Στα δύσκολα ήσουν ο πιο μάγκας!

Στα δύσκολα ήσουν ο πιο μάγκας!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου αποχαιρετά-προσωρινά γιατί κάποια μέρα θα επιστρέψει- τον Μαρίνο Ουζουνίδη από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο κύκλος του Μαρίνου Ουζουνίδη έκλεισε στον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Τετάρτης με την ανακοίνωση της ΠΑΕ και την δήλωση του προέδρου της, η οποία θα μπορούσε να αποτελεί και υποψήφια σε βραβεία υποκρισίας, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι έκανε τα πάντα για να «φάει» τον Εβρίτη τεχνικό μεσούσης της σεζόν, μιας και χαλούσε την... μανέστρα της διοικητικής ανυπαρξίας και το σύνολό του δεν είχε καμία σχέση με την εταιρία που θύμιζε σκορποχώρι! Το συνολό του και εκείνος ήταν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Ναι με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Κόντρα σε όλους, κόντρα στην καταστροφική μανία του μεγαλομετόχου της εταιρίας, ακόμη και όταν χρειάστηκε να φτιάξει τρεις διαφορετικές εκδόσεις μέσα σε λίγους μήνες, ο Μαρίνος όχι μόνο κράτησε όρθιο και αξιοπρεπή τον σύλλογο μέσα στο γήπεδο αλλά θα μπορούσε να είχε πάρει και την πέμπτη θέση αν δεν «έσκαγαν» τα -3 που όλοι γνώριζαν ότι ήταν βαθμοί που δεν θα επιστρέφονταν, καθώς ανεπανόρθωτη ζημιά γινόταν μόνο με -9. Για τέτοια διοικητική κατάντια μιλάμε.

Ο κόουτς μετά από ενάμισι χρόνο αποτελεί παρελθόν και παρά το γεγονός ότι δεν κατάκτησε κάποιον τίτλο ή δεν διεκδίκησε το πρωτάθλημα, κατάφερε να δείξει με την δουλειά του απέναντι σε όλες τις αντιξόοτητες, αυτό που γνωρίζαμε και πριν πάρει την ευκαιρία στον-όχι κανονικό- Παναθηναϊκό. Ότι δηλαδή βρίσκεται στην ελίτ των ελλήνων προπονητών, μέσα στην τριάδα των κορυφαίων.

Ο Μαρίνος για όσο βρισκόταν στον Παναθηναϊκό λειτούργησε σε πολλούς περισσότερους ρόλους από εκείνον που θα έπρεπε να έχει. Ήταν ψυχολόγος, ήταν πολλές φορές χρηματοδότης, τεχνικός διευθυντής, σκάουτερ, ο άνθρωπος που εξέφραζε την θέση που θα έπρεπε να έχει ένα κλαμπ με το μέγεθος του «τριφυλλιού», μα πάνω από όλα ήταν η κολόνα που κράτησε όρθιο το οικοδόμημα, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που ο κόσμος έβρισκε υπομονή από τα έγκατα της ψυχής του για να μην ξεσπάσει, ήταν ο φάρμακο στην αρρώστια που έβαλε στα σωθικά του συλλόγου ο Αλαφούζος και θα μπορούσε εκτός από την εντατική, να τον είχε στείλει... στον άλλο κόσμο της Β' Εθνικής!

Ο Μαρίνος θα μπορούσε να είχε φύγει από το περασμένο καλοκαίρι όταν τον άδειασε για πρώτη φορά ο Αλαφούζος, διαλύοντας την έτοιμη ομάδα για πρωταθλητισμό που είχε καταφέρει να δημιουργήσει στο πρώτο του εξάμηνο. Κατά γενική ομολογία, εκείνη η ομάδα με 2-3 προσθήκες ενδεκαδάτες και 2-3 παίκτες για το rotation θα είχε αρκετές πιθανότητες να φτάσει στην κορυφή!

Θα μπορούσε να είχε φύγει όταν τον άδειασε δεύτερη φορά, λίγους μήνες αργότερα, όταν και ενώ είχαν συμφωνήσει στο νέο μπάτζετ, σταμάτησε να πληρώνει και οδήγησε και την νέα ομάδα σε διάλυση!

Θα μπορούσε να είχε φύγει όταν έβλεπε πως εκ των έσω προσπαθούσαν να τον οδηγήσουν στην έξοδο, θα μπορούσε να το κάνει όταν ακόμη και οι ίδιοι του οι παίκτες δεν ήταν αυτοί που έπρεπε στην Λαμία αλλά τον κράτησαν στον Παναθηναϊκό τότε, άνθρωποι που ζουν για τον σύλλογο. Και το εκτίμησε. Την υποδοχή εκείνο το βράδυ στο Κορωπί θα την θυμάται για πάντα. Τότε κλείδωσε στο μυαλό του πως θα παραμείνει μέχρι το φινάλε. Για τον Παναθηναϊκό, για εκείνους και την αγάπη που του έδειχναν κάθε Κυριακή.

Μαρίνο σε ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα προσέφερες, σε ευχαριστούμε που μας έδειξες πως είναι στα δύσκολα να είσαι ο πιο ΜΑΓΚΑΣ απ΄ όλους και φυσικά κανείς δεν σου λέει αντίο. Θα επιστρέψεις. Σε έναν Παναθηναϊκό κανονικό για να τον κάνεις αυτό που ονειρευόσουν, αυτό που μου είχες πει την πρώτη φορά που μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Πρωταθλητή και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη!

Να είσαι καλά κόουτς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.