οι δραστηριότητες του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για τον 2ο κύκλο της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 (Ιανουάριος – Μάιος 2018).

Αναλυτικότερα, στο διάστημα των πέντε μηνών πραγματοποιήθηκαν το 2Ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο συλλόγων – συνεργατών του Δικτύου (20-21.1.2018) στο οποίο δόθηκε η εκπαιδευτική κατεύθυνση στους υπεύθυνους/τεχνικούς διευθυντές των ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 και το 3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο συλλόγων – συνεργατών του Δικτύου (12-13.5.2018) στο οποίο αναλύθηκαν θέματα εκπαίδευσης των προπονητών των συνεργαζόμενων Ακαδημιών του Δικτύου σε θεωρητική και πρακτική μορφή. 

Επίσης, στη διάρκεια του 2ου κύκλου πραγματοποιήθηκε καταγραφή ικανοτήτων για επίλεκτους ποδοσφαιριστές του Δικτύου σε ηλικίες 2002-2003, 2004-2005 και 2006-2007. Οι δραστηριότητες διεξήχθησαν στο Προπονητικό Κέντρο της ΑΕΚ στα Σπάτα και περιλάμβαναν προπόνηση από το Τεχνικό Επιτελείο της Ακαδημίας και φιλικά ματς με τα αγωνιστικά τμήματα της ακαδημίας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις στους συλλόγους για την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προγράμματος σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ανάλογα με το επίπεδο δυναμικότητας κάθε ομάδας. Συνεχίστηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσα στους συλλόγους και η αξιολόγηση των ποδοσφαιριστών των ομάδων με τη συμμετοχή του τμήματος Scouting της Ακαδημίας της ΑΕΚ. 

Οι επισκέψεις αυτές καθώς και η καθημερινή επαφή μεταξύ των ανθρώπων του Δικτύου και των συνεργαζόμενων ομάδων είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις ποδοσφαιριστές να προωθηθούν στα αγωνιστικά τμήματα των Ακαδημιών της ΑΕΚ για την σεζόν 2018-19, από τις συνεργαζόμενες Ακαδημίες. 

Στο πλαίσιο της αρτιότερης καταγραφής ικανοτήτων των αθλητών των συνεργαζόμενων συλλόγων πραγματοποιήθηκαν εργομετρικές αξιολογήσεις  σε συγκεκριμένα πεδία από εξειδικευμένη συνεργαζόμενη εταιρία με το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ. Τα αποτελέσματα δόθηκαν στις συνεργαζόμενες ομάδες σε ηλεκτρονική μορφή και ολοκλήρωσαν την αγωνιστική εικόνα κάθε αθλητή που συμπεριλαμβάνει αγωνιστικούς, φυσικούς και ψυχοπνευματικούς παράγοντες. 

Παράλληλα, στη διάρκεια των επισκέψεων προγραμματίστηκαν συναντήσεις με τις διοικήσεις των ομάδων και τους υπεύθυνους των ακαδημιών και δόθηκαν κατευθύνσεις για την οργάνωση των ακαδημιών των συλλόγων για τη δημιουργία ενιαίου κώδικα οργάνωσης, επικοινωνίας και λειτουργίας των συνεργατών του Δικτύου με την ακαδημία της ΑΕΚ.

Στη διάρκεια του 2ου κύκλου διοργανώθηκαν Τουρνουά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα (Έβρος Σουφλίου φώτο) για την προώθηση της ιδέας του Ευ Αγωνίζεσθαι, με συμμετοχή ομάδων από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου. Το Δίκτυο Ακαδημιών της ΑΕΚ υποστήριξε το κοινωνικό έργο των συνεργατών – συλλόγων τόσο οργανωτικά όσο και με φυσική παρουσία εκπροσώπων της ομάδας κατά τόπους, καθώς η κοινωνική προσφορά είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα της ΑΕΚ.

Τέλος, η AEK FC DEVELOPMENT NETWORK ευχαριστεί τους συνεργάτες της για την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχής τους στην κοινή προσπάθεια ανάπτυξης του προγράμματος και εύχεται σε αυτούς και όλα τα παιδιά των ομάδων καλό καλοκαίρι.

Η νέα αγωνιστική περίοδος θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη του Δικτύου και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας καθώς επίσης και τη βελτίωση και εξέλιξη του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του προγράμματος.

Best of internet