Μετά τον Χατσερίδη, Βέρνμπλουμ-φορ και… 20 χιλιάδες διαρκείας

Μετά τον Χατσερίδη, Βέρνμπλουμ-φορ και… 20 χιλιάδες διαρκείας

Μετά τον Χατσερίδη, Βέρνμπλουμ-φορ και… 20 χιλιάδες διαρκείας

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ που ξεκίνησαν και το όραμα που υπάρχει στον κόσμο της ομάδας, κάτι που θα αποδειχθεί εμπράκτως και τις επόμενες εβδομάδες. Και κάτι για τα διαιτητικά…

Παίζετε στα Διεθνή Φιλικά & κερδίζετε* στο Παγκόσμιο Κύπελλο! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι μεταγραφές ξεκίνησαν για τον ΠΑΟΚ με τον Χατσερίδη. Έναν ποδοσφαιριστή 1,5 εκατομμυρίου (αμείβονταν με πολλά περισσότερα στην Ουκρανία) έναν από τους αρχηγούς της Ντιναμό Κιέβου με 65 αγώνες σε Champions League και Europa League και άλλους 51 στην Εθνική Ουκρανίας. Παρολ’ αυτά, όπως οι περισσότεροι διαπιστώνουν, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν εκδηλώνουν και κανέναν τρελό ενθουσιασμό…

Τέτοιες μεταγραφές θεωρούνται -πλέον- αυτονόητες για τους ΠΑΟΚτσήδες, που απ’ ότι φαίνεται την συγκεκριμένη στιγμή είναι πολύ πιο ικανοποιημένοι για το ότι ξεκίνησαν οι κινήσεις μήνα Μάϊο και κάπως έτσι έκλεισε νωρίς μία θέση εκεί όπου υπήρχε κενό. Τώρα ανυπομονούν για τις επόμενες κινήσεις που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ήδη πολύ δυνατή ομάδα τους.

Θεωρητικά (μόνο έτσι κρίνονται τώρα οι μεταγραφές αφού τα υπόλοιπα θα φανούν στο χορτάρι) ο Χατσερίδης θα δώσει προσωπικότητα στην ομάδα, θα δώσει δύναμη και ύψος στην ομάδα και περιμένουμε την χημεία του με τα υπόλοιπα στόπερ και όλο το σύνολο. Γνωρίζω πολύ καλά και τις διαφορετικές απόψεις για τις δυνατότητές του που επηρεάστηκαν από όλη την εικόνα των Ουκρανών στα ματς με την ΑΕΚ, πρόβλεψη όμως δεν μπορώ να κάνω γι’ αυτόν και το μόνο που τώρα βλέπω είναι το μεγάλο βιογραφικό του, το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται και πάει να αποκτήσει τώρα έναν χαφ, έναν επιθετικό και προφανώς τον Ζίφκοβιτς στο τέρμα.

Στα χαφ ο Σουηδός Βέρνμπλουμ και το ενδιαφέρον γι’ αυτόν, δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες. Ένας πολύ σκληρός παίκτης που έχει την τεχνική να παίζει μέχρι και σέντερ φορ, ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλες παραστάσεις που αν αποκτηθεί, λογικά θα εκτοξεύσει και την ποιότητα της ομάδας.

Αν αποκτηθεί αυτός, θα ακολουθήσει και ένας επιθετικός που πρέπει να έρθει νωρίς και τότε ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος! Η ομαδάρα του 25/26 θα κλείσει τα κενά της πολύ γρήγορα και διατηρώντας τον προπονητή και τον κορμό θα μπει δυναμικά στη νέα σεζόν.

Όλα αυτά σαφώς και γίνονται αντιληπτά από τον κόσμο που φέτος αναμένεται να «σαρώσει» τα εισιτήρια διαρκείας. Πέρυσι όπου ήταν γνωστή η τιμωρία της Τούμπας για εφτά ματς, έφυγαν περίπου 12 χιλιάδες εισιτήρια. Φέτος με όλα αυτά που γίνονται, ο ΠΑΟΚ εκτιμώ ότι πάει για ιστορικό ρεκόρ, τέτοιο που θα εκφράζει και τον τεράστιο ενθουσιασμό του κόσμου…

* Μπορεί η κατάσταση στην ΚΕΔ του μπάσκετ να είναι χειρότερη από αυτή του ποδοσφαίρου, όπως ήταν επί Οργάνωσης ή επί Τριτσώνη τους τελευταίους μήνες; Πολλοί μπασκετικοί είναι σίγουροι γι’ αυτό. Εγώ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και στο μπάσκετ διαιτητές-επιστήμονες οι οποίοι με τη μέθοδο που σφυρίζουν κάνουν τον Σπάθα και τις μεταστροφές της καριέρας του, να φαντάζει… παιδάκι δημοτικού.

Στο ποδόσφαιρο πάντως οι νέοι πίνακες ετοιμάζονται, αν δεν είναι έτοιμοι. Και για να δούμε ποιοι θεωρήθηκαν οι χειρότεροι της περσινής περιόδου για να πάνε να κάνουν παρέα στους πρώην φίλους τους, Μήτσιος, Παππά, Δημητρόπουλο και τους άλλους… Μαθαίνουμε ότι ξαφνικά ο Κομίνης έχει αποκτήσει πολλούς φίλους… Ρε παιδιά αν είναι τόσο μεγάλη η αγάπη-υποχρέωση, θα μπορούσατε να τον καλέσετε και στην φιέστα-απονομή… Οι άλλοι κάποτε τους έβαζαν ανά δεκάδες στις σουίτες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.