Τριανταφυλλόπουλος-Πασαλίδης: «Μέσα στο ματς γελάμε, βλέπουμε οράματα»

Τριανταφυλλόπουλος-Πασαλίδης: «Μέσα στο ματς γελάμε, βλέπουμε οράματα»

bet365

Οι «κολώνες» του Αστέρα Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Τριαντάφυλλος Πασαλίδης, αποκαλύπτουν στο gazzetta.gr το μυστικό μιας άψογης συνεργασίας. Το πάθος του "Τριάντα", η εκνευριστική ηρεμία του "Πάσα", τα... οράματα και τα γούστα που βγάζουν μαζί!

Χόλσταϊν Κίελ - Βόλφσμπουργκ με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και δυνατότητα cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο ένας έμπειρος, γεμάτος παραστάσεις από Super League και Ευρώπη φορώντας μια βαριά φανέλα όπως αυτή του Παναθηναϊκού. Στον Αστέρα, στάθηκε άτυχος στην πρώτη του σεζόν χάνοντάς την ουσιαστικά. Εψαξε την αναγέννησή του. Και τη βρήκε. Και με το παραπάνω μετρώντας 33 συμμετοχές, 1 γκολ, 1 ασίστ και 2.925' χάνοντας μόλις ένα ματς πρωταθλήματος.

Στο πλευρό του ένα παιδί που ήρθε από τον Αιγινιακό για να «κλέψει τις εντυπώσεις» με το... καλημέρα. Αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος της επιτυχίας των Αρκάδων με 28 ματς και 2 γκολ και ήδη είναι διεθνής, στην πρώτη του σεζόν στην Α' κατηγορία.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και Τριαντάφυλλος Πασαλίδης. Κούμπωσαν άψογα, ήταν από τα πιο σταθερά αμυντικά κεντρικά δίδυμα και μέσω του gazzetta.gr αποκαλύπτουν το μυστικό της επιτυχίας για το πως... ανθίζει το μπετό στην άμυνα.

Κώστα, πέρυσι ήταν μια δύσκολη χρονιά και για εσένα χάνοντας όλη τη σεζόν ουσιαστικά. Φέτος τα πράγματα εξελίχθησαν αλλιώς...

«Γενικά η ομάδα πέρασε δυσκολίες, όχι μόνο εγώ. Η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική, παρόλα αυτά καταφέραμε και με τις προσθήκες και με τη δουλειά του προπονητή και με όσα κάναμε όλο τον χρόνο να κάνουμε αυτό που έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Τρίπολης: να παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από εκεί και πέρα είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και στις διακοπές μας ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό που έρχεται».

Τριαντάφυλλε, περίμενες τόσο γρήγορα να έχεις αποσπάσει μόνο εγκωμιαστικές κριτικές, οι οποίες μάλιστα συνδυάστηκαν με την επιτυχία της ομάδας;

«Όταν είχα έρθει δεν περίμενα ότι θα εξελιχθεί τόσο όμορφα η σεζόν. Όμως, όλοι οι άνθρωποι εδώ έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με τον τρόπο που κύλησε η χρονιά, πιστεύω ότι όλα τελείωσαν όμορφα».

Κώστα, με τον Τριαντάφυλλο είχατε μια σταθερή πορεία, δύσκολα έσπαγε το δίδυμό σας στην άμυνα. Ήταν κι αυτό σημαντικό για την αμυντική λειτουργία της ομάδας;

«Νομίζω το παν είναι να περνάς καλά. Με τον "Πάσα" είχαμε πολλές τέτοιες στιγμές, ακόμα και μέσα στα ματς μπορεί και να γελούσαμε, είχαμε ωραία συνεννόηση, δεν τσακωνόμαστε. Δέσαμε από την πρώτη στιγμή και παιχνίδι το παιχνίδι γινόμασταν ένα κλικ και καλύτεροι, ένα κλικ και καλύτεροι... και πάει λέγοντας. Φτάσαμε στο σημείο να ξέρει ο ένας τι θέλει ο άλλος μέσα στη ροή του παιχνιδιού χωρίς να λέμε πολλά πράγματα».

Τριαντάφυλλε, βλέποντας το παιχνίδι του Αστέρα έξω από το γήπεδο, φαινόταν ότι οδηγώντας τον αντίπαλο στα άκρα, στη συνέχεια δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ψηλή μπαλιά και να μην κοπεί.

«Σίγουρα, ήταν κάτι που το είχαμε δουλέψει. Απλά, όπως είπε κι ο Κώστας υπήρχε πιο καλή συνεννόηση, ξέραμε που θα είναι ο άλλος και ήταν πολύ σημαντικό ότι μπορούσαμε ο ένας να καλύπτει τα λάθη του άλλου».

Τριαντάφυλλε, το πρώτο σου γκολ με τον Αστέρα ήρθε κόντρα στη Λαμία που η ομάδα ηττήθηκε στην έδρα της. Ήταν το χειρότερο ματς της σεζόν;

«Ναι, όπως ήταν και το πρώτο κόντρα στον ΠΑΣ. Το γκολ που έβαλα δεν μέτρησε θετικά για την ομάδα αλλά τι να κάνουμε...».

«Αν δεν μας μετρούσαν, θα... ξεχνούσαμε τον Πασαλίδη κάπου»

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το θετικό σημείο του Κώστα και πιο το ελάττωμά του τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδων;

«Παίζει δυναμικά, πηγαίνει με δύναμη στην μπάλα και διαβάζει το πως μπορεί να εξελιχτεί κάποια φάση».

Κώστα, ποιο το συν και ποιο το πλην του Τριαντάφυλλου;

«Έχει ένα σημείο που είναι απίστευτα καλό και απίστευτα εκνευριστικό. Νομίζω ότι είναι ο πιο ήηηηηηρεεεεεεεμος (σ.σμε χαρακτηριστικό τόνο φωνής) άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Θεώρησα ότι μετά τον Κουρμπέλη δεν θα υπάρχει πιο ήρεμος, όμως αυτό το παιδί... δεν υπάρχει. Μέσα στο παιχνίδι του δίνει ηρεμία και σε μένα και στους γύρω, έχει ψυχραιμία και με την μπάλα και στα μαρκαρίσματα, αλλά πολλές φορές φτάνει στο σημείο που είναι εκνευριστικό. Λέω "δεν γίνεται να μπαίνω στα αποδυτήρια και να μην τον ακούω". Τον τύπο, ώρες-ώρες, αν δεν ερχόταν κάποιος να μετρήσει πόσοι είμαστε μπορεί και να τον ξεχνούσαμε πουθενά. Μπράβο στο παιδί, συγχαρητήρια».

«Ο Παντελίδης, μας έκανε να καταλάβουμε ότι είμαστε στο σημείο μηδέν»

Η πιο έντονη στιγμή;

Τριανταφυλλόπουλος: «Σε όλους έχει καρφωθεί το ματς με τον ΠΑΟΚ, που γίνεται "ροντέο" στα τελευταία λεπτά. Νομίζω ότι όλη η χρονιά έχει πολλές ξεχωριστές στιγμές, γιατί αν σκεφτούμε ότι 6/11 πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό είχαμε 6 βαθμούς και φτάνουμε τώρα να είμαστε με το εισιτήριο για την Ευρώπη, ε, έχουν γίνει πολλά καλά πράγματα μέσα στη χρονιά και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ένα σημείο».

Πασαλίδης: «Θα συμφωνήσω με τον Κώστα. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά και φαινόταν ότι δεν θα πετύχουμε το στόχο που είχε θέσει η ομάδα από την αρχή. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και παιχνίδι με το παιχνίδι καταφέραμε να πάρουμε την 5η θέση. Το ματς που θα μου μείνει πιστεύω είναι αυτό με τον ΠΑΟΚ».

Τελικά, τι ήταν αυτό που άλλαξε ο Παντελίδης στην ομάδα; Με το που ήρθε παίξατε δύο φορές με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» όπου δείξατε μεταμορφωμένοι αμέσως.

Τριανταφυλλόπουλος: «Τα αποτελέσματα "μίλησαν" από μόνα τους, φάνηκαν πολλά πράγματα. Νομίζω ότι πάνω απ' όλα είναι η ψυχολογία του παίκτη. Πήγαμε σ' ένα ματς μέσα στον Ολυμπιακό, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι είμαστε στο σημείο μηδέν και ότι δεν υπάρχει κάτι πιο κάτω, μόνο να κοιτάξουμε πάνω είχαμε. Το καταλάβαμε όλοι μας αυτό ότι έπρεπε κάτι να κάνουμε και πήραμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα μέσα στο "Καραϊσκάκης", αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κλειδί το να κοιτάξουμε το ματς μέσα εκεί. Κόντρα σ' έναν μεγάλο αντίπαλοι όλοι θέλουν να κάνουν καλό ματς και να διακριθούν. Το θέμα είναι ότι μετά δείξαμε συνέπεια. Ακόμα και στα ματς που δεν κερδίζαμε, είχαμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και κάναμε αυτά που μας έχει δείξει ο προπονητής. Με τον καιρό ήρθαν και τα αποτελέσματα που θέλαμε».

Πασαλίδης: «Σίγουρα είναι πολύ θετικό αυτό για την κατάκτηση της 5ης θέσης και πιστεύω ότι σ' αυτά τα παιχνίδια ήμασταν κάπως καλύτεροι γιατί όλοι οι παίκτες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, έχοντας έναν τέτοιο αντίπαλο απέναντί σου. Τα καταφέραμε και κερδίσαμε σχεδόν όλους από μία φορά, οπότε είναι πολύ θετικό αυτό».

Στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ΑΕΚ, μπαίνετε στο ματς κι ο Αραούχο χάνει το άχαστο στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ο Αστέρας δεν μας είχε συνηθίσει να μπαίνει τόσο νωθρά στα ματς.

Τριανταφυλλόπουλος: «Είχε κατηφόρα το γήπεδο».(γέλια)

Πασαλίδης: «Ήταν ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονά μας, γιατί εμείς δεν μπήκαμε καλά και αυτοί είχαν ένα μεγάλο κίνητρο για να βρεθούν στην πρώτη θέση, αλλά το παλέψαμε».

Ακόμη και έτσι όμως, η ομάδα ηττήθηκε πολύ δύσκολα.

Τριανταφυλλόπουλος: «Ναι, ακόμα και στο ματς με την ΑΕΚ, που ο αντίπαλος ήταν καταιγιστικός και εμείς δεν ήμασταν καλοί, μία με το δοκάρι του Αραούχο, μία με κάτι άλλοι φάσεις... αν δεν γινόταν το πέναλτι, το ματς δεν θα το χάναμε. Όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι ισορροπούσε, η ΑΕΚ αγχωνόταν και εμείς παίρναμε θάρρος. Για μένα το πιο ευχάριστο είναι ότι από τη Λαμία και μετά, με την έλευση του Παντελίδη, όποια ήττα και να κάναμε πάνω από 2 γκολ δεν φάγαμε - εκτός από τον ΠΑΟΚ εκτός που χάσαμε και εντός που νικήσαμε, όλα τ' άλλα ήταν στο 1-0 ή φέραμε ισοπαλία. Κι αυτό είναι συλλογικό, δεν είναι μόνο ο Τριανταφυλλόπουλος ή ο Πασαλίδης ή η 4άδα της άμυνας. Όλη η ομάδα έδειξε θέληση να μαρκάρει, να επιτεθεί, όλοι πηγαίναμε για τον ίδιο στόχο».

Πόσο σημαντικό ήταν να ξέρετε ότι έχετε και πίσω σας τον Αθανασιάδη, που είχε πολύ καλή χρονιά κι αυτός;

Τριανταφυλλόπουλος: «Όσο είναι ασφάλεια για το κέντρο να ξέρει ότι έχει από πίσω εμάς, έτσι είναι και για τα στόπερ έχει σημασία να υπάρχει από πίσω ένας εξίσου καλός τερματοφύλακας. Όμως, όσο πας πιο πίσω οι λύσεις λιγοστεύουν οπότε για εμάς ο Γιώργος ήταν σοβαρή ασφάλεια. Για μένα όμως είναι αυτό που είπα, ότι όλοι είχαν σταθερή απόδοση και έδειξαν άπαντες την ίδια διάθεση. Δεν γίνεται να λέμε "είχα ένα καλό ματς εγώ, στο άλλο ο Πασαλίδης, στο άλλο ο Μουνάφο". Πρέπει όλοι να προσπαθούμε το ίδιο».

Τριαντάφυλλε, διαβάζεις πριν από το Γενάρη ότι έχεις κλείσει στον Ολυμπιακό. Πόσο εύκολο είναι για σένα να είσαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι σου;

«Εγώ προσωπικά δεν έδινα βάση σε αυτά που διάβαζα ή που γινόντουσαν. Προσπαθούσα να δίνω το καλύτερο για την ομάδα, να κάνω το παιχνίδι μου όποτε χρειαζόταν να παίξω. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

Ως διεθνής πώς νιώθεις;

«Είναι μεγάλη περηφάνια να παίζεις για την Εθνική Ανδρών, από εδώ και πέρα μόνο δουλειά».

«Έχουμε "φάει σκατά" μαζί...»

Κώστα, τώρα θα έρθει μια ακόμη προετοιμασία που σας βρίσκει στο Europa League. Πώς περιμένεις αυτή τη διοργάνωση;

«Κάτσε ρε, να κάνουμε διακοπές, κανένα μπάνιο πρώτα (γέλια). Εντάξει, είχα την τύχη να παίξω με τον Παναθηναϊκό σ' αυτή τη διοργάνωση, νομίζω ότι είναι μια εμπειρία τα ευρωπαϊκά ματς που ο κάθε παίκτης θέλει να τη βιώσει, είναι κάτι ξεχωριστό. Συνυπήρξα και με τον Πέτριτς. Αν θυμάμαι καλά πήγαμε να παίξουμε στη Σταντάρ Λιέγης ή στην Μπριζ και μου λέει "κάνε ό,τι και εγώ: Θα προπονηθούμε και μετά κάτσε δες το γήπεδο, παρατήρησε πράγματα που δεν έχεις ξαναδεί, δες διαφορετικά πράγματα, κουλτούρες". Κι όμως εγώ το έκανα και είχε δίκιο, είναι άλλο το συναίσθημα. Μόνο στην Ρωσία δεν το έκανα από το κρύο. Και μόνο που κλωτσάς διαφορετικές μπάλες, αλλάζει η ψυχολογία σου. Μακάρι να κάνουμε μια καλή πορεία στα προκριματικά και να φτάσουμε στους ομίλους, είναι απίστευτο το συναίσθημα».

Εχεις πει στον Τριαντάφυλλο "κάτσε εδώ, καλά είμαστε παρέα που να φεύγεις";

«Εντάξει, προφανώς και γουστάρω να κάτσει ο "Πάσα" να παίξουμε παρέα, γιατί είναι αλλιώς να είσαι με κάποιον που έχεις "φάει και σκατά" μαζί του και έχεις ζήσει χαρές και ξέρουμε ο ένας τον άλλον και μπορούμε να φτάσουμε σε καλύτερο επίπεδο την άμυνά μας και διαφορετικό να έρθεις κάποιος άλλος. Είτε μείνω εγώ, είτε ο "Πάσα" θα είναι πάλι από την αρχή. Εμένα μ' αρέσει, γουστάρω να μείνω και εγώ κι ο "Πάσα", αλλά το καλύτερο για τον καθένα το ξέρει ο ίδιος».

Τριαντάφυλλε, αν τελικά μείνεις πως περιμένεις αυτά τα ματς;

«Όπως είπε κι ο Κώστας είναι μεγάλη ευκαιρία αυτά τα παιχνίδια. Είναι διαφορετικά από το να παίζεις με κάποια τοπική ομάδα, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσα ματς μας έρθουν και να καταφέρουμε να προκριθούμε στους ομίλους».

Κλείνοντας, μία στιγμή που κρατάτε;

Τριανταφυλλόπουλος: «Εμένα μου έχει μείνει μία φάση με τη Λάρισα, είναι το ματς 3-1 στο τέλος και μου έρχεται μια μπάλα στο κέντρο. Δεν είμαι σίγουρος για να την κρατήσω και της δίνω μία και πάει στην άλλη άμυνα. Με κοιτάζει (σ.σ ο Πασαλίδης) και μου λέει "μην ανησυχείς κι εγώ βλέπω οράματα καμία φορά". Είναι αυτό που έλεγα, περνάμε ωραία, γι αυτό μ' αρέσει ο "Πάσα"».

Πασαλίδης: «Τ' άλλα δεν μπορείς να τα παρουσιάσεις, αυτό ήταν το φανερό, αυτό θα σου έλεγα...».

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μαριόλος

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα