Ο Λυμπερόπουλος υποδέχθηκε την ελληνική αποστολή του «Football for Friendship»

Ο Λυμπερόπουλος υποδέχθηκε την ελληνική αποστολή του «Football for Friendship»

Gazzetta team
Ο Λυμπερόπουλος υποδέχθηκε την ελληνική αποστολή του «Football for Friendship»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ υποδέχθηκε στα γραφεία της Ένωσης τους μικρούς πρεσβευτές που θα ταξιδέψουν στο διεθνές πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018», φόρεσε το Βραχιόλι της Φιλίας και συζήτησε μαζί τους για τις αξίες του ποδοσφαίρου.

Με πίστη και ενθουσιασμό για το έργο τους, οι μικροί δωδεκάχρονοι πρεσβευτές Πέτρος Γαρείος – παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ – και Νεφέλη Μακντόναλντ συνεχίζουν τις συναντήσεις τους με διάσημους Έλληνες ποδοσφαιριστές, μεταδίδοντας τις αξίες και το όραμα του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για παιδιά «Football for Friendship» (Ποδόσφαιρο για τη Φιλία). Αυτή τη φορά τα παιδιά ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν Τεχνικό Διευθυντή της ΑΕΚ Νίκο Λυμπερόπουλο ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και καλωσόρισε τον Πέτρο και τη Νεφέλη στα γραφεία της ΑΕΚ στο Μαρούσι.

Ο Πέτρος Γαρείος – ως ο μικρός ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα που θα παίξει στο Διεθνές Τουρνουά Φιλίας από τη Ρωσία – φόρεσε στον Νίκο Λυμπερόπουλο το Βραχιόλι της Φιλίας σύμφωνα με το εθιμοτυπικό των συναντήσεων του F4F και ζήτησε από τον διάσημο επιθετικό να μοιραστεί μαζί του τις πιο σημαντικές στιγμές τις καριέρας του. «Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι εδώ σήμερα και ευχαριστώ πολύ την ΑΕΚ και τον κύριο Λυμπερόπουλο για αυτή την ευκαιρία που μου δίνει. Ο κύριος Λυμπερόπουλος μου έδωσε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές και μαζί συζητήσαμε για την καριέρα του. Εγώ ήμουν πολύ μικρός όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του, αλλά ξέρω τι ποδοσφαιριστής ήταν. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που τον συνάντησα σήμερα και αντάλλαξα μαζί του το Βραχιόλι της Φιλίας του F4F».

Η δωδεκάχρονη Νεφέλη Μακντόναλντ είναι η μικρή δημοσιογράφος της αποστολής που θα συνοδεύσει τον Πέτρο σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας και της συμμετοχής του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του «Football for Friendship» στη Μόσχα της Ρωσίας. «Ο κύριος Λυμπερόπουλος μας υποδέχτηκε πολύ ζεστά. Τον ρώτησα πώς νιώθει τώρα που δεν είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής και μου είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και αν ξεκινήσεις και το αγαπάς, δεν σταματάς ποτέ. Είμαι ενθουσιασμένη που τον γνώρισα».

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο F4F και σημείωσε: «Το Ποδόσφαιρο για τη Φιλία (F4F) είναι μια σπουδαία διοργάνωση. Μέσα από το F4F τα ίδια τα παιδιά μεταδίδουν σε όλη την ανθρωπότητα το μήνυμα της φιλίας, της ειρήνης, της ισότητας και του σεβασμού ανάμεσα στους λαούς. Εύχομαι στον Πέτρο και στην Νεφέλη να περάσουν πολύ όμορφα και να γνωρίσουν πολλούς νέους φίλους σε αυτό το μοναδικό ταξίδι».

Λίγα λόγια για το Football For Friendship

Το Football for Friendship είναι το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα που υλοποιείται από την εταιρεία Gazprom - επίσημος εταίρος της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας 2018. Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο στην προώθηση των σημαντικότερων ανθρώπινων αξιών - της ισότητας, της ειρήνης και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων. Στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018 συμμετέχουν 211 χώρες και οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα, 8-15 Ιουνίου 2018.

Στα πλαίσια του F4F κάθε χώρα στέλνει δύο δωδεκάχρονους πρεσβευτές (έναν μικρό ποδοσφαιριστή και έναν μικρό δημοσιογράφο) επιλέγοντας ανάμεσα σε παιδιά που είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου, αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέσω διαδικασίας Ανοιχτής Κλήρωσης δημιουργήθηκαν 32 Διεθνείς Ομάδες Φιλίας και καθορίστηκαν ρόλοι (τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος ή επιθετικός) για κάθε Νεαρό Παίκτη - εκπρόσωπο κάθε χώρας. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν και παίζουν μαζί αθλητές διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού φύλου και με διαφορετικές ικανότητες. Όλοι οι παίκτες είναι ηλικίας 12 ετών.

Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ακαδημία της ΑΕΚ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση είναι ο δωδεκάχρονος Πέτρος Γαρίος, ενώ η μικρή Νεφέλη Μακντόναλντ από το ACS Athens σε ρόλο δημοσιογράφου θα καλύπτει τα γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής αποστολής στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο Έλληνας παίκτης θα παίξει στην ομάδα Ορεσίβιος Κερκόβηρος και οι συμπαίκτες του θα είναι παιδιά από το Καμερούν, την Κούβα, τα νησιά Φίτζι, τη Νορβηγία και τη Βολιβία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα