Επιστολές από Ολυμπιακό, εγκυκλοπαίδειες από τους άλλους…

Επιστολές από Ολυμπιακό, εγκυκλοπαίδειες από τους άλλους…

Επιστολές από Ολυμπιακό, εγκυκλοπαίδειες από τους άλλους…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει σήμερα για όσα έμαθαν και μαθαίνουν οι Ευρωπαίοι απ’ ότι γίνεται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θέτει ερωτηματικά για το πώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε μόνο με δύο πόντους στο μπάσκετ και φυσικά εύχεται στο Gazzetta.

Πρώτη και απλή ερώτηση: Ο Ολυμπιακός γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν «διαφήμισε» τις επιστολές που έστελνε για να διαμαρτυρηθεί σε FIFA και UEFA; Ντρέπονταν; Αφού έκανε επενδύσεις και είχε παικταράδες, αλλά και ομαδάρα, με σταθερή τεχνική ηγεσία, χημεία και καλές επιλογές, τι άλλο έφταιγε για το ότι στο τέλος η ομάδα τους δεν κέρδιζε ούτε στα… εσωτερικά διπλά; Έφταιγε τελικά η διαιτησία ή… τα χαρτιά υγείας;

Πάμε παρακάτω…

Επειδή οι παράγοντες του Ολυμπιακού είναι δίκαιοι άνθρωποι, είναι βέβαιο πώς στις φάσεις που έβαλαν, θα έκαναν μία αναφορά και στο πέναλτι πάνω στον Χατζησαφί σε Νέα Σμύρνη που δεν δόθηκε και τους «χάρισε» δύο πόντους.



Θα έβαλαν και τη βουτιά του Φορτούνη στο ίδιο ματς… Θα έβαλαν και τις φάσεις από τα δύο ματς με τον Αστέρα, όπου και πάλι πήραν δώρο δύο πόντους. Εντός, με το ανύπαρκτο χέρι στο τέλος που τους χάρισε βαθμό, αλλά και εκτός, με τα όργια του Ζαχαριάδη και το πέναλτι Σισέ στον Μανιά. Μαζί με την αποβολή που χαρίστηκε στον Φιγκέιρας!



Σίγουρα θα έβαλαν και το οφσάιντ στο 2-2 με τον Ατρόμητο. (Αυτό ΔΕΝ δόθηκε και ήταν οφσάιντ ο Μαουρίσιο στη φάση με τον Μπάρκα!!!!).



Θα έβαλαν και το δώρο-κυπέλλου με την καρατιά στον Κοροβέση… Και πόσα άλλα...



Είναι και το άλλο…

Θέτουν και θέμα επεισοδίων! Όπου το ΜΟΝΟ ματς που δεν ξεκίνησε κανονικά (στο δεύτερο ημίχρονο) λόγω επεισοδίων και δακρυγόνων, ήταν το Αστέρας-Ολυμπιακός!! Εκεί που φυσικά πρόβλημα δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι, που τότε κλήθηκαν ΜΟΝΟ για συνθήματα!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έστειλε επιστολές!! Οι άλλοι θα στείλουν… εγκυκλοπαίδειες. Και θα θυμίσουν σε FIFA και UEFA γιατί ήρθαν στην Ελλάδα πριν ενάμισι χρόνο. Θα βάλουν μέσα… κατηγορητήρια, συνομιλίες, διώξεις, αποφάσεις, στοίχημα, Σπάθα, Παπά, Μήτσιο, Δημητρόπουλο, αποφάσεις δικαιοδοτικών όργανα, και πόσα άλλα…

* Στο μπάσκετ η φανερά καλύτερη και πιο φορμαρισμένη ομάδα του ΠΑΟΚ, κέρδισε και τον Προμηθέα εκτός έδρας. Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω όμως, πώς ο ΠΑΟΚ με αυτή την εμφάνιση, κέρδισε μόνο με δύο πόντους τους Πατρινούς…

Ήταν το 47% στις βολές; Ίσως… Αλλά μόνο από αυτό;
Ήταν τα 12 λάθη; Δεν είναι τόσα πολλά…
Ήταν το 31% του τριπόντου; Μα δεν είναι τόσο κακό;
Τα 34 ριμπάουντ; Ούτε αυτά είναι λίγα…

Πώς και γιατί ο ΠΑΟΚ με τέτοια εμφάνιση, με τέτοιο πλουραλισμό, με 75% στο δίποντο, με 13 ασίστ, δυσκολεύτηκε τόσο, απέναντι στην ομάδα που έκανε διαγωνισμό τριπόντων; Ο ΠΑΟΚ που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έπαιξε και σε ένα γήπεδο, όπου οι φίλοι του το έκαναν έδρα…

Αυτό που ΟΛΟΙ είδαν, ήταν ότι ο Προμηθέας που πάτησε δέκα φορές στην ρακέτα του ΠΑΟΚ και σούταρε… 1245 τρίποντα, εκτέλεσε 34 βολές και ο ΠΑΟΚ 21, από τις οποίες αρκετές στο τέλος, όταν οι αντίπαλοι τις «έδιναν» με πρόθεση! Μόνο ο Φαγιέ να φανταστείτε, εκτέλεσε περισσότερες και από τον Λεμπρόν…

Επειδή λοιπόν το Ελληνικό μπάσκετ φέτος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα από «φίλους», «ευνοημένους», «συνεργάτες», «συνεταίρους» «εμπορικά-επιχειρηματικά συμφέροντα» και όλοι ξέρουν και όλοι έχουν μάτια και βλέπουν τι γίνεται και για ποια ομάδα ξεφτιλίστηκε όλο το σύστημα και «φώναζαν» όλοι οι άλλοι, ο Προμηθέας ΔΕΝ έχει δικαίωμα να μιλάει και να μειώνει τον ΠΑΟΚ, την ανωτερότητά του, την φόρμα του και αυτό το πεντακάθαρο «διπλό» με την μικρή διαφορά, που έμεινε εκεί λόγω των εκατοντάδων βολών που δόθηκαν στους γηπεδούχους…

Εδώ οι άλλοι κάθισαν να δουν ριπλέι σε φάση όπου δύο χέρια αντιπάλων παικτών βγάζουν την μπάλα και έδωσαν... Προμηθέα από μια ματιά, σε εικόνα από πίσω και από το πιο μακρινό πλάνο που τους δόθηκε!! Και με το που πήγε να προβληθεί δεύτερο ριπλέι, σηκώθηκαν και έφυγαν!!

* Το Gazzetta κλείνει 10 χρόνια ζωής και εγώ 3,5 χρόνια ως μέλος του! Απίστευτο! Το ότι αυτά τα χρόνια πέρασαν γρήγορα, σημαίνει ότι η συνεργασία κύλησε και κυλάει ομαλά και δημιουργικά. Εκεί που έχεις πρόβλημα και «χαλιέσαι», δεν περνάει ο χρόνος με τίποτα… Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ τιμητικό να είσαι μέλος αυτής της μεγάλης και τόσο ποιοτικής ομάδας. Τα δέκα χρόνια ζωής του Gazzetta σημαδεύτηκαν από ποιότητα, επίπεδο, ρεπορτάζ, άποψη και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά που με τη δουλειά τους παρουσιάζουν αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Εδώ είναι που λέμε… Gazzetta να τα εκατοστίσεις!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.