Διαβατήριο μεταγραφής τα πολλά γκολ στον Ολυμπιακό…

Διαβατήριο μεταγραφής τα πολλά γκολ στον Ολυμπιακό…

Διαβατήριο μεταγραφής τα πολλά γκολ στον Ολυμπιακό…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση για τον Ολυμπιακό, βάζοντας όμως κι ένα «αλλά»…

Από χθες τα ΜΜΕ στο Ιράν έχουν αρχίσει και γράφουν ότι ο Ανσαριφάρντ, «έχει πάρει την απόφαση του, να κάνει μεταγραφή το καλοκαίρι, παρότι ο Ολυμπιακός του έχει διαμηνύσει ότι θέλει να τον κρατήσει και για τη νέα σεζόν».

Μπορεί κάποιος να πιθανολογήσει ότι τα ρεπορτάζ προέρχονται από τον μάνατζερ του παίκτη, που δραστηριοποιείται κύρια στο χώρο της Γερμανίας-μάλιστα τα δημοσιεύματα φέρνουν τον Καρίμ να προτιμάει την Μπουντεσλίγκα ως το επόμενο πρωτάθλημα στην καριέρα του.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει μία τέτοια εξέλιξη. Άλλωστε, εδώ και χρόνια τα πολλά γκολ ενός σέντερ φορ στον Ολυμπιακό αποτελούν κατά κάποιο τρόπο διαβατήριο για καλή μεταγραφή.

Ο Μιραλάς έβαλε 36 γκολ σε δύο σεζόν στον Ολυμπιακό (το 2011-12 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος) και το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ (Έβερτον).

Ο Τζιμπούρ έβαλε 45 γκολ σε δυόμιση σεζόν στον Ολυμπιακό (το 2012-13 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος) και το καλοκαίρι του 2013 πήρε μεταγραφή αρχικά για την Τουρκία (Σίβασπορ) και μετά από λίγους μήνες για την Αγγλία (Νότιγχαμ, πολύ πριν γίνει ιδιοκτησίας Μαρινάκη).

Ο Μήτρογλου έβαλε 63 γκολ σε ουσιαστικά πέντε σεζόν (τέσσερις ολόκληρες και δύο εξάμηνα) στον Ολυμπιακό και το Γενάρη του 2014, όντας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, πήρε μεταγραφή κι αυτός στην Αγγλία (Φούλαμ).

Ο Μήτρογλου έβαλε άλλα 19 γκολ σε μία σεζόν γυρίζοντας ως δανεικός στον Ολυμπιακό (αναδείχθηκε 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος) και το καλοκαίρι του 2015 πήρε μεταγραφή από τη Φούλαμ στην Μπενφίκα.

Ο Ιντέγε έβαλε 28 γκολ σε λιγότερο από μιάμιση σεζόν στον Ολυμπιακό και το Φλεβάρη του 2017 πήρε μεταγραφή στην Κίνα, όντας τότε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τώρα είναι ο Ανσαριφάρντ που έχει βάλει 22 γκολ σε μιάμιση σεζόν στον Ολυμπιακό και αναδείχθηκε 2ος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Απλά το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του κανόνες και δεν προεξοφλεί τίποτα. Γι΄ αυτό και νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να βιάζεται. Υπάρχει μπροστά και το Παγκόσμιο Κύπελλο, που μπορεί να απογειώσει, αλλά και να προσγειώσει κάθε παίκτη. Ο δε Ανσαριφάρντ δεν θα παίξει σέντερ φορ, αλλά σε μία «περίεργη» γι΄ αυτόν θέση, κάτι μεταξύ δεύτερου κυνηγού κι έξω αριστερά, αν καταλαβαίνω καλά.

Άλλωστε, πάντα στους κανόνες υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Π.χ. ο Φορτούνης ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πρόπερσι (έχοντας έως τότε 39 γκολ σε δύο σεζόν) και δεν πήρε μεταγραφή. Αν κι αυτός δεν είναι φορ, όπως όλοι οι προηγούμενοι, αλλά δεκάρι….

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.