Οι μεταγραφές δεν κρίνονται την άνοιξη

Οι μεταγραφές δεν κρίνονται την άνοιξη

Οι μεταγραφές δεν κρίνονται την άνοιξη

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ, την υπόθεση Σρνα που έφερε αντιδράσεις και φυσικά για το μπάσκετ και τον πρώτο ημιτελικό πρωταθλήματος.

Όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει τον Σρνα, αν βέβαια πάνε όλα καλά και στις τελευταίες λεπτομέρειες. Ο Κροάτης είναι ένας ποδοσφαιριστής-μύθος της Σαχτάρ, μίας ομάδας πολύ υψηλού επιπέδου που τα τελευταία… πολλά χρόνια μπορεί και να βρίσκεται στις 20 καλύτερες Ευρωπαϊκές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα όμως ο 36χρονος Σρνα δεν αγωνίζεται λόγω τιμωρίας. Αυτά είναι τα δεδομένα και αναρωτιέμαι... πώς ή ποιος μπορεί να προβλέψει τι και αν μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ;

Πάμε παρακάτω… Όταν ο φίλαθλος μαθαίνει ότι: «Ο ΠΑΟΚ πρόκειται να αποκτήσει τον 36χρονο Σρνα, που έχει να παίξει ποδόσφαιρο από τον Σεπτέμβριο του 2017, τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή ο οποίος πιάστηκε ντοπέ, τον Κροάτη άσο που δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί μέχρι τον Αύγουστο» πώς πρέπει να αντιδράσει;
Στον ΠΑΟΚ απορούν, γιατί ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, ίσως και αρνητικός. Δηλαδή τι περίμεναν; Ο φίλαθλος χωρίς να διαβάσει καμία αρνητική ανάλυση, ενημερώνεται για τα γεγονότα-δεδομένα που αφορούν τον αθλητή και προφανώς παραξενεύεται. Κακό είναι; Μήπως να ξαναθυμίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει «στρατό» που παίρνει σήματα και αντιδρά «προβατοποιημένα»;

Παρολ’ αυτά, στο κλείσιμο της αναφοράς μας στις μεταγραφές… Το πλάνο ή ο όποιος προγραμματισμός, ακόμη και το μοντέλο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος στο κομμάτι των μεταγραφών, δεν κρίνεται από μία κίνηση. Μία κίνηση ίσον… καμία.

Για τη μεθοδολογία, για τη λειτουργία και φυσικά για το αποτέλεσμα της νέας ομάδας ανθρώπων που ασχολούνται με τις μεταγραφές, θα πρέπει να περιμένουμε 30-40 μέρες τουλάχιστον. Τότε που ξεκινάει η προετοιμασία θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ που έχει θέσει πολύ υψηλούς στόχους και έχει μία έτοιμη-πολύ καλή ομάδα.

Οι όποιες κρίσεις βέβαια, θα γίνουν και με βάση τι είπε ο Λουτσέσκου την περασμένη εβδομάδα. Γιατί τότε όλα φαίνονταν ωραία και ιδανικά. Στην πράξη θα δούμε τι θα επιτευχθεί…

Υπομονή λοιπόν…

* Είχαμε και μπάσκετ… Ημιτελικοί πρωταθλήματος. Με τον Προμηθέα και τον ΠΑΟΚ, να είναι σε καλή κατάσταση. Πάρε 37 πόντους διαφοράς για τον Ολυμπιακό και 13 πόντους στο τέλος για τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Τον Παναθηναϊκό που κέρδιζε σε όλο το ματς με 15-25 πόντους διαφοράς και φυσικά δεν απειλήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

Αν δεν είναι αυτή μία απάντηση για το ότι… δεν υπάρχει όραμα, ποια είναι; Υπάρχει και κάτι ακόμη χειρότερο από αυτό. Άντε και κέρδιζε ο ΠΑΟΚ…. Τι θα γίνονταν; Και κάτι… τρισχειρότερο: Άντε και ο ΠΑΟΚ έκανε το θαύμα και περνούσε τον Παναθηναϊκό; Ούτε καν αυτό θα σήμαινε σίγουρη παρουσία στην Ευρωλίγκα!!

Τέλος πάντων, δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε καλό ή πολύ καλό πρωτάθλημα όταν ο πρώτος μετράει 29 νίκες σε 29 αγώνες πρωταθλήματος! Και γι’ αυτό προφανώς δεν φταίει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός που το ταβάνι του το έδειξε όταν πριν λίγες εβδομάδες διέλυσε μέχρι και την Ρεάλ! Στο επόμενο ματς όμως δεν ήταν δυνατό να πιάσει ανάλογη απόδοση.

Έστω και έτσι… Ο φορμαρισμένος ΠΑΟΚ έπαιξε αξιοπρεπώς και έχασε μετά από καλή παρουσία, έστω και αν αυτός ο γρήγορος ρυθμός στον οποίο παρασύρθηκε δεν τον βόλευε καθόλου. Αλλά ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ είχε δικαίωμα να επιτεθεί στα 35΄΄ τι θα άλλαζε απέναντι σε αυτό το επίπεδο στο οποίο παίζει ο αντίπαλος;

Οι ημιτελικοί συνεχίζονται και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει και να πιέσει τον Παναθηναϊκό, μήπως και τον βρει σε κάποια κακή βραδιά, για να γίνει πιο ανταγωνιστικός και ίσως να τον οδηγήσει σε μία ήττα.

Τι να κάνουμε; Αυτά είναι τα δεδομένα εδώ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.