Πρίγιοβιτς: «Στο γήπεδο εμείς κάναμε το νταμπλ»

Πρίγιοβιτς: «Στο γήπεδο εμείς κάναμε το νταμπλ»

Gazzetta team
Πρίγιοβιτς: «Στο γήπεδο εμείς κάναμε το νταμπλ»

bet365

O Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς έκανε το δικό του απολογισμό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, στάθηκε στην απώλεια του πρωταθλήματος, ενώ μίλησε και για το θέμα της μεταγραφής του.

Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», σχολίασε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τον Ιβάν Σαββίδη και το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου.

Πιο αναλυτικά είπε:

Αρχικά, ο Σέρβος φορ μίλησε για το θετικό πρόσημο στη σεζόν που έκλεισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, κατακτήσαμε το Κύπελλο, κάναμε πολύ καλή σεζόν με πολλές νίκες, με πολλές όμορφες στιγμές. Το πρόσημο είναι θετικό. Είμαι επίσης χαρούμενος για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Πίστεψα στον εαυτό μου, δούλεψα σκληρά, η ομάδα, ο προπονητής, ο πρόεδρος, ο κόσμος, πίστεψαν σε μένα. Δεν είχαν πολλοί παίκτες του ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα την τιμή να πετύχουν μια τέτοια διάκριση. Δεν μένω σ’ αυτό όμως. Εχω μεγάλο κίνητρο να πετύχω ακόμη περισσότερα».

Προφανώς η συνεργασία σου με τον ΠΑΟΚ βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της. Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την επιλογή που έκανες να έρθεις στην Ελλάδα; «Ασφαλώς, είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Ολα είναι σπουδαία. Οπως είπε και ο πρόεδρος, «το μέλλον είναι δικό μας», ο σύλλογος βρίσκεται στον σωστό δρόμο και προοδεύει συνεχώς. Είμαι φιλόδοξος, θέλω να κερδίσω και άλλα τρόπαια».

Η πιο έντονη στιγμή μέσα στη σεζόν; «Κερδίσαμε το Κύπελλο, κυριαρχήσαμε στον τελικό, ήμασταν πολύ καλοί και ήταν μία πολύ καλή στιγμή. Ολη η σεζόν είναι για μένα μία όμορφη ανάμνηση, με εξαίρεση τα δύο ντέρμπι στην Τούμπα που ήταν σοκαριστικά για μας. Η υπόλοιπη σεζόν είχε απόλυτα θετικό πρόσημο για μας».

Πολλοί κατηγορούν τον ΠΑΟΚ ότι στάθηκε πολύ στην απώλεια του πρωταθλήματος και ότι θα έπρεπε απλά να απολαύσει το Κύπελλο και να πάει μπροστά: «Νιώθαμε αυτή τη λύπη γιατί παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και αξίζαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πάνω στον αγωνιστικό χώρο είμαστε πρωταθλητές και κερδίσαμε το νταμπλ. Μας έκλεψαν. Δεν είναι κάτι μικρό, είμαι όμως άνθρωπος που του αρέσει να κοιτάζει μπροστά. Δεν ήταν κάτι απίθανο το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ. Το κατακτήσαμε πάνω στο χορτάρι και θα το πάρουμε και στο μέλλον. Κοιτάζουμε μπροστά, είμαστε χαρούμενοι για το Κύπελλο· όπως είπα, ο σύλλογος μεγαλώνει. Αυτό είναι το σημαντικό. Η τροπαιοθήκη μας θα γεμίσει, σίγουρα».

Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχημένης πορείας του ΠΑΟΚ; «Η ομαδικότητα. Δουλέψαμε συλλογικά, ο πρόεδρος μας υποστήριξε όλη τη σεζόν. Πάντα μας μιλούσε θετικά, ακόμη και στα δύσκολα. Αυτή είναι η επιτυχία».

Εσείς αναγνωρίζετε στον Σαββίδη τον ρόλο του ηγέτη του ΠΑΟΚ, φορέσατε μάσκες στο τέλος του τελικού, υπάρχουν όμως άνθρωποι που λένε ότι με τη συμπεριφορά του στο ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ ήταν ο υπαίτιος για την απώλεια του τίτλου. Τι απαντάς; «Ο Ιβάν Σαββίδης είναι το αφεντικό μας. Ο ίδιος μίλησε αναλυτικά για το συγκεκριμένο συμβάν στη γιορτή που κάναμε. Για μένα, όμως, δεν χάσαμε τον τίτλο από αυτό. Θα μας κλέβανε όπως και να ’χει. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Μας δημιουργούσαν προβλήματα σε όλη τη σεζόν. Είμαι εκατό τοις εκατό στο πλευρό του. Λειτούργησε για το καλό του ΠΑΟΚ. Μπορεί να τον δείχνουν κάποιοι με το δάχτυλο, μπορεί να έκανε ένα λάθος, αλλά πρέπει να δούμε πόσα καλά έχει κάνει. Πάρα πολλά».

Υπάρχει φόβος από πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ ότι μπορεί να φύγεις με μεταγραφή. Μπορείς να δώσεις μια απάντηση στον φόβο τους; «Το ποδόσφαιρο έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο οι παίκτες που ξεχωρίζουν προκαλούν το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, είμαι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ. Δεν σκέφτομαι κάτι άλλο τώρα. Αν έρθει μια πρόταση, θα τη μελετήσω εγώ, θα τη μελετήσει ο ΠΑΟΚ. Κάθε πλευρά πρέπει να είναι ικανοποιημένη, να κολλήσουν όλα τα κομμάτια στο παζλ για να γίνει μία μεταγραφή. Είμαι 28 χρόνων, πρέπει να κάνω τις σωστές επιλογές στην καριέρα και τη ζωή μου. Είμαι πολύ χαρούμενος στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να ταιριάξουν πολλά πράγματα για να γίνει μεταγραφή. Προς το παρόν, δεν έχω προσφορά, σκέφτομαι μόνο την Εθνική και μετά τον ΠΑΟΚ και το πώς θα προετοιμαστώ σωστά για την επόμενη σεζόν».

Είναι κίνητρο για σένα, ώστε να παραμείνεις στον ΠΑΟΚ, η προοπτική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ; «Φυσικά. Είναι στόχος που πέτυχα και με τη Λέγκια ύστερα από 26-27 χρόνια που δεν είχε μπει στους ομίλους. Τα καταφέραμε και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω και με τον ΠΑΟΚ και αποτελεί έξτρα κίνητρο. Οπως και το να πάρουμε το νταμπλ και να ξαναβγώ πρώτος σκόρερ. Πληρώνομαι για να παίζω και να σκοράρω, δίνω τον εαυτό μου σε κάθε ματς. Είμαι ο πιο λυπημένος όταν χάνουμε και ο πιο χαρούμενος όταν κερδίζουμε. Ετσι βιώνω κάθε συνεργασία μου. Ειδικά στον ΠΑΟΚ έχω πολύ δυνατό συναίσθημα, για την πόλη και τον κόσμο».

Τι λείπει στον ΠΑΟΚ και πρέπει να το βρει το καλοκαίρι για να μπει στους ομίλους του Champions League; «Για να πετύχεις έναν τέτοιο στόχο χρειάζεσαι πολλή εμπειρία, όπως και τύχη φυσικά. Να βρεθεί στον δρόμο σου ο κατάλληλος αντίπαλος. Μερικές φορές σού προκύπτει ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος και δεν τα καταφέρνεις. Με τη Λέγκια όλα ήρθαν όπως τα ήθελε. Επαιξε 5-6 χρόνια, συνεχόμενα στο Europa League, ανέβηκε στο UEFA ranking και ως πρωταθλήτρια δεν βρέθηκαν στον δρόμο της δύσκολοι αντίπαλοι. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να μπει στους ομίλους. Τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε σε ομίλους του Europa League, με λίγη τύχη μπορούμε να μπούμε. Ειδικά με την ποιότητα που διαθέτουμε».

Χρειάζεστε λίγη ακόμη ποιότητα; Μερικές μεταγραφές ακόμη; «Κατά την άποψή μου, είμαστε δυνατοί σε κάθε θέση. Με βάση τα στάνταρ στο εγχώριο πρωτάθλημα, δεν ξέρω αν θα άλλαζα έστω έναν παίκτη σε κάθε θέση, να πάρω κάποιον από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ ή κάποια άλλη ομάδα. Πιστεύω ότι είμαστε ποιοτικοί, αλλά για το Champions League πάντα χρειάζεται περισσότερη ποιότητα».

Μήπως θα έπαιρνες τον Μπάρκα; «Δεν θα το έκανα (σ.σ. γέλια). Είναι γρήγορος, έπιασε το πέναλτι που εκτέλεσα. Το πρώτο χαμένο μου. Είναι μία απώλεια που θα μου κάνει καλό γιατί θα θυμάμαι πάντα ότι έχασα πέναλτι σε τελικό και θα σιγουρέψω ότι δεν θα ξαναχάσω άλλο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα