«Ολυμπιακός και ΑΕΚ ενώθηκαν για να μη πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα»!

«Ολυμπιακός και ΑΕΚ ενώθηκαν για να μη πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα»!

bet365

O Ραζβάν Λουτσέσκου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρουμανική ιστοσελίδα, μίλησε εκ νέου για τις εμπειρίες που αποκόμισε τη φετινή σεζόν στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Έλφσμποργκ - Γκέτεμποργκ! Με υψηλές αποδόσεις και ατελείωτη δράση στο live στοίχημα! (21+)

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται ως «ο καλύτερος Ρουμάνος προπονητής στο εξωτερικό», με τον ίδιο να λέει πως έζησε την πιο έντονη εμπειρία της προπονητικής του καριέρας στον πάγκο του «Δικεφάλου» που έμοιαζε σαν ένα… πολεμικό ημερολόγιο: «ένταση, όπλα, απειλές με βόμβες και σφαίρες»!

Ένα μεγάλο κομμάτι της συνέντευξης, που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «gsp.ro» αφορά τον ΠΑΟΚ και εκεί ο Λουτσέσκου λέει πολλά...

- Είχαμε δημιουργήσει εντός ομάδας την ιδέα ότι δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μας ταπεινώσουν. Ενώθηκαν εναντίον μας, μας νίκησαν, αλλά δεν μπορούσαμε να μην τους ταπεινώσουμε! Ήταν μια αδικία που συνέβη, μια μεγάλη ταλαιπωρία! Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός ήταν ενωμένοι με στόχο να μην μας αφήσουν να πάρουμε τον τίτλο, ήθελαν ακόμη και να μας πετάξουν από τη δεύτερη θέση, που οδηγούσε στο Champions League.

- Εχω συνηθίσει την κατάσταση στην Ελλάδα, ήξερα πολύ καλά τι θα συμβεί ακόμη και όταν για τρεις φορές υπήρξε διακοπή του πρωταθλήματος. Υπήρξε μια διακοπή τριών εβδομάδων, σε συνδυασμό με τους αγώνες των εθνικών ομάδων και τα επεισόδια στο ματς με την ΑΕΚ. Για κάποιους παίκτες δεν ήταν σαφές τι θα συμβεί στη συνέχεια, αν θα συνεχιστεί η σεζόν, και μου έλεγαν «ας παίξουμε ποδοτένις, ας ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διακοπών». Αλλά όχι, κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής εργάστηκα τακτικά στο υψηλότερο επίπεδο συγκέντρωσης.

- Ξέρετε ότι είμαι μαχητής και σε αυτές τις στιγμές παραμένω πολύ πιστός. Είμαι σώμα και ψυχή με τους ανθρώπους για τους οποίους δουλεύω. Γι 'αυτό έμεινα τρία χρόνια στην Ξάνθη, γι' αυτό μετά από δύο Κύπελλα που κέρδισα με τη Ραπίντ πήγα στην Μπρασόφ, η οποία είχε τερματίσει στην 11η θέση στη δεύτερη κατηγορία, επειδή ακριβώς ήμουν ευγνώμων στον ιδιοκτήτης της ομάδας.

Μιλώντας για τους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σχολίασε:

- Μπορεί εξωτερικά να μοιάζουν διαφορετικά, όμως στο βάθος, είναι πανομοιότυπα και προμελετημένα. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν μια ντροπή, εξακολουθώ να θεωρώ απίστευτο ότι ένας Ισπανός προπονητής έπεσε κάτω με ένα χαρτί! Όλα έγιναν για να προκαλέσουν, γνωρίζαμε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήρθαν για να παίξουν, θα έπεφταν με το παραμικρό περιστατικό. Αλλά να το κάνει ένας Ισπανός! Αυτή η χώρα έχει αξίες, ιδέες για το ποδόσφαιρο, κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο Μάλλον έχουν καλύτερους, χειρότερους χαρακτήρες. Ήταν τρελό! Κάποιος πέταξε ένα ρολό χαρτί και έκανε ένα τσίρκο... Δεν ήθελαν να παίξουν, χάσαμε αυτό το παιχνίδι 0-3, σε πρώτη φάση μας αφαίρεσαν έξι βαθμούς.

- Με την ΑΕΚ ο αγώνας ήταν ισορροπημένος. Είχαν αρχίσει να πέφτουν κάπως σωματικά και προς το τέλος του αγώνα κυριαρχήσαμε. Πετύχαμε στο 90ο λεπτό ένα έγκυρο γκολ το οποίο κατακύρωσαν οι διαιτητές. Ενας Έλληνας παίκτης της ΑΕΚ αντέδρασε, ακολούθησαν και άλλοι ασκώντας για πέντε λεπτά πιέσεις στις διαιτητή. Τι τον έκανε να αλλάξει την απόφαση, να ακυρώσει το γκολ; Ίσως φοβήθηκε επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα με τους διαιτητές, απειλούνται, μπαίνουν βόμβες σε καφετέριες, στέλνουν σφαίρες με φακέλους στο σπίτι. Όταν είδαμε πως θέλει να το ακυρώσει, αντέδρασα και γω. Τότε κατέβηκε κάτω και ο πρόεδρος μας.

- Στα αποδυτήρια οι διαιτητές είδαν ξανά την επίμαχη φάση με το γκολ και πείσθηκαν πως είναι καθαρό. Κάλεσαν τις ομάδες να βγουν έξω στο γήπεδο, αλλά η ΑΕΚ δεν συμφώνησε καθώς ήθελε πρώτα να μάθει την απόφαση του διαιτητή για το γκολ. Οι διαιτητές απάντησαν πως θα το ανακοινώσουν στο γήπεδο, τότε εκείνοι αρνήθηκαν να βγουν στο γήπεδο και να αφήσουν τα αποδυτήρια. Αργότερα, αποφάνθηκαν πως δεν αισθανόντουσαν ασφαλείς και γι΄ αυτό δεν βγήκαν να παίξουν.

Για την εμφάνιση και εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο τόνισε:

- Η ανθρωπότητα είναι γεμάτη υποκρισία! Απλά βλέπουν την εικόνα. Είναι ένας άνθρωπος που επενδύει, μεγαλώνει μια ομάδα, δίνει ελπίδα και μετά χάνει τα πάντα. Μου είχε πει στην αρχή: «Θέλω το πρωτάθλημα. Δεν είναι δυνατόν άλλο!».
Πάντα έχει μαζί του το όπλο! Έχει πάρει άδεια από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν τον απειλούν. Δεν είναι δουλειά μας αυτό. Είναι ένας άνθρωπος με πολλά λεφτά και ιστορική οικογένεια.

- Ποτέ δεν μου είπε να χρησιμοποιήσω κάποιον παίκτη. Μιλάμε για διάφορους παίκτες, μου λέει ότι κάποιος χ παίκτης δεν του αρέσει και η δουλειά μου είναι να του εξηγώ. Μου λέει τι πιστεύει ο ίδιος αλλά δεν επιμένει. Στους παίκτες εγώ λέω “σας προστατεύω από τον πρόεδρο και τον τύπο, αλλά στα αποδυτήρια θα απαντάτε μόνο σε μένα”. Η δημόσια κριτική από έναν πρόεδρο είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μια γενική δυσαρέσκεια. Είναι χρέος μου να μην το επιτρέψω αυτό.

- Ο πρόεδρος ασχολείται πολύ με την ομάδα, ελέγχει τα πάντα και ζει τα παιχνίδια πολύ έντονα. Έχει επίσης επιχειρήσεις στην Ελλάδα και την Ρωσία. Έχω κάνει πολλές συζητήσεις μαζί του μέσω Skype, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν όλη τη διοίκηση. Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο οικονομικός διευθυντής και ο υπεύθυνος Τύπου, συμμετέχουν σε αυτές τις συζητήσεις. Του αρέσει να ασκεί πίεση σε όλους. Συχνά δεν αισθανόμουν καλά αλλά ξέρω ότι με βοήθησε πάρα πολύ. Όταν ήμουν ήρεμος, συνειδητοποίησα πως: “έχει δίκιο, με έφερε εδώ για να κερδίσω! Δεν μπορώ να το κάνω, δεν υπάρχει άλλοθι, θα έρθει άλλος για μένα”. Τον συνάντησα πριν από ένα παιχνίδι και μου είπε: “πρόσεχε, μην κοιμηθείς!”, του απάντησα “γιατί το λέτε αυτό, νομίζετε ότι κοιμάμαι;” και απάντησε “όχι, στο λέω προαιρετικά”.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα