Μπασκετική σκούπα από... τις καλές!

Μπασκετική σκούπα από... τις καλές!

Μπασκετική σκούπα από... τις καλές!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ολοκληρωτική επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο μπάσκετ, για Λουτσέσκου-Παπαθεοδώρου και φυσικά για τα πρώτα μεταγραφικά-ποδοσφαιρικά ζητήματα…

Η μπασκετική αποθέωση! Ένας ΠΑΟΚ που έπεισε ακόμη και τον πιο απαιτητικό φίλο του! Μία ΟΜΑΔΑ με ενέργεια, με πλάνο, με υπομονή και επιμονή, ένα σύνολο το οποίο χαίρεσαι να βλέπεις να αγωνίζεται. Εντός και εκτός έδρας! Μία ομάδα η οποία με βάση τα (οικονομικά) δεδομένα, παίζει στο ταβάνι της και καταφέρνει στην πιο κρίσιμη στιγμή να «σκουπίσει» αυτή τη σειρά απέναντι στην ΑΕΚ.
Η τέταρτη φετινή επικράτηση επί της ΑΕΚ ήταν και η πιο θεαματική! Ουσία-θέαμα-αντίδραση στα δύσκολα-ευστοχία και πάθος για νίκη-πρόκριση. Εκπληκτικό μπάσκετ ομάδας, που δικαιότατα βρίσκεται στην τετράδα του πρωταθλήματος!
Χίλια μπράβο στην ΑΕΚ για τις φετινές επιτυχίες της, αλλά… Έχω ξαναγράψει και τώρα πια έχω κάθε δικαίωμα να το επαναλάβω: «Όσο υπάρχει αυτή η ΑΕΚ που ξοδεύει εκατομμύρια για να βλέπουμε κάθε παραλλαγή του ένας με έναν και του ένας εναντίον όλων, τόσο πιο πολύ αναδεικνύεται η μπασκετική γνώση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Του μεγάλου Μπάνε Πρέλεβιτς και όλων των συνεργατών του…
Η νίκη της ομάδας των 600 χιλιάδων, απέναντι στους παίκτες των τριών εκατομμυρίων είναι 100% μπασκετική. Ούτε τύχη, ούτε σύμπτωση… Η ομάδα κέρδισε τις μονάδες. Τέσσερις φορές!
Και τι να πεις; Ότι η ΑΕΚ άδειασε μετά τις επιτυχίες της; Αφού δύο ήττες έκανε από τον ΠΑΟΚ ΚΑΙ στην κανονική διάρκεια. Άλλες δύο και στα πλέι οφ. Τι να πεις για τις ομάδες, που είχαν ξεκάθαρη βαθμολογική διαφορά (υπέρ του ΠΑΟΚ) και σε όλο το πρωτάθλημα; Εδώ πρόκειται για συντριπτική επικράτηση της ομάδας των 600 χιλιάδων, απέναντι στους παίκτες των τριών εκατομμυρίων!
Πολλά μπράβο στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ για το πλάνο και την στήριξή του, πολλά μπράβο στον προπονητή γι’ αυτό που παρουσίασε και φυσικά σε όλους τους παίκτες που έβαλαν το εγώ κάτω από το εμείς και παρουσιάζουν αυτή την εικόνα.
* Παπαθεοδώρου όπως… Λουτσέσκου! Νοέμβριος ήταν και στη Θεσσαλονίκη οι δύο προπονητές του ΠΑΟΚ, ίσως και να δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν. Η πίεση ήταν τεράστια αφού είχαν δυσκολίες και αποτυχίες. Στηρίχθηκαν όμως, δούλεψαν και σιγά-σιγά αφού βρήκαν τη χημεία, παρουσίασαν στο γήπεδο δύο σπουδαία σύνολα. Αυτό που έγινε φέτος με τους δύο προπονητές του ΠΑΟΚ, ας γίνει ένα μάθημα για όλους. Γιατί η… βιασύνη και η επιπολαιότητα σε αυτές τις αθλητικές κρίσεις, είναι κακός σύμβουλος.
* Τιμή και δόξα στον Απόλλωνα Τσόχλα. Στο τοτέμ αυτό του ΠΑΟΚ και του Ελληνικού πρωταθλήματος, που τελειώνει άσχημα τη χρονιά με τραυματισμό. Απεριόριστος σεβασμός…
* Στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του για την χαφάρα που ψάχνει. Βασικός υποψήφιος (όπως αποκάλυψε η FORZA) ο Σουηδός Βέρνμπλουμ! Ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, με πολλές παραστάσεις σε ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ, ένας παίκτης που διαθέτει κάτι μοναδικό: Είναι δυνατός-σκληρός αμυντικός χαφ, ο οποίος έχει παίξει -για λίγο- στόπερ, έχει ευχέρεια οκταριού και φυσικά έχει παίξει στη θέση, ενώ υπάρχουν 12 ματς (και φέτος πολλά) στα οποία ξεκίνησε και τελείωσε αγώνα ως σέντερ φορ! Μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη που είναι ελεύθερος και σίγουρα θα έχει και άλλες προτάσεις.
* Ο Λουτσέσκου εξακολουθεί να απασχολεί επειδή πιστεύει και επιχειρηματολογεί για το κλεμμένο πρωτάθλημα το οποίο δεν πήρε η καλύτερη ομάδα. Χρησιμοποίησε μία τραβηγμένη έκφραση για τη νοοτροπία ενός καθεστώτος, συνεχίζοντας να βγάζει εκνευρισμό και φυσικά δέχθηκε πολλές επιθέσεις από ανθρώπους που περιμένουν στη γωνία κάθε τι έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ. Από αυτούς που (παρ’ ότι «αντικειμενικοί») ποτέ δεν ασχολήθηκαν με προπονητή που συνεχώς προσέβαλε αντιπάλους επειδή παίζουν… δυνατά με την ομάδα του. Όλοι κρίνονται. Ακόμη και όσοι κρίνουν επιλεκτικά. Ο Λουτσέσκου πάντως σε όλα όσα εξηγεί εδώ και δύο μήνες, έχει δικαιωθεί 100% Πρώτα απ’ όλα για την καλύτερη ομάδα και μετά για τις εξωαγωνιστικές αποφάσεις. Ποια η μεγαλύτερη δικαίωση και γι’ αυτά, όταν μετά απ’ ότι έγινε, αλλάζουν τους κανονισμούς για διαιτητές που γράφουν ό, τι να ναι στα φύλλα αγώνος, αλλά και για ομάδες, ώστε να αποφευχθούν τα φετινά φαινόμενα Ολυμπιακού και ΑΕΚ που αρνήθηκαν να ξεκινήσουν ή να τελειώσουν αγώνες με τον ΠΑΟΚ έχοντας ξεκάθαρο σκοπό να μην αφήσουν την καλύτερη ομάδα να πάρει βαθμούς και πρωτάθλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.