Ακόμη ένα «έγκλημα» εις βάρος του Παναθηναϊκού!

Ακόμη ένα «έγκλημα» εις βάρος του Παναθηναϊκού!

Ακόμη ένα «έγκλημα» εις βάρος του Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αποδέσμευση του Λουσιάνο, του πιο ποιοτικού ποδοσφαιριστή του ρόστερ, σε μία χρονιά που ο Παναθηναϊκός ξεκινά με -6 και απαγόρευση μεταγραφών!

Δεν έχουν περάσει ούτε είκοσι ημέρες από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Γράφαμε τότε, σε τούτη την γωνιά, αυτό που πρόσταζε η κοινή ποδοσφαιρική λογική, η οποία αγνοείται εδώ και αρκετό καιρό στο «τριφύλλι». Γράφαμε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα περιθώριο ενόψει της νέας σεζόν που υποθήκευσε ο Γιάννης Αλαφούζος με το -6 και την απαγόρευση μεταγραφών, να χάσει έστω και έναν ποδοσφαιριστή που να δεσμεύεται με συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια. Ούτε έναν! Δεν πέρασε ούτε μήνας και θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν ο πιο ποιοτικός παίκτης του ρόστερ, ο μοναδικός που μαζί με τον Μουνιέ θα μπορούσαν να κάνουν διαφορά στην δημιουργία, ο Λουσιάνο!

Ένας ποδοσφαιριστής, στον οποίο η ΠΑΕ φέρθηκε με τον πιο άθλιο τρόπο το διάστημα που ήταν τραυματίας, καθώς όχι μόνο δεν τον πλήρωνε αλλά προσπάθησε να του λύσει και το συμβόλαιο σε μια κίνηση που δεν συναντάς ούτε σε ποδοσφαιρικό σύλλογο της Ουγκάντα! Και εκείνος όχι μόνο δεν τους ξεφτίλισε παγκοσμίως, όχι μόνο δεν τους κυνήγησε, αλλά έκανε και τατουάζ το τριφύλλι για να ευχαριστήσει έτσι την αγάπη που του έδειχνε ο κόσμος, για να δείξει έτσι πως ο Παναθηναϊκός είναι μέγεθος ανώτερο και τεράστιο σε σχέση με τους «νάνους» που αυτή την εποχή βρίσκονται στην διοίκησή του.

Αν προσθέσουμε και την δεδομένη μη ανανέωση συμβολαίου του Ρόμπιν Λουντ αλλά και το λειψό σε ποιότητα και ποσότητα ρόστερ, είναι εύκολο να καταλάβουμε πως πριν καλά καλά μπει ο Ιούνιος ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Για τον Γιάννη Αλαφούζο και τους φανερούς και κρυφούς συνεργάτες του(με εξαίρεση τον Νίκο Νταμπίζα που ευχόμαστε να μην μετανιώσει πολύ γρήγορα για την επιστροφή του), ωστόσο, δεν μετράει η εικόνα στο χορτάρι, ούτε στον βαθμολογικό πίνακα, δεν τον ενδιαφέρει αν η ομάδα θα παλεύει για την σωτηρία αν δεν αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό, δεν τον απασχολεί αν η Λεωφόρος θα είναι στα κάγκελα από όσα κάνει τα τελευταία χρόνια! Το μόνο που τους «καίει» είναι οι αριθμοί, να μην βάζει ο Αλαφούζος το χέρι στην τσέπη, να μικραίνει ο Παναθηναϊκός, να μην υπάρχει σαν μέγεθος.

Κι μέσα σε όλα αυτά, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση τα όσα λέει ο Παϊρόι Πιενγκπονσάντ(όχι σε κάποια επίσημη συνέντευξη Τύπου αλλά στο λόμπι του ξενοδοχείου λες και μιλάμε για τον... Παναργειακό) που ξεκάθαρα δηλώνει σύμφωνος με τις κινήσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Δηλαδή ο εκπρόσωπος της «Panasia»(ακόμη δεν υπάρχει η διαφάνεια που θα έπρεπε σχετικά με το ποιοι το χρηματοδοτούν) που αν πιστέψουμε τις εξαγγελίες του θα αναλάβει την ομάδα στο τέλος του Ιουνίου, συμφώνησε στο να φύγει ελεύθερο ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία; Συμφώνησε στο να φύγει ελεύθερος ο πιο ποιοτικός παίκτης του ρόστερ επειδή παίρνει 600.000 τον χρόνο; Αφού όλα πάνε καλά και θα έρθουν για την... εκτόξευση, δεν θα μπορούσαν εκείνοι να καλύψουν το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου; Τι ρωτάω κι εγώ τώρα, ε;

Τελοσπάντων, μην αγχώνεστε για την φυγή του Λουσιάνο. Θα φέρει ο «Πιπί», όπως διαβάσαμε, «εννιάρι» που θα κάνει γκελ στην αγορά της... Ασίας!

Υ.Γ1: Ο Μαρίνος από το μεσημέρι της Παρασκευής είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ένα μεγάλο μπράβο στους ανίκανους ποδοσφαιρικά συνεργάτες του μεγαλομετόχου, που τον έκαναν... δώρο στην «Ένωση», που τον εξώθούσαν στην παραίτηση και που δεν του έκαναν ούτε πρόταση παραμονής, έστω για τα μάτια του κόσμου. Ανδριάντα πρέπει να τους στήσουν έξω από το νέο γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια για την ευγενική τους χορηγία.
Κόουτς, Χριστόφορε και Νικόλα να είστε γεροί και δυνατοί, σας άξιζε μετά από όσα περάσατε, να δουλέψετε κάτω από φυσιολογικές συνθηκές σε ένα μεγάλο κλαμπ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υ.Γ2: Ο Ερασιτέχνης στα σίγουρα χέρια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, επιτέλους ένα θετικό νέο για την Παναθηναϊκή οικογένεια και μακάρι σύντομα να έρθουν τα ακόμη πιο ευχάριστα με την ΠΑΕ. Την ΠΑΕ που θα είχε αλλάξει ήδη σελίδα αν δεν έκανε πίσω ο Αλαφούζος στην αρχική τους συμφωνία στις αρχές του μήνα. Καλό είναι να θυμόμαστε ΟΛΑ τα επεισόδια, για να μπορούμε στο τέλος να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για το τι πραγματικά «παίζεται» σχετικά με την επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.