Πασχαλάκης: «Να μείνω για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ»

Πασχαλάκης: «Να μείνω για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Πασχαλάκης: «Να μείνω για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δε φοβήθηκε να επιλέξει τον Άγιαξ ως επιθυμητό αντίπαλο λόγω «ανοικτών λογαριασμών» στο Β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ελληνας τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Σπορ, αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, την οικογένεια και τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο μέχρι τη φετινή εξαιρετική σεζόν με τον ΠΑΟΚ, την Εθνική ομάδα και τους στόχους του για την επόμενη σεζόν.

Όπως ξεκαθάρισε επιθυμία του είναι να παραμείνει για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ, ενώ όπως εξήγησε στόχος της ομάδας για την επόμενη σεζόν είναι να εξελίξουν τα στοιχεία που έχτισαν φέτος.

Αναλυτικά, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είπε:

Για την οικογένεια: «Η έννοια οικογένεια από μικρό παιδί είναι πολύ σημαντική για εμένα. Το να συζητάμε δηλαδή κάθε μέρα γύρω από το τραπέζι και να λύνουμε τα προβλήματά μας. Εγώ έχασα σε ηλικία 10 χρονών τον πατέρα μου. Προσπάθησα μόνος μου και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να προχωρήσουμε, να με βοηθήσουν και τους ευχαριστώ για αυτό. Ξέρω ότι ο πατέρας μου είναι εκεί πάνω και με παρακολουθεί. Θα ήθελα να είναι δίπλα μου και να τους αφιερώσω πολλά από τα οποία έχω πετύχει. Όμως, δεν μπορώ. Γνωρίζω ότι είναι δίπλα μου και με στηρίζει με το δικό του τρόπο. Πιστεύω και ότι η μητέρα μου είναι περήφανη για εμένα. Με την γυναίκα μου, επίσης, είμαστε μαζί από μικρή ηλικία και την νιώθω σαν μικρή μου αδερφή. Περνάμε καλά και είμαστε ευτυχισμένοι μαζί. Είμαστε πολύ κοντά και με το θείο και νονό μου γιατί ουσιαστικά έχει πάρει τη θέση του πατέρα μου. Για αυτό και του έδωσα τη φανέλα μετά τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.»

Για τον αν υπάρχει ηθική στο ποδόσφαιρο: «Δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος να απαντήσω στο ερώτημα αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Όταν παίζω, λειτουργώ όπως στη ζωή μου. Έχω αρχές και κανόνες. Μου αρέσει να έχω θετική ενέργεια σε ό,τι και να κάνω. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά έως τώρα για εμένα και έτσι θα συνεχίσω.»

Για τα σχολικά του χρόνια: (γέλια) «Εγώ είχα καλή σχέση με τα μαθήματα, όμως αυτά δεν είχαν με εμένα. Οόταν είχαμε μάθημα, σκεφτόμουν μόνο την μπάλα. Στο σχολείο, ό,τι και να γινόταν ήμουν μέσα σε όλα. Μου άρεσαν οι πλάκες. Θυμάμαι μια μέρα είχα ξεσηκώσει την τάξη να κατεβούμε να παίξουμε μπάλα και η καθηγήτρια φώναζε. Γενικότερα, θυμάμαι όμορφα πράγματα, τις πλάκες που κάναμε.»

Για το τι θα τον ενδιέφερε να κάνει αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής: «Αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής, θα μου άρεσε να ήμουν ψυχολόγος. Μου αρέσει να ψυχολογώ τους ανθρώπους.»

Για το αν έχει κάποιο μότο στη ζωή του: «Το μότο μου είναι δουλειά. Μέσα από τη δουλειά μπορείς να καταφέρεις μεγάλα πράγματα. Λίγα και απλά.»

Για το λόγο που έγινε τερματοφύλακας: «Έγινα τερματοφύλακας γιατί είμαι λίγο εγωιστής σαν άνθρωπος. Είναι μία θέση ατομική, είσαι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής και χρειάζεται να ενεργείς με υπευθυνότητα. Η εστία είναι μεγάλη, εγώ είμαι τελευταίος και όλη η αίσθηση της υπευθυνότητας μου δίνει μεγάλο κίνητρο, μεγάλη αγάπη. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου και να φαίνεται. Όταν ήμουν μικρός, στην Τερψιθέα Γλυφάδας, έπαιζα σέντερ φορ.»

Για το πώς βρέθηκε στην Τουρκία: «Όταν έπαιζα στην Ηλιούπολη, ήρθε ένας σκάουτερ και έκανε την πρόταση να πάω να δοκιμαστώ στη Γαλατασαράι. Ήταν πραγματικά τιμητικό. Πήγα στη Σουηδία και αποκόμισα πολλές εμπειρίες. Όμως, επειδή η Τουρκία δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να πάρω διπλή υπηκοότητα και έτσι δεν ευδοκίμησε.»

Για το ποια επέμβαση θυμάται: «Μου αρέσουν οι επεμβάσεις που δίνουν βαθμούς, που έχουν βαρύτητα. Θυμάμαι την επέμβαση με την Οντ (στη Νορβηγία) στην παράταση, όπου αν δεχόμασταν το γκολ, θα μέναμε εκτός. Αυτή θα χαρακτήριζα ως πιο σημαντική. Θυμάμαι και άλλο ένα ματς, όταν έπαιζα στον ΠΑΣ Γιάννενα, απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Θα μπορούσε να το πεις και σημαδιακό. Είχα κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Όταν ένας τερματοφύλακας δίνει βαθμούς στην ομάδα του, πάντα νιώθει ευτυχισμένος. Έτσι έκανα και εγώ. Το γήπεδο, η αύρα, ο κόσμος σε προδιαθέτει για να παίξεις καλά, να δώσεις τα πάντα.»

Πώς είναι να είσαι ρεζέρβα: «Για εμένα ο πάγκος είναι γνώριμος (γέλια). Όταν είσαι τερματοφύλακας πρέπει να κάνεις υπομονή γιατί είναι δύσκολη θέση. Πρέπει να δουλεύεις περισσότερο από αυτούς που παίζουν γιατί έτσι δίνεις στον προπονητή το πάτημα να σε δει. Αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια είναι να προσπαθώ να αλλάξω την εικόνα που έχει ένας προπονητής για εμένα. Στο Λουτσέσκου, που δε με υπολόγιζε στην αρχή της χρονιάς, ήθελα να αποδείξω ότι είμαι μέσα στην ομάδα, ότι δουλεύω και προσπαθώ, ώστε όταν μου δοθεί η ευκαιρία, να είμαι 100% έτοιμος. Είμαι πολύ θετικός άνθρωπος. Όταν ήμουν στον πάγκο προσπαθούσα να μεταδώσω θετική ενέργεια στην ομάδα, να την σπρώξω στη νίκη. Έτσι πρέπει να σκέφτονται όλοι. Είμαστε μία ομάδα, μια οικογένεια και πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά.»

Για τη διαδρομή του: «Νιώθω πολύ καλά αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ. Νιώθω σαν το σπίτι μου και πραγματικά, θέλω να μείνω για πολλά χρόνια.»

Για την ατμόσφαιρα που περιβάλλει τον ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολος. Θέλει αποτελέσματα και την ομάδα του πρωταθλήτρια. Φυσικά και μας δίνει κίνητρο και μας βοηθάει όλο αυτό. Νομίζω πως όταν δίνουμε χαρές στον κόσμο με κύπελλα και ευρωπαϊκές προκρίσεις, θα είμαστε όλοι μαζί ευτυχισμένοι και θα κάνουμε μεγάλα πράγματα με τον ΠΑΟΚ.»

Για την αίσθηση που του άφησε η σεζόν: «Πήραμε το Κύπελλο. Βάσει εικόνας, απόδοσης και βαθμών δείξαμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα και άξιζε το νταμπλ. Τα πράγματα που γίνονται εξωαγωνιστικά δεν πρέπει να αφορούν τους ποδοσφαιριστές. Μας έμεινε το παράπονο γιατί πραγματικά αξίζαμε το νταμπλ.»

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Από τα λίγα που έχω καταλάβει, μπορώ να πω ότι ο πρόεδρος θα δώσει και την ψυχή του για την ομάδα, γιατί πραγματικά την αγαπάει πολύ. Έχει δεθεί πολύ με το σύλλογο και όλοι καταλαβαίνουν ότι διαθέτει για αυτόν πράγματα που δεν μπορεί να διαθέσει κάποιος άλλος. Την αγαπάει και θέλει να την πάει όσο ψηλότερα γίνεται.»

Για τη μη-κλήση στην Εθνική ομάδα: «Είναι κάτι που δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Ο κύριος Σκίμπε είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής και αυτός αποφασίζει. Το ευχάριστο είναι ότι όντως φέτος υπήρχαν πολλοί και καλοί Έλληνες τερματοφύλακες. Εγώ έχω δώσει τις απαντήσεις μου σε αυτό, όπως και ο κύριος Σκίμπε έδωσε τις δικές του. Δε θέλω να δώσω μεγαλύτερη έκταση. Το σίγουρο είναι πως πρέπει να κληθεί ο καλύτερος.»

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν: «Πρώτος στόχος είναι η επόμενη φάση του Champions League. Πιο πολύ θέλω τον Άγιαξ για να κλείσουμε τους ανοικτούς λογαριασμούς. Ζηλεύω που δεν παίζουμε στο Champions League γιατί είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση και κάθε παίκτης θέλει να αγωνιστεί σε αυτήν.»

Για τον Σρνα ο οποίος φημολογείται ότι βρίσκεται σε επαφές με τον ΠΑΟΚ:«Είναι μεγάλο όνομα με μεγάλη καριέρα. Μακάρι να έρθει να βοηθήσει την ομάδα.»

Για το επόμενο πρωτάθλημα: «Τώρα πάμε πολύ μακριά. Προσωπικά με νοιάζει να χτίσουμε από τα αποδυτήρια ένα σύνολο που θα κάνει πρωταθλητισμό. Που θα κατεβαίνει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Αυτό το καταφέραμε σε μεγάλο ποσοστό. Θα πρέπει να το εξελίξουμε και άλλο τη νέα χρονιά. Ειδικός σε αυτό είναι ο προπονητής μας. Εύχομαι να καταφέρουμε να το εξελίξουμε στο μέγιστο βαθμό.

Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό που κάναμε φέτος, πρέπει να κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα. Πώς θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Θα δώσουμε τη μάχη μας, θα δώσω και εγώ τη δική μου για να κρατηθώ στη θέση Νο1. Θα είναι πολύ μεγάλη και δύσκολη χρονιά. Αυτό που έχω να πω στον κόσμο μας είναι ότι θα βγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και θα δίνουμε το 100%.»

Για το Λουτσέσκου: «Παρά την αμφισβήτηση, απάντησε μέσα από τη δουλειά του. Πρέπει όλοι να νιώθουμε ευχαριστημένοι. Και εκείνος, βέβαια, γιατί μας δούλεψε τις αδυναμίες που είχαμε. Θα έλεγα ότι ήταν πετυχημένη χρονιά. Του χρόνου θα δούμε.»

Για τους διεκδικητές του επόμενου πρωταθλήματος: «Όποιος και να είναι ο αντίπαλος, αυτό που σε ευχαριστεί είναι να βλέπεις ωραίο ποδόσφαιρο. Να βλέπεις πως ανεβαίνει το επίπεδο. Και από την ΑΕΚ, και από τον Ολυμπιακό, και από τον Παναθηναϊκό γιατί είναι ιστορικές ομάδες. Θέλω να ανέβει το επίπεδο ώστε να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Του χρόνου, μάλιστα, θα είναι και ο Άρης, μια ομάδα με τη δική της ιστορία. Μακάρι να υπάρχει υγιής άμιλλα και ο φίλαθλος κόσμος να είναι σωστός.»

Για τους διαιτητές: «Θα είναι αδικία να μιλήσουμε για τους διαιτητές. Στον τελικό του Κυπέλλου, αν είχαμε Έλληνα διαιτητή και έδινε τόσες κόκκινες, έδινε το πέναλτι, θα υπήρχε μουρμούρα και γκρίνια. Αυτό που θα έλεγα στον Κομίνη αν τον είχα μπροστά μου είναι να μη φοράει παρωπίδες όταν αποφασίζει, να δίνει αυτό που βλέπει, όπως υπέδειξε το γκολ με την ΑΕΚ που ήταν γκολ και όχι τα υπόλοιπα που έκανε. Έγινε φασαρία επειδή το γκολ αντί να χρήσει εμάς πρωταθλητές, έχρισε άλλους. Τέλος πάντων, κούρασε το θέμα, προτιμώ να κοιτάζω στο μέλλον.»

Για τα σενάρια σχετικά με τη Νάπολι: «Δεν έιναι μόνο η Νάπολι, υπάρχουν πολλές ομάδες όπως με έχει ενημερώσει ο μάνατζέρ μου. Το μυαλό μου είναι στην ομάδα μου. Σε ένα μήνα ξεκινάμε προετοιμασία. Τώρα επικεντρώνομαι στην αποκατάσταση και την ενδυνάμωση ώστε να είμαι έτοιμος.»

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: «Στο παιχνίδι αυτό θα είμαι με τη Λίβερπουλ γιατί θέλω να δω κάτι καινούριο. Ξέρουμε τη Ρεάλ και το θεαματικό ποδόσφαιρο που παίζει. Φέτος, έχω δει τη Λίβερπουλ και μου αρέσει πολύ.»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα