Από τον Ζντιέλαρ και τον Μπεν, στον Τζούρτζεβιτς και τον Γιάνκοβιτς!

Από τον Ζντιέλαρ και τον Μπεν, στον Τζούρτζεβιτς και τον Γιάνκοβιτς!

Από τον Ζντιέλαρ και τον Μπεν, στον Τζούρτζεβιτς και τον Γιάνκοβιτς!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα με αφορμή το…σουξέ του Ολυμπιακού στη Σερβία.

Μεγάλο σουξέ έχουν στη Σερβία οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού! Αυτοί δηλαδή που δεν τους θέλει ο Ολυμπιακός!

Ο Μπεν πήγε το Γενάρη στον Ερυθρό Αστέρα και πρόλαβε και έβαλε οκτώ γκολ σε 14 συμμετοχές, παίρνοντας το πρωτάθλημα, ενώ για λίγα...εκατοστά δεν έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του εις βάρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με ένα σουτ στο τελευταίο λεπτό της ρεβάνς των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Ζντιέλαρ πήγε κι αυτός το Γενάρη στην Παρτίζαν και χθες της έδωσε την νίκη (2-1) στον τελικό του Κυπέλλου επί της Μλάντοστ Λουκάνι. Το σκορ είχε ανοίξει ο Γιάνκοβιτς, παίκτης που επίσης από τον Ολυμπιακό πήγε στην Παρτίζαν και τώρα της ανήκει (με το 50%, πάντως, πιθανής μεταπώλησης να τα δικαιούνται οι «ερυθρόλευκοι»). Κι ο Ζντιέλαρ κι αυτός είναι πλέον παίκτης της, καθώς έχει δικαίωμα αγοράς με 500 χιλ. Ευρώ και θα το ασκήσει και δη άμεσα.

Δεν είναι κακοί παίκτες αυτοί. Όχι, δεν βάζω το χέρι στη φωτιά αν έκαναν για τον Ολυμπιακό, γιατί δεν έπαιξαν τόσο όσο έπρεπε για να κριθούν, αλλά βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι είναι καλοί παίκτες.

Η ευκαιρία του Μπεν στον Ολυμπιακό ήταν ένας μήνας! Τέλη Ιουλίου με τέλη Αυγούστου, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ζντιέλαρ πήρε δύο ευκαιρίες. Τον εμπιστεύθηκε τρεις μήνες ο Μάρκο Σίλβα πρόπερσι και έπαιξε και σε πέντε-έξι παιχνίδια σε ένα δίμηνο φέτος στην αρχή της σεζόν, λίγο με τον Χάσι και λίγο με τον Λεμονή.

Ο Γιάνκοβιτς φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» μόνο με την ομάδα Νέων! Αν θέλετε την γνώμη μου, είναι ο πιο ποιοτικός απ΄ όλους τους παίκτες που έφερε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια από το πρωτάθλημα της Σερβίας (Κάταϊ, Γκρίμπιτς, Σέποβιτς, Ζντιέλαρ, Τζούρτζεβιτς). Μακάρι ο Ούρος να αποδειχθεί κελεπούρι και να μην είναι αυτό που είδαμε φέτος, δηλαδή ένας φορ που κυνηγάει αποκλειστικά κι επίμονα έως και…εκνευριστικά το γκολ, χωρίς όμως να τελειώνει καλά τις φάσεις, αλλά ούτε και να βγάζει στοιχεία τεχνικής. Υπάρχει, άλλωστε, πάντα το ερωτηματικό της προσαρμογής για τα νέα παιδιά.

Έχει την κλειστή ντρίμπλα ο (Μαυροβούνιος) Γιάνκοβιτς και για 22 στα 23 του δεν βάζει και λίγα γκολ για εξτρέμ (τέσσερα πέρσι και εφτά φέτος)-το φόρτε του, πάντως, είναι η δημιουργία φάσεων (τρεις ασίστ πέρσι κι εννέα φέτος). Γνώμη μου είναι ότι από την Παρτίζαν θα κάνει καλή μεταγραφή και θα ωφεληθεί έτσι κι ο Ολυμπιακός. Αλλά θα ήθελα αυτό τον παίκτη να τον έβλεπα με τα «ερυθρόλευκα» κάποια στιγμή, να είχε δηλαδή την ευκαιρία του, αντί να πήγαινε δανεικός στην ΟΦΚ Μπέογκραντ και την Μάριμπορ. Γιατί έχει στοιχεία που «ταιριάζουν» στο Καραϊσκάκη, είναι εραστής του όμορφου και θεαματικού παιχνιδιού.

Και από τα δυο παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Παρτίζαν το περασμένο καλοκαίρι, εμένα αυτός μου άρεσε περισσότερο από τους Σέρβους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.