Κάτσε: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Κάτσε: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Έργκους Κάτσε δεν έκρυψε την επιθυμία του να μείνει στον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ωστόσο πως η επιθυμία του αυτή δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

Συγκεκριμένα είπε στη «Metrosport»:

Πιστεύεις ότι με την εικόνα που έδειξες αγωνιζόμενος στον Παναθηναϊκό, κέντρισες το ενδιαφέρον των επιτελών του ΠΑΟΚ για να συζητήσουν την επιστροφή σου;

«Επειδή σαν χαρακτήρας, θέλω να λέω τα πράγματα όπως έχουν, θέλω να τα λέω στα ίσια, στον ΠΑΟΚ είμαι από μικρό παιδί. Ουσιαστικά αναδείχθηκα ποδοσφαιρικά σε αυτόν και πιστεύω ότι οι εκπρόσωποι του ξέρουν πολύ καλά τι μπορώ να κάνω. Δεν χρειάστηκε να πάω στον Παναθηναϊκό για να δείξω την αξία μου. Το αν κέντρισα ή όχι το ενδιαφέρον των ανθρώπων του ΠΑΟΚ δεν το ξέρω, όμως επαναλαμβάνω πως γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο Κάτσε».

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Βραζιλία - Κροατία, αν o Φιλίπε Κουτίνιο σκοράρει το 1ο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πιστεύεις πως δεν εκτίμησαν αυτά που μπορείς να προσφέρεις στον ΠΑΟΚ ή δεν τα αξιολόγησαν σωστά;

«Όχι, δεν λέω αυτό, δεν λέω ότι δεν εκτίμησαν την προσφορά μου. Επειδή με ρώτησες για την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό, σου είπα, πως στον ΠΑΟΚ είμαι από μικρό παιδί, ανδρώθηκα εκεί ποδοσφαιρικά και με γνωρίζουν πολύ καλά».

Ο Κάτσε θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και εφόσον φυσικά θέλουν οι επιτελείς της ομάδας να σε επαναφέρουν στο ρόστερ;

«Κοίταξε, εγώ θέλω να επιστρέψω, όμως το θέμα δεν είναι τι επιθυμώ. Δεν θα κριθεί η επιστροφή μου από τη δική μου απόφαση. Εγώ θέλω να βρίσκομαι σε μία ομάδα όπου θα αγωνίζομαι. Απλά, θέλω να παίζω ποδόσφαιρο, το είχα δηλώσει και παλαιότερα, το είχε πει και ο ατζέντης μου. Εχω μιλήσω μαζί του γι αυτό το θέμα, καταλαβαίνω πως τα περιθώρια είναι περιορισμένα και δεν θα έχω πολύ χρόνο συμμετοχής, οπότε θα κοιτάξω να πάω σε μία ομάδα στην οποία θα αγωνιστώ».

Υπάρχει αυτή την στιγμή κάποια βασική επιλογή για εσένα;

«Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή πως υπάρχει κάτι σίγουρο, είναι ακόμη νωρίς. Εχουμε αρκετές ημέρες ακόμη για να καταλήξουμε. Πάντως θέλω να αποδεχθώ μία πρόταση η οποία θα είναι η καλύτερη για το μέλλον μου. Εκεί όπου θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Βλέπεις βρίσκομαι σε μία ηλικία, στην οποία ποδοσφαιρικά θέλω να αγωνίζομαι. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η προοπτική να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα, αυτό πιστεύω ότι είναι το «θέλω» του κάθε ποδοσφαιριστή».

Επομένως, ο συνδυασμός είναι και να έχεις σημαντικό χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψεις στην εθνική σου ομάδα. Αυτός είναι ο βασικός σου στόχος;

«Ναι, ξεκάθαρα».

Μία προσωπική ερώτηση. Σε αυτόν τον ΠΑΟΚ που έχεις παρακολουθήσει, ο Κάτσε έχει θέση;

«Τώρα τι να σου πω; Η αλήθεια είναι πως πιστεύω στις δυνατότητές μου και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Όμως, δεν εξαρτάται από εμένα. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους, τι σύστημα θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής και τι ζητά από τους παίκτες του. Το θέμα είναι πως σκέφτεται ο προπονητής και ποιες αποφάσεις θα πάρει. Γιατί κατά κύριο λόγο εκείνος είναι που αποφασίζει ποιοι παίκτες θα έρθουν στην ομάδα και ποιοι θα μείνουν ή θα αποχωρήσουν. Αυτό λέει και η ποδοσφαιρική λογική. Επομένως εγώ ότι κι αν πω, δεν θα μετρήσει απόλυτα. Υπάρχουν βεβαίως περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι δεν είναι αποδεκτοί από εκπροσώπους μίας ομάδας, όμως επειδή τους πιστεύει ο προπονητής, εντάσσονται στο γκρουπ και διεκδικούν την ευκαιρία τους. Είναι πάντα στην επιλογή του προπονητή».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχες επαφές με ανθρώπους του ΠΑΟΚ; Σε πήρε κάποιος τηλέφωνο;

«Η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι. Ο ατζέντης μου μιλά με τους ανθρώπους του Δικεφάλου και ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Ξέρει επίσης ποια είναι τα θέλω μου, ποιο είναι το σκεπτικό μου. Επομένως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις, για την ομάδα στην οποία θα αγωνιστώ από την νέα αγωνιστική περίοδο».

«Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Ο Κάτσε μίλησε και για τη φετινή πορεία του Δικεφάλου στους εγχώριους θεσμούς:

Εργκούς θέλω να σε ρωτήσω για την πορεία του ΠΑΟΚ την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Πως κρίνεις την πορεία της ομάδας στην οποία ανήκεις, τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο;

«Ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη ομάδα στο Πρωτάθλημα και το έδειξε. Το Πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στο γήπεδο, αλλά στα χαρτιά και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Γιατί εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να παίζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό που αναφέρω, δεν είναι μόνο για τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό στον οποίο έπαιξα, αλλά για όλες τις ομάδες. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο ωραίο άθλημα στον κόσμο, για αυτό και έχει εκατομμύρια θαυμαστές. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα πολλοί ζουν από αυτό. Το δίκαιο είναι να κερδίζει το Πρωτάθλημα η ομάδα η οποία αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο πως είναι η καλύτερη. Και αυτή η ομάδα, φέτος ήταν ο ΠΑΟΚ. Οσο για το Κύπελλο, απέδειξε την ανωτερότητά του. Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου που κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο και πρώτη φορά στο «καταραμένο» Ολυμπιακό στάδιο. Είναι ένας τίτλος που δικαιούταν να πάρει η ομάδα, τα παιδιά τα κατάφεραν, έκαναν χαρούμενους τους φιλάθλους. Πιστεύω ότι το άξιζαν και με το παραπάνω. Όταν παλεύεις μέσα στο γήπεδο και λειτουργούν οι παίκτες με ομοιογένεια, σαν ομάδα, θα πάρεις αυτό που αξίζεις και ο Θεός στα δίνει».

«Ο Πασχαλάκης είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα»

Εγκώμια του Κάτσε για τον βασικό πορτιέρο του Δικεφάλου τη φετινή σεζόν, τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Οι δυο τους γνωρίζονται μόλις λίγους μήνες, όμως ανέπτυξαν μια ισχυρή φιλία. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι, όταν μετακόμισε ο Πασχαλάκης στην Τούμπα, έμενε μαζί του, στο ίδιο δωμάτιο και οι δύο τους γνωρίζονται πολύ καλά. Αρχικά ρωτήσαμε τον Εργκούς:

Με παίκτες του ΠΑΟΚ έχεις επαφές, μιλάτε, διατηρείς σχέσεις;

«Με αρκετά από τα παιδιά, είμαστε μαζί από τις ακαδημίες και φυσιολογικά μιλάμε συνέχεια. Πιστεύω ότι θα διατηρήσουμε αυτές τις επαφές και τα επόμενα χρόνια. Εχουμε μεγαλώσει μαζί με τον Πέλκα, τον Κουλούρη, ακόμη και με τον Πασχαλάκη που ήρθε στην ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι έχω πολύ καλές σχέσεις. Με τον Πασχαλάκη είμασταν μαζί στο ίδιο δωμάτιο, στα ξενοδοχεία που έμενε η ομάδα. Εχουμε φτιάξει μία πολύ δυνατή φιλία. Το είπα και σε παλαιότερες δηλώσεις μου πως ο Πασχαλάκης για εμένα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Και αδικήθηκε πολύ γιατί θα μπορούσε να παίξει νωρίτερα σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Το σημαντικό είναι πως άρπαξε την ευκαιρία μετά τη μεταγραφή του κάτι που φάνηκε κιόλας. Βλέπεις ο τερματοφύλακας σε μία ομάδα είναι το Α και το Ω. Όπως είδατε και στον τελικό του Champions League, από δύο παιδαριώδη λάθη του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, κρίθηκε το ματς. Ο γκολκίπερ λοιπόν παίζει μεγάλο ρόλο με την απόδοσή του σε μία ομάδα».

«Ο Πέλκας μπορεί να φθάσει ακόμη πιο ψηλά».

Οι Κάτσε και Πέλκας είναι μαζί από τις ακαδημίες ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα (μετά από απόφαση του Δώνη) να παίξουν στην πρώτη ομάδα από το καλοκαίρι του 2012.Τον ρωτάμε σχετικά:

Για τον φίλο σου τον Πέλκα που έκανε μία εκπληκτική σεζόν πετυχαίνοντας 12 γκολ, μοιράζοντας 12 ασίστ και γενικά ξεχώρισε με την απόδοσή του, πως θα χαρακτήριζες αυτή την πρόοδό του;

«Τον Πέλκα τον ξέρω από πολύ μικρό, παίζαμε και αντίπαλοι όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης έπαιζε στα Γιαννιτσά. Φαινόταν από τότε, πως είχε μεγάλο ταλέντο. Και όταν ήρθε στις ακαδημίες, το έδειξε. Αναπτύχθηκε μέσα από την ομάδα και σωματικά. Εν αντιθέσει με εμένα που είμαι πιο aggressive, ο Δημήτρης είναι πιο ντελικάτος, είναι τεχνίτης. Φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια βελτίωσε αυτό που του έλειπε και τώρα πλέον, είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Και πιστεύω ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει, γιατί έχει ταλέντο και δείχνει επιμονή για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Μπορεί να φθάσει ακόμη πιο ψηλά. Έχει το γκολ, είναι γρήγορος, έχει την ασίστ, έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι στο χέρι του, που θα φθάσει. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα ακόμη. Ξέρει μπάλα και το δείχνει. Μπορεί να φθάσει ακόμη πιο ψηλά».

Ο Κάτσε πόσα ακόμη μπορεί να προσφέρει, σε ποιο επίπεδο βρίσκεσαι και πόσο μπορείς να ανέβεις περισσότερο;

«Πάντα με ενδιαφέρει να βελτιώνομαι. Θέλω να γίνομαι πιο ουσιαστικός και πιο ώριμος στο παιχνίδι μου. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έμεινα πίσω και προσπαθώ να κερδίσω έδαφος. Οπου κι αν φθάσω θα λέω στον εαυτό μου πως πρέπει να προσπαθώ περισσότερο. Για να φθάσω ακόμη πιο ψηλά. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Ότι κι αν κάνω, πάντα θα επιδιώκω το καλύτερο. Αν πιστέψω ότι είμαι καλά εδώ που έφθασα, τότε θα τελματώσω».

«Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2020»

Ο Κάτσε ανήκει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ και ο ίδιος τόνισε σχετικά για το θέμα:

«Εχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ έως το καλοκαίρι του 2020, επομένως το κλαμπ θα αποφασίσει για το μέλλον, σε συνδυασμό βεβαίως και με τα δικά μου θέλω, έτσι όπως τα ανέφερα αναλυτικά νωρίτερα, μετά από τις ερωτήσεις που μου έθεσες».

Ποια ευχή θα ήθελες να κάνεις για τον ΠΑΟΚ και για εσένα;

«Η μοναδική ευχή που θέλω να κάνω, είναι να είμαι πάντα καλά, το ίδιο εύχομαι και για όλους τους ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι υγιής. Να είμαστε καλά με τις οικογένειές μας. Όλα τα άλλα φτιάχνονται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα