Μιρτσέα Λουτσέσκου στο gazzetta.gr:«Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής, θα αξιοποιήσει ο Ραζβάν τον Σρνα»

Μιρτσέα Λουτσέσκου στο gazzetta.gr:«Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής, θα αξιοποιήσει ο Ραζβάν τον Σρνα»

Μιρτσέα Λουτσέσκου στο gazzetta.gr:«Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής, θα αξιοποιήσει ο Ραζβάν τον Σρνα»

bet365

Ο ποδοσφαιρικός μέντορας του Ντάριο Σρνα, Μιρτσέα Λουτσέσκου ξεσπάει στο gazzetta.gr τονίζοντας πως το πρωτάθλημα έπρεπε να κριθεί στο γήπεδο, ενώ εξηγεί πως ο ΠΑΟΚ θα ωφεληθεί από την παρουσία του Ντάριο Σρνα.

Κάθε κουβέντα με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία. Ο 72χρονος τεχνικός έχει φάει με το κουτάλι εδώ και 40 χρόνια το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κατακτώντας 44 τίτλους σε Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία, Ρωσία, αλλά το κυριότερο είναι πως συνέδεσε το όνομα του με την δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής αυτοκρατορίας στην Ουκρανία με την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο πολύπειρος προπονητής παρέμεινε για 12 σεζόν στην ουκρανική ομάδα (2004/16) πανηγυρίζοντας 8 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ και 1 Κύπελλο UEFA.

Μπροστάρης στoυς «ανθρακωρύχους» ήταν ο Ντάριο Σρνα, ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έφτασε υπό τις οδηγίες του Λουτσέσκου να θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ακραίους μπακ του κόσμου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας με αφορμή την επικείμενη απόκτηση του Κροάτη διεθνή μπακ από τον ΠΑΟΚ περιέγραψε στο gazzetta.gr τα ατού του, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως θα προσφέρει στον «Δικέφαλο του Βορρά» επισημαίνοντας πως παρά την δεδομένη παρουσία του Μάτος, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα βρει τον τρόπο να χωρέσει και τους δύο στο σχήμα του.

Ο άλλοτε τεχνικός της Ίντερ και της Γαλατασαράι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσα συνέβησαν στη Super League χαρακτηρίζοντας τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, σχολίασε την στάση την ΑΕΚ σε ότι αφορά την διακοπή του αγώνα στην Τούμπα, αλλά και στη άψογη ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο «γκουρού» των πάγκων αρχικά ανέλυσε την παρουσία του Σρνα μέσα από τη συνύπαρξη τους στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

«Για μένα ο Ντάριο Σρνα δεν ήταν ένας απλό δεξιός δεξιός μπακ, αλλά έφτασε να είναι ο κορυφαίος στον κόσμο στη θέση του. Είναι ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής. Στη Σαχτάρ ήρθε 21 ετών και εξελίχθηκε στον αρχηγό και ηγέτη της ομάδας. Μιλάμε για έναν μπακ που κάνει σε κάθε παιχνίδι πάνω από 11 χιλιόμετρα, ενώ σκοράρει πολλά γκολ αναφορικά με τη θέση που αγωνίζεται. Είναι επιθετικογενής μπακ, έχει πολύ καλή σέντρα και η φυσική κατάσταση του παρά την ηλικία του είναι εξαιρετική γιατί δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς. Αγωνίζεται ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόσφερε πάρα πολλά στη Σαχτάρ, ενώ διακρίθηκε και με την εθνική Κροατίας. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια ποιότητα και γεμάτες σεζόν. Ήταν πάντα παρών στη Σαχτάρ, στο ίδιο επίπεδο, ποτέ δεν έφυγε. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα σε κανένα προπονητή. Ήρθε νεαρός από την Χάιντουκ Σπλιτ και έφτασε μέσα από την Σαχτάρ και την εθνική Κροατίας στο υψηλότερο επίπεδο».

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου εμφανίστηκε βέβαιος πως ο Ντάριο Σρνα θα ταιριάξει στο πλάνο του γιου του, Ραζβάν.

«Όταν βρίσκεσαι σε καλή φυσική κατάσταση και δεν έχεις προβλήματα η ηλικία και οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει πολλά από τον Σρνα μέσα από την εμπειρία και την κλάση που διαθέτει, ενώ και εκείνος έχει τη δυνατότητα να κλείσει την καριέρα του σε μια μεγάλη ομάδα παίζοντας στο υψηλό επίπεδο μέχρι τέλους.

Αυτό είναι το σημαντικότερο. Να συνεχίσει να παίζει εκεί που πραγματικά ανήκει και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και στην Ευρώπη. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκά ματς. Νομίζω πως ο Ραζβάν (σ.σ. Λουτσέσκου) θα τον βοηθήσει και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην προσαρμογή του».

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου γνωρίζει πως στη θέση του Ντάριο Σρνα αγωνίζεται ο Μάτος, ωστόσο υποστήριξε πως μπορούν να χωρέσουν και οι δύο στην ενδεκάδα.

«Έχω μιλήσει με τον Ραζβάν (Λουτσέσκου). Ξέρει τι πρέπει να πάρει και τι μπορεί να δώσει ο Σρνα. Υπάρχει ένας εξαιρετικός παίκτης στον ΠΑΟΚ, όπως είναι ο Μάτος, τον οποίο γνωρίζω από την εποχή που αγωνιζόταν στην Τσερνομόρετς και τη Ντνίπρο. Είναι ποδοσφαιριστής που κάνει την διαφορά στον ΠΑΟΚ αλλά ο Ραζβάν γνωρίζει πως θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει και τους δύο παίκτες στην ίδια ομάδα. Είμαι βέβαιος πως θα συνεργαστούν άψογα. Ο ΠΑΟΚ παίζει επιθετικά κάτι που ταιριάζει στο στιλ του Σρνα».

Ο εκ των κορυφαίων τεχνικών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εξέφρασε το δικό του παράπονο για όσα συνέβησαν στη Super League, σημειώνοντας πως στη δική του συνείδηση ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής. Παράλληλα έκανε λόγο για προβοκάτσια από πλευράς ΑΕΚ.

«Ήταν μια παρά πολύ καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σκέψου έπαιξε τουλάχιστον 10 ματς χωρίς τον κόσμο του λόγω τιμωρίας όμως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Άλλες ομάδες δεν θα μπορούσαν να αντέξουν και να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας υπό αυτές τις συνθήκες. Υπήρχε μεγάλη αυτοπεποίθηση και άψογη συνεργασία μεταξύ παικτών-προπονητών και διοίκησης. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πόσο ενωμένος ήταν.

Για μένα ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρωταθλητής, δεν τίθεται κανένα θέμα. Πως είναι δυνατόν να μην συνεχίζεται το ματς με την ΑΕΚ; Είναι απίστευτο για μένα αυτό που συνέβη. Δεν έγινε απολύτως τίποτα για να μη συνεχιστεί ο αγώνας. Όλα άρχισαν από τους παίκτες της ΑΕΚ που επιτέθηκαν στους επόπτες. Στη συνέχεια μπήκαν μέσα στο γήπεδο και άνθρωποι της ΑΕΚ, αλλά την πλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Ήταν άδικο όλο αυτό».

Ο Λουτσέσκου στον επίλογο της συνέντευξη του στο gazzetta.gr επανέλαβε πως τα πρωταθλήματα θα πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο και όχι στα δικαστήρια.

«Ο ΠΑΟΚ άξιζε το πρωτάθλημα. Είναι κρίμα για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τους παίκτες και τους ανθρώπους του συλλόγου να χάνουν στα χαρτιά το πρωτάθλημα το οποίος δικαιούνταν έπειτα από 33 χρόνια. Όλα πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο και όχι εκτός αγωνιστικών χώρων. Είναι απίστευτο. Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Δεν έπρεπε η ΑΕΚ να δεχθεί να πάρει τους βαθμούς με αυτό τον τρόπο. Ίσως περίμεναν τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να κερδίζουν την έξοδο τους στο Champions League, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε τον Λεβαδειακό. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά. Και στην Τουρκία έχουν συμβεί και στη Ρουμανία σε ντέρμπι Ντιναμό-Στεάουα. Είναι το βαλκανικό ταπεραμέντο. Είμαι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ και την ομάδα που χτίζεται για την επόμενη χρονιά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα