Απάντηση της Δικέφαλος ΑΕ στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου για τα σκουπίδια στο Άλσος

Απάντηση της Δικέφαλος ΑΕ στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου για τα σκουπίδια στο Άλσος

Απάντηση της Δικέφαλος ΑΕ στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου για τα σκουπίδια στο Άλσος

Η Δικέφαλος ΑΕ απάντησε στην επιστολή του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις παράνομες εγκαταστάσεις του Δήμου για τα σκουπίδια στο Άλσος.

Το σωματείο του Δήμου, μέσω επιστολής, επικαλείται ότι έχει δημιουργηθεί άσχημο κλίμα γύρω από το γκαράζ, καταγγέλλοντας ακόμα και εξύβριση υπαλλήλων. Αναφέρουν πως οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτή την κατάσταση είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου και τονίζουν ότι υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν και πως αν είναι να απομακρυνθεί το γκαράζ, τότε αυτό να γίνει οργανωμένα και υπεύθυνα.

Επίσης ζητάνε την παρέμβαση της Δικέφαλος ΑΕ και προς τους οπαδούς της ΑΕΚ γιατί οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να γίνουν τα θύματα της όποιας αντιπαράθεσης.

Στην επιστολή αυτή του σωματίου εργαζομένων του Δήμου απάντησε η Δικέφαλος ΑΕ με σχετικό έγγραφο που μεταξύ άλλων αναφέρει στους εργαζόμενους ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και ότι σύντομα θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

«Προς
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Σε απάντηση της από 14.05.2018 επιστολής σας, σύσσωμη η οικογένεια του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου της ΑΕΚ, της ΠΑΕ ΑΕΚ, και της Δικέφαλος ΑΕ, θα ήθελε να σας γνωστοποιήσει τα εξής:

Κατ’ αρχάς θέλουμε να σημειώσουμε ότι συμμεριζόμαστε απολύτως το σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελεί ο κλάδος των εργαζομένων στη καθαριότητα των Δήμων και αναγνωρίζουμε τις δύσκολες πραγματικά συνθήκες, υπό τις οποίες καθημερινά καλείται να εργάζεται. 

Όπως γνωρίζετε, έχουμε ζητήσει επανειλημμένα με επιστολές μας τη συνεργασία του Δήμου για φλέγοντα ζητήματα όπως οι παράνομες εγκαταστάσεις απορριμμάτων, η περιβαλλοντική εφαρμογή των όρων ανέγερσης του μεγαλύτερου έργου στη πόλη της Φιλαδέλφειας, των όρων πυροπροστασίας του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας, και η Δημοτική Αρχή έχει επιδεικτικά αγνοήσει τις εκκλήσεις μας με απαράδεκτο και αδικαιολόγητο θεσμικά τρόπο.

Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα που σας απασχολεί, η οικογένεια της ΑΕΚ ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή των νόμων και όλων των τελεσίδικων αποφάσεων για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων εγκαταστάσεων.
Οι αρχές σύντομα θα εφαρμόσουν όλα τα ανωτέρω και ελπίζουμε το θέμα να λήξει. 
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι δεκάδες εργαζόμενοι στην ΑΕΚ και στο έργο ζουν καθημερινά με την αγωνία για τους κινδύνους που απειλούν το Άλσος, αφού με τον τρόπο αυτό δεν εφαρμόζεται κανένας απολύτως όρος προστασίας και διαφύλαξης του Άλσους. 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι εργάζεστε σε παράνομες εγκαταστάσεις που, μεταξύ άλλων, δυστυχώς ηλεκτροδοτούνται παράνομα, υδροδοτούνται παράνομα και θα έπρεπε οι ίδιοι να έχετε αρνηθεί την εργασία σας εκεί, καθώς θέτετε καθημερινά τη δική σας ζωή σε κίνδυνο και την εργασία σας στους χώρους αυτούς απροστάτευτη.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή δυστυχώς δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα τα σοβαρά αυτά προβλήματα, ούτε προστατεύει εσάς, τους εργαζομένους της, από όλα αυτά, για τα οποία προφανώς δεν φταίτε, χωρίς να σημαίνει ότι και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν έχουν ευθύνες για την κατάσταση του Άλσους και των εγκαταστάσεων των απορριμματοφόρων.

Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Η οικογένεια της ΑΕΚ θέλει να σας βοηθήσει, σας σέβεται και σας υπόσχεται πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε σύντομα αυτή η κατάσταση που σας απασχολεί και σας προβληματίζει, να έχει λήξει με τον καλύτερο δυνατό και νόμιμο τρόπο.

Διεκδικήστε απέναντι στη Δημοτική Αρχή και προστατέψτε τα δικαιώματά σας, όπως κάνουμε και εμείς. Είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στις επικίνδυνες και ανεύθυνες ενέργειες ή παραλείψεις».

Best of internet