«Ο Παντελίδης μάς ανέβασε κατακόρυφα, του ανταποδώσαμε την εμπιστοσύνη»

«Ο Παντελίδης μάς ανέβασε κατακόρυφα, του ανταποδώσαμε την εμπιστοσύνη»

bet365

Μέσω του gazzetta.gr, Γιάννης Κώτσιρας, Γιώργος Κυριακόπουλος και Τάσος Δουβίκας κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς της απογείωσής τους. Τα γκολ που τους «σημάδεψαν», η καθιέρωσή τους κι η Ευρώπη που την περιμένουν πως και πως!

Ερεμπρο – Κάλμαρ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Δουβίκας. Τα «αστέρια» του ΑΣΤΕΡΑ που λάμπουν σήμερα, θα λάμπουν κι αύριο. Τρεις «μικροί» που δεν πλαισιώνουν απλά ένα ρόστερ αλλά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας.

Κι οι τρεις, μέσω του gazzetta.gr, αποκαλύπτουν το μυστικό που είχαν φέτος οι «κιτρινομπλέ», στέκονται στην εμπιστοσύνη του Παντελίδη προς το πρόσωπό τους και δεν κρύβουν τα όνειρά τους.

Ο Κώτσιρας είναι αυτός που από το πόδι του ξεκίνησε η φάση του γκολ τις επικής νίκης επί του ΠΑΟΚ. Ο Κυριακόπουλος έχει αυτό το... βρωμοπόδαρο που κανείς τερματοφύλακας δεν θέλει να το δει να εκτοξεύει σουτ. Ο Δουβίκας έχει ήδη τραβήξει πάνω του τα βλέμματα (σχεδόν) απ' όλη την Ευρώπη και ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον τοπ ατζέντη Ζάχαβι.

Κι οι τρεις τους ήταν υπέροχοι. Κι οι τρεις τους δεν βάζουν φραγμό στα όνειρά τους, έχοντας το κεφάλι κάτω και το μυαλό τους μόνο στο πως θα εξελιχθούν ποδοσφαιρικά.

Γιάννη, στην Ολλανδία πριν δύο χρόνια που είχαμε μιλήσει, είχες πει ότι ονειρεύεσαι να σκοράρεις το πρώτο σου γκολ με τον Αστέρα. Αυτό τελικά έγινε τη δεύτερη σεζόν.

«Νομίζω, ναι, μέχρι εκείνο το σημείο και τη μέχρι τώρα πορεία μου είναι η πιο σημαντική στιγμή για μένα, μετά ακολούθησε και το γκολ. Το σκεφτόμουν καιρό, τελικά, το ντεμπούτο μου έγινε την πρώτη χρονιά, το γκολ ήρθε τη δεύτερη μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλα».

Φέτος, ήρθε κι η ανανέωση του συμβολαίου σου μέχρι το 2022. Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου;

«Ο προπονητής με εμπιστεύτηκε, προσπάθησα να μην τον απογοητεύσω και τα τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που για ακόμα μια φορά με εμπιστεύεται εμπράκτως η διοίκηση. Θέλω αυτή η σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε να αποτελέσει την αρχή μιας καριέρας με πολλά παιχνίδια στα πόδια μου. Είμαι παίκτης του Αστέρα, ανυπομονώ για το ντεμπούτο μου στο Europa League. Το νέο συμβόλαιο με γεμίζει με ακόμα περισσότερη όρεξη για ακόμα περισσότερη δουλειά».

Γιώργο, πόσο σημαντικό είναι να ξέρετε ότι εσύ, ο Γιάννης κι ο Τάσος δεν είστε απλά τα νέα παιδιά που συμπληρώνουν το ρόστερ αλλά έχετε και πρωταγωνιστικό ρόλο;

«Σίγουρα, μετά από πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα κατάφερα να βρω τον ρόλο μου. Ο προπονητής με εμπιστεύτηκε σε διάφορες θέσεις εκτός από τη φυσική μου θέση που είναι αριστερό μπακ, πάλεψα πολύ, πέρασε δυσκολίες στη Β' εθνική σε Εργοτέλη και Λαμία αλλά αυτό με έκανε πιο σοφό, πιο δυνατό. Πέρυσι δεν πήρα όσες συμμετοχές θα ήθελα αλλά κι η ομάδα δεν τα πήγαινε πάρα πολύ καλά. Φέτος, παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά, ήρθε ο κύριος Παντελίδης, με εμπιστεύτηκε όπως κι όλα τα παιδιά και πιστεύω ότι έρχονται καλύτερες μέρες. Τελείωσε η σεζόν πολύ καλά και εύχομαι να έχουμε ακόμα καλύτερη σεζόν».

Τάσο, πόσο δύσκολο είναι για έναν νεαρό να διαβάζει καθημερινά ότι τον παρακολουθούν αρκετές ομάδες από την Ευρώπη;

«Σίγουρα είναι λίγο δύσκολο αλλά πιστεύω το διαχειρίζομαι καλά, δουλεύω, είμαι ταπεινός και πιστεύω ότι με βοηθούν οι συμπαίκτες μου σ' αυτό το κομμάτι».

Το πρώτο σου γκολ πως το θυμάσαι;

«Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για μένα, ήρθε στο ματς με το Λεβδειακό. Σίγουρα είναι όνειρο για κάθε παίκτης να σκοράρει το πρώτο του γκολ στη Super League».

«Είχα κατάρες...»

Γιώργο, έψαχνες το γκολ καιρό αλλά άργησε να έρθει.

«Είχα αρκετές κατάρες στην αρχή, είχα τον τραυματισμό αλλά και τα δοκάρια. Έψαχνα το γκολ, τελικά ήρθε στο ματς με τη Λάρισα, έβαλα άλλο ένα με τον ΠΑΟΚ... Εντάξει, μ' αρέσει να σουτάρω, είναι στα προτερήματά μου. Ελπίζω του χρόνου να σκοράρω ακόμα περισσότερα γκολ».

Γιάννη, η φυσική σου θέση είναι εξτρέμ αλλά φέτος σε είδαμε να διαπρέπεις ως μπακ. Ίσως το ότι είσαι φύσει επιθετικογενής παίκτης σε έχει κάνει ένα σύγχρονο μπακ;

«Ναι, είχα και κάποια ματς από πέρυσι ως δεξί μπακ. Το καλοκαίρι βέβαια δούλεψε περισσότερα σ' αυτή την θέση. Και στα φιλικά και στις προπονήσεις η κύρια θέση μου πια ήταν αυτή. Παιχνίδι με το παιχνίδι ήμουν όλο και καλύτερος, προσπαθούσα να μάθω τη θέση και γι αυτό πιστεύω ότι ανταποκρίθηκα καλά στην θέση που αγωνίστηκα».

Η συνεργασία σου με τον Καλτσά πώς ήταν;

«Μ' αρέσει να βρίσκομαι ψηλά, να πατάω περιοχή κι ο Νίκος με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό πάνω σ' αυτό. Είχαμε τη χημεία μας μέσα στο γήπεδο, όπως και με τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά πιστεύω ότι με το Νίκο ήμουν ακόμα καλύτερα γιατί με βοηθούσε και ανασταλτικά και επιθετικά. Είναι και πιο έμπειρος».

Γιώργο εσύ από μπακ έπαιζες χαφ και τις περισσότερες φορές δεν φάνηκε ότι άλλη είναι η κανονική σου θέση.

«Μ' αρέσει αρκετά να ανεβαίνω και να συμμετέχω στο δημιουργικό κομμάτι. Κοιτάξτε, εμένα όπου με βάλει ο προπονητής θα παίξω. Όπως τον Γιάννη, έτσι κι εμένα ο κόουτς μας βοήθησε πάρα πολύ στο να μάθουμε κι άλλες θέσεις, πειθαρχήσαμε, μάθαμε το πλάνο του και νομίζω το εκπληρώσαμε σ' ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Πιστεύω και με τον Γιαννούλη είχαμε καλή συνεργασία, ειδικά αμυντικά γιατί θέλαμε να δέσουμε λίγο την άμυνά μας. Από εκεί και πέρα φτιάξαμε και την επίθεσή μας και πήγαμε πολύ καλά».

Tάσο σ' αρέσει να δημιουργείς και παιχνίδι, πέρα από το να εκτελείς. Αυτό το είδαμε και με τον Απόλλωνα στο 2-1 όπου είχες την ασίστ.

«Δεν μ' αρέσει να μένω μπροστά τόσο πολύ. Θέλω να γυρίζω να παίρνω μπάλα για να μπαίνω περισσότερο στο παιχνίδι. Γενικά, όμως είμαι σέντερ φορ».

Σε γεμίζει αυτοπεποίθηση να ξέρεις ότι ενδιαφέρονται για σένα τόσοι σύλλογοι αλλά και ότι πλέον ανήκεις στο πελατολόγιο εντός εκ των κορυφαίων μάνατζερ του κόσμου;

«Είναι είναι πολύ σημαντικό, εννοείται πως ακούγοντας για το ενδιαφέρον τόσων ομάδων αλλά και την συνεργασία με τον κύριο Ζάχαβι είμαι πολύ χαρούμενος αλλά είμαι παίκτης του Αστέρα αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει κάτι περαιτέρω».

Σκέφτεσαι να συνδυάσεις τον Αστέρα και με το ευρωπαϊκό σου ντεμπούτο;

«Ναι σίγουρα και θα είναι μια όμορφη εμπειρία».

Πως περιμένετε την κλήρωση των προκριματικών του Europa League;

Κυριακόπουλος: «Την περιμένουμε πως και πως, ήμουν στην ομάδα και τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στην Ευρώπη αλλά δεν είχα την τύχη να παίξω σε κάποιο ευρωπαϊκό ματς. Θέλω να παίξω πολύ σ' αυτή τη διοργάνωση, ελπίζω να έχουμε καλή κλήρωση και να πετύχουμε στο πρώτο παιχνίδι».

Κώτσιρας: «Και για μένα θα είναι κάτι πολύ όμορφο αν καταφέρω να παίξω στην Ευρώπη. Πριν λίγο καιρό αγωνιζόμουν στο τοπικό και τώρα έχω καταφέρει να παίζω επαγγελματικά και ένα ευρωπαϊκό ματς θα είναι... κερασάκι στην τούρτα».

Πόσο σημαντικό είναι να ξέρετε ότι για τον Παντελίδη δεν είστε απλά οι νέοι που συμπληρώνουν το ρόστερ;

Κώτσιρας: «Σίγουρα ο κύριος Παντελίδης είχε άλλη αύρα, άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας αλλά και του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Νομίζω πως μέσα από τη δουλειά του καταφέραμε και εμείς να επωφεληθούμε, είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει τη δουλειά και το ότι χρησιμοποίησε όλο το ρόστερ έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Ο προπονητής μας εμπιστεύτηκε και εμείς του το ανταποδώσαμε».

Κυριακόπουλος: «Στα περισσότερα θα συμφωνήσω με τον Γιάννη. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η έλευση του νέου προπονητή, μας άλλαξε την ψυχολογία μας, ανέβηκε κατακόρυφα, μας έδεσε, είχαμε τρομερή πειθαρχία μέσα στο γήπεδο και όπως είπα και πριν κοιτάξαμε την αμυντική μας λειτουργία γιατί δεν τα πήγαμε καλά στην αρχή.Αυτά βγήκαν στο γήπεδο, κανείς δεν πίστευε ότι θα βγούμε στην 5η θέση αλλά τα καταφέραμε».

Δουβίκας: «Ο νέος προπονητής μας βοήθησε περισσότερο στον τομέα της πειθαρχίας, αρχίσαμε να έχουμε καλύτερη αμυντική λειτουργία και αυτό που είπε κι ο Γιώργος "κανείς δεν περίμενε να βγούμε στην Ευρώπη αλλά τα καταφέραμε».

Είπατε ότι δεν το περίμεναν οι άλλοι. Εσείς πότε αρχίσατε να πιστεύετε στην 5η θέση, δεδομένου ότι μέχρι και το ματς με τον Παναθηναϊκό είχατε 6 βαθμούς;

Κυριακόπουλος: «Εκεί θέλω να καταλήξω, κάποια στιγμή ήμασταν στην ίδια θέση με τον Πλατανιά. Από το ματς με την ΑΕΚ στην έδρα μας άρχισε να ανεβαίνει λίγο η ψυχολογία μας με τη νίκη. Μετά ήρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα πάλι με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο. Μείναμε πολύ πίσω στη βαθμολογία, αλλά όταν νικήσαμε και τον Παναθηναϊκό ανέβηκε πάρα πολύ η ψυχολογία μας. Αυτό πιστεύω ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο».

«Άκουγα... την προσμονή του γκολ από τον κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Κάποια στιγμή που θα θυμάστε πιο έντονα μέσα στη σεζόν;

Κώτσιρας: «Κόντρα στον ΠΑΟΚ είπαμε ότι θα τα δώσουμε όλα, γιατί ήταν ένα ματς κομβικό. Αν κερδίζαμε θα μπαίναμε και πάλι στο κόλπο της 5ης θέσης, αν χάναμε θα παίζαμε για να βγει η χρονιά. Νομίζω ότι αυτό ήταν το ματς κλειδί».

Αναφέρθηκες στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Είσαι στο κέντρο, κλέβεις την μπάλα και κάνεις την ασίστ στον Ιγκλέσιας... Πώς θυμάσαι εκείνες τις στιγμές;

«Ναι, παίρνω την μπάλα και ενώ περίμενα να δω μπροστά μου παίκτες του ΠΑΟΚ, βλέπω τελικά μόνο έναν. Εκείνη τη στιγμή πρέπει να ενεργήσεις γρήγορα, άκουγα μόνο φωνές από το πλάι και τίποτα άλλο. Άκουγα από τους ήχους την προσμονή του κόσμου ότι κάτι περίμενε να δει. Τελικά, έκανα την πάσα στον "Μάτι" και καταφέραμε να σκοράρουμε».

Κυριακόπουλος: «Ναι, το ματς με τον ΠΑΟΚ είχε πολύ έντονα συναισθήματα. Έβαλα το πρώτο γκολ, προήλθε από τα πόδια μου και το δεύτερο γκολ.. Μετά ήρθε το πέναλτι στο τέλος και λέγαμε: "όχι ρε γαμώτο θα χάσουμε το παιχνίδι" γιατί χάνεις τρεις σίγουρους βαθμούς. Όταν είχε πάρει την μπάλα ο Γιάννης ήμασταν έτοιμοι να πανηγυρίσουμε... Ήταν πολύ έντονο το συναίσθημα, ούτε στα ευρωπαϊκά ματς δεν έχω νιώσει έτσι».

Όταν ήσουν στις ακαδημίες της ομάδας περίμενες ότι όχι μόνο θα παίξεις στην πρώτη ομάδα αλλά θα σκοράρεις και κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το φανταζόμουν, αλλά δόξα τω Θεώ όλα καλά».

Τάσο, στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, μπορούσες να πασάρεις στον Ιγκλέσιας που ήταν σε κενή εστία. Τι έγινε εκεί; Είναι η μεγάλη επιθυμία του επιθετικού να σκοράρει που δεν βλέπει τίποτα άλλο πέρα από το τέρμα;

«Εντάξει, δεν το σκέφτεσαι... Εκείνη τη στιγμή το μόνο που θέλει ο στράικερ είναι να σκοράρει. Δεν είδα τον Ματίας, απλά γύρισα να δω που είναι το τέρμα για να σκοράρω».

Πως είναι να συνεργάζεσαι με τον κορυφαίο Έλληνας στράικερ, τον Μιχάλη Μανιά;

«Ο Μιχάλης με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, μου δίνει οδηγίες... Είναι και πιο έμπειρος. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

Ο Μιχάλης είναι ήδη Διεθνής, εσύ είσαι μέλος των τμημάτων υποδομής. Φαντάζομαι ότι είναι στόχος σου η Ανδρών.

«Σίγουρα για κάθε παίκτη είναι όνειρό του να παίξει στην εθνική του ομάδα. Στα τμήματα υποδομής είναι πολύ καλά και πιστεύω ότι κι ο Μιχάλης αξίζει την κλήση του από τον κ. Σκίμπε».

«Με την Εθνική το πιο ωραίο γκολ μου, με τον Αστέρα αυτό που με έκανε πιο πολύ χαρούμενο»

Απ' όλα τα γκολ που πέτυχες φέτος πιο ξεχωρίζεις;

«Όλα ήταν σημαντικά. Το πιο ωραίο το έβαλα με την Εθνική, μ' ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά εκείνο που μου έδωσε την περισσότερη χαρά ήταν το πρώτο μου με τον Αστέρα».

Είστε νέα παιδιά που κάνετε αυτό που αγαπάτε, παίζοντας σημαντικό ρόλο για την ομάδα σας - γεγονός που δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα. Υπάρχει συμβουλή που μπορείτε να δώσετε σε μικρότερα παιδιά;

Κυριακόπουλος: «Κοιτάξτε, ήρθα εδώ στα 15 μόνος μου και ξέρω ένα - ένα τα βήματα. Πρέπει να κάνεις πολλή υπομονή, να δουλεύεις πολύ, να ακούς τους προπονητές σου και να κάνεις πολλές θυσίες. Υπάρχουν πάρα πολλές αδικίες - στο ελληνικό ποδόσφαιρο ειδικά. Οι παίκτες πρέπει να έχουν υπομονή, όπως είπα, γιατί εδώ δεν εμπιστεύονται τα νέα παιδιά».

Κώτσιρας: «Σίγουρα παίζει ρόλο κι ο χαρακτήρας του κάθε παιδιού αλλά θα συμφωνήσω με τον Γιώργο. Χρειάζεται πολλή υπομονή, θα πρέπει κάθε μέρα να δουλεύεις και να γίνεσαι όλο και καλύτερος και κάποια μέρα αυτό που αξίζεις θα το πάρεις».

Δουβίκας: «Θα συμφωνήσω με τα παιδιά, χρειάζεται πολλή υπομονή. Όπως είπε κι ο Γιώργος υπάρχουν πολλές αδικίες, χαρές, λύπες αλλά όποιος δουλεύει θα πετύχει».

«Τελικός Κυπέλλου, πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο»

Το μέλλον πως το φαντάζεστε;

Κυριακόπουλος: «Οι στόχοι μας συμβαδίζουν μ' αυτούς της ομάδας. Προσωπικά, έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι θέλω να αγωνιστώ στο εξωτερικό, νομίζω είναι όνειρο του καθενός, ενώ είμαι περήφανος για το ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μου με την κλήση μου στην Εθνική Ελπίδων. Πιστεύω ότι φέτος την άξιζα. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή προετοιμασία, που ξεκινά τον Ιούνιο, θα έρθει η κλήρωση του Europa League και όπως είπα οι στόχοι μας συμβαδίζουν με την ομάδα».

Ενας τελικού Κυπέλλου;

«Πιστεύω ότι είναι ένας εφικτός στόχος. Να πάνε καλά τα πράγματα στο πρωτάθλημα και πρώτα ο Θεός, πιστεύω ότι κι αυτός θα είναι στα σχέδιά μας».

Κώτσιρας: Συμφωνώ με τον Γιώργο, οι στόχοι μας πρέπει να είναι ίδιοι μ' αυτούς της ομάδας. Θα ξεκουραστούμε τώρα για να γυρίσουμε έτοιμοι και με όρεξη για δουλειά. Πρέπει να απολαύσουμε αυτό που πετύχαμε φέτος και το ταξίδι στην Ευρώπη που θα έρθει θα μας αφήσει μόνο θετικές εμπειρίες. Από εκεί και πέρα ο καθένας μέσα από τη δουλειά του δείχνει τί μπορεί να πετύχει, οι στόχοι κάποιου δεν πρέπει να σταματούν για να κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του».

Δουβίκας: «Στόχος κάθε ποδοσφαιριστή είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Εννοείται ότι οι στόχοι σου πρέπει να συμβαδίζουν με την ομάδα γιατί αν πηγαίνει καλά η ομάδα σου, αυτομάτως πας και εσύ. Πιστεύω πως θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία του χρόνου και σε πρωτάθλημα και σε Ευρώπη και σε Κύπελλο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα