Απαγορεύεται να φύγει έστω κι ένας!

Απαγορεύεται να φύγει έστω κι ένας!

Απαγορεύεται να φύγει έστω κι ένας!

bet365

Το μαρτύριο τελείωσε και ο Παναθηναϊκός της απαγόρευσης μεταγραφών δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε έναν δεσμευμένο με συμβόλαιο παίκτη. Γράφει ο Νίκος Αθανασίου.

Απόψε η φύση δεν έκανε τα δικά της, ο καιρός επέστρεψε στην κανονικότητα της εποχής και το μαρτύριο της φετινής σεζόν ολοκληρώθηκε με το παιχνίδι κόντρα στην Ξάνθη, όπου οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ξανά αξιοπρεπείς και σεβάστηκαν τόσο τον εαυτό τους όσο και την φανέλα που έχουν την τιμή να υπηρετούν.

Το σήμερα ελάχιστο ενδιαφέρον έχει για τον Παναθηναϊκό και όλο το... ζουμί είναι στο αύριο, στην επόμενη ημέρα. Τόσο για το αν θα αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό(τα είπαμε αυτά χθες) όσο και για το πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ για την επόμενη περίοδο, ώστε το «τριφύλλι» να μην κινδυνεύσει και να παλέψει για την είσοδό του στην πεντάδα. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει η διάλυση που επέβαλλε από τον Σεπτέμβριο και έπειτα ο Αλαφούζος, υποθήκευσε την επόμενη σεζόν με την απαγόρευση μεταγραφών και το -6, δεδομένα που καθιστούν πολύ δύσκολη την αποστολή των «πρασίνων» μέσα στο γήπεδο στο επόμενο πρωτάθλημα!

Δεδομένα που απαγορεύουν σε όποιον θέλει να επενδύσει και να διοικήσει τον Παναθηναϊκό, να δημιουργήσει άμεσα ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει! Ο μεγαλόμετοχος του συλλόγου επί της ουσίας αν παραδώσει το κλαμπ, θα το έχει κάνει με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες για τον επόμενο αγοραστή! Κι αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Αλαφούζος στο «τριφύλλι» χωρίς να σεβαστεί την ιστορία του Παναθηναϊκού και πολύ περισσότερο τον χρόνο και το χρήμα που δαπάνησε πριν αποφασίσει ότι βαρέθηκε το παιχνίδι του και πως προέχει η πολιτική... σωτηρία του τόπου!

Το «τριφύλλι» μπορεί να γλίτωσε τον υποβιβασμό αλλά το -6 και ιδιαίτερα η απαγόρευση μεταγραφών είναι... λαιμητόμος πάνω από το κεφάλι του Παναθηναϊκού! Όπως όλα δείχνουν η ποινή για τις μεταγραφές υπαγορεύει τα εξής:

*Ο σύλλογος θα μπορεί να αποκτήσει όσους Έλληνες παίκτες κάτω των 23 επιθυμεί.

*Στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να πάρει μόνο έναν άνω των 23(Έλληνα ή ξένο) και ακόμη έναν στην χειμερινή(μόνο Έλληνα)!

*Θα μπορεί να προχωρήσει μόνο σε δύο ανανεώσεις συμβολαίων άνω των 23 ετών, χωρίς να μπορεί να αυξήσει τις αποδοχές των παικτών.

*Στις νέες μεταγραφές απαγορεύονται τα συμβόλαια να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, ενώ επίσης στις μεταγραφές δεν επιτρέπεται να δίνονται λεφτά για αγορά! Δηλαδή μπορείς να αποκτήσεις μόνο ελεύθερους!

*Επίσης ο δανεισμός θεωρείται μεταγραφή!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και επειδή θεωρείται σχεδόν απίθανο να αλλάξει η απόφαση για τις απαγορεύσεις στις μεταγραφές, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διαχειριστεί πολύ προσεκτικά το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει αυτή την στιγμή στον σύλλογο. Με λίγα λόγια και επειδή οι περιορισμοί και το -6 δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για νέες ποδοσφαιρικές αηδίες και τρέλες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φύγει έστω και ένας από τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα.

Ποιοι είναι αυτοί, χωρίς να υπολογίζουμε τα πιτσιρίκια από την ομάδα Νέων;

Στο τέρμα ο Διούδης. Δεξί μπακ ο Γιόχανσον και ο Κουλιμπαλί, αριστερό ο Ινσούα, Οικονόμου, Κολοβέτσιος στα στόπερ. Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Στάϊκος στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης, Άλτμαν εξτρέμ, Λουσιάνο, Πίσπας στην επίθεση.

Ελεύθεροι μένουν οι Ευαγγέλου, Δώνης, Λουντ, Μολίνς, ο Βλαχοδήμος πάει στην Μπενφίκα ενώ οι Κάτσε και Μυστακίδης δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι διαθέσιμοι για παραμονή από τον ΠΑΟΚ!

Η περίπτωση τόσο του Λουντ όσο και του Δώνη είναι ξεκάθαρες και από την στιγμή που ο κανονισμός προβλέπει δύο ανανεώσεις, ο Παναθηναϊκός πρέπει να τους κρατήσει και τους δύο αλλιώς θα χάσει δύο καλά «εργαλεία» που ΔΕΝ θα μπορεί να τα αναπληρώσει εξαιτίας των απαγορεύσεων!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η διαχείριση της απαγόρευσης μεταγραφών και η διαμόρφωση του ρόστερ αυτό το καλοκαίρι(δεδομένα θα δούμε και παιχτάκια από τις ακαδημίες) είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία του κλαμπ, καθώς πρωτίστως θα καθορίσουν την επιβίωση της ομάδας και στην συνέχεια το κάτι παραπάνω που θα είναι η είσοδος στην πεντάδα!
Είναι πραγματικά λυπηρή και εξοργιστική η πραγματικότητα αλλά αυτή είναι! Αυτά κατάφερε ο Αλαφούζος και... συνεργάτες του, αυτές είναι οι «πληγές» στο σώμα του Παναθηναϊκού που θα χρειαστούν υπομονή, ξεκάθαρο πλάνο και ηρεμία για να φύγουν μια για πάντα και ο σύλλογος να επιστρέψει στην πραγματικότητα.

Η σεζόν που θα ξεκινήσει είναι... πονηρή! Για αυτό η στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια και πολύ προσεκτικά. Όχι στο... πόδι, όχι με προχειρότητα. Για αυτό και η παραμονή του Μαρίνου Ουζουνίδη θα έπρεπε να ήταν μονόδρομος για την υπάρχουσα διοίκηση, για αυτό και η επιστροφή του Νταμπίζα θα έδινε μία σιγουριά κανονικότητας και ποδοσφαίρου εντός της ΠΑΕ.

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε φέτος τα χειρότερα αλλά αν ο Αλαφούζος(που φαίνεται πως θα είναι υπεύθυνος για την νέα σεζόν μέχρι να δούμε αν θα γυρίσει η σελίδα με την Panasia) συνεχίσει να συμπεριφέρεται με την προχειρότητα και αδιαφορία που μας έχει συνηθίσει, τότε το «τριφύλλι» πολύ δύσκολα θα αποφύγει την ιστορική ξεφτίλα του χρόνου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.