Κόντε στο gazzetta.gr: «Τα γκολ έρχονται όταν σε πιστεύουν, τώρα στοχεύω ψηλότερα»

Κόντε στο gazzetta.gr: «Τα γκολ έρχονται όταν σε πιστεύουν, τώρα στοχεύω ψηλότερα»

bet365

Ο Πέδρο Κόντε ψηφίστηκε από το gazzetta.gr ως ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος και έδωσε μεγάλη συνέντευξη. Τι είπε για το μέλλον του, την φετινή σεζόν και την ψηφοφορία.

Έχει συνδέσει το όνομά του με τη λέξη γκολ. Και όχι μόνο τη φετινή σεζόν, που οι μετοχές του εκτοξεύτηκαν. Ήδη από πέρυσι το… φονικό ένστικτό του μέσα στην αντίπαλη περιοχή είχε φανεί. Από την πρώτη του σεζόν στα Γιάννενα, ερχόμενος από τον ηλιόλουστο ισπανικό νότο, ο Πέδρο Κόντε είχε δείξει ότι έχει έφεση σε αυτό. Και φέτος απλά του έδωσε συνέχεια με συνέπεια να αποτελεί ό,τι καλύτερο διαθέτει στο ρόστερ η ομάδα των Ιωαννίνων.

Ο 30χρονος Ισπανός επιθετικός μπορεί να μην αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Super League, αλλά η συνολική παρουσία του και η πολύτιμη βοήθεια που έδωσαν τα γκολ του στον ΠΑΣ, τον βοήθησαν να αναδειχθεί ως ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος στην ψηφοφορία των συντακτών του gazzetta.gr. Μια διάκριση που στην πραγματικότητα ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα καταφέρει όταν πριν από δύο περίπου χρόνια έπαιρνε την απόφαση να φύγει από την Ισπανία για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο gazzetta.gr ο Κόντε ένιωσε δικαιωμένος για το γεγονός ότι ο κόπος του μέσα στο γήπεδο αναγνωρίστηκε, ωστόσο γι’ αυτόν εκείνο που είχε προτεραιότητα όταν ερχόταν στον ΠΑΣ ήταν να αποδείξει τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και να το απολαύσει. Κάτι που στην Ισπανία, στο επίπεδο της Primera Division, δεν είχε δυστυχώς τη δυνατότητα να το κάνει πράξη.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος και πολύ ευγνώμων που με αναδείξατε ως καλύτερο επιθετικό του πρωταθλήματος σε αυτήν την ψηφοφορία. Μου δίνει μεγάλη χαρά γιατί η καθημερινή μου δουλειά έπιασε τόπο. Πάντα έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου, προσπαθώ πολύ στις προπονήσεις, αλλά ποτέ δεν περίμενα κάτι τέτοιο.

Ήρθα στην Ελλάδα με σκοπό να αποκτήσω μια καλή εμπειρία και να αποδείξω τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες. Σε καμία στιγμή όταν ερχόμουν εδώ δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα καταφέρω να σκοράρω τόσα γκολ. Το κυριότερο για μένα ήταν να το απολαύσω και να αποκτήσω την εμπειρία που ήθελα. Κάτι που δεν είχα τη δυνατότητα να το πετύχω στο επίπεδο της Primera Division στην Ισπανία», αναφέρει αρχικά ο Κόντε στο gazzetta.gr.

Ο ίδιος είναι αυτό που λέμε… δουλευταράς. Γι’ αυτόν το πιο σημαντικό για να φτάσει στην επιτυχία είναι το πάθος στις προπονήσεις και στην καθημερινή δουλειά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Να προσπαθεί συνεχώς για το καλύτερο και τότε ο στόχος θα επιτευχθεί. Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό.

«Πρέπει να δουλεύεις συνεχώς και σε καθημερινή βάση στις προπονήσεις. Είναι κάτι που κάνω και με βοηθάει να βελτιώνομαι. Εκεί βρίσκεται το κλειδί για να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου. Στην Ισπανία δεν είχα πάρει τις ευκαιρίες και στην Ελλάδα ήρθα με αυτή τη φιλοσοφία με σκοπό να τα καταφέρω. Επίσης οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν σε αυτό. Είναι εξίσου σημαντικό να έχεις καλούς συμπαίκτες στις προπονήσεις γιατί αυτό σε κάνει καλύτερο και πραγματικά τους ευχαριστώ», τονίζει ο Κόντε, ο οποίος φυσικά δεν παραβλέπει και τη ζωή στην πόλη των Ιωαννίνων, στην οποία εγκλιματίστηκε απόλυτα:

«Άλλο ένα κλειδί ήταν και αυτό, σίγουρα. Μου αρέσει ο κόσμος στα Γιάννενα. Από την πρώτη στιγμή μου συμπεριφέρθηκαν σωστά. Στο ποδόσφαιρο έχεις πίεση για να πετύχεις και ο τρόπος με τον οποίο με υποδέχθηκαν εδώ με βοήθησε αρκετά και είμαι χαρούμενος γι' αυτό», προσθέτει ο Κόντε.

Τη φετινή σεζόν, άλλωστε, ήρθε να ζήσει μαζί του στα Γιάννενα και η κοπέλα του, κάτι που αποτέλεσε ακόμα ένα θετικό στοιχείο στην καθημερινότητά του εκεί: «Είναι πολύ σημαντικό που είναι μαζί μου. Με βοηθάει πάρα πολύ και η παρουσία της εδώ μαζί μου είναι πολύ σημαντική. Της αρέσει πολύ η Ελλάδα. Δεν το φανταζόμασταν ότι θα μας άρεσε πραγματικά τόσο. Της αρέσει η ζωή, οι συνήθειες εδώ, ο κόσμος και περνάμε καλά».

«Στον ΠΑΣ βρήκα τη χαμένη μου αυτοπεποίθηση»

Φέτος, η σεζόν για τον Κόντε ξεκίνησε με μπόλικη ατυχία. Μια θλάση στο εναρκτήριο παιχνίδι της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης τον αφήνει εκτός για ενάμιση μήνα. Αποτέλεσμα της κούρασης από την δυνατή καλοκαιρινή προετοιμασία, όπως πιστεύει ο ίδιος. Αλλά αυτό δεν του… έκοψε τα φτερά. Τον πείσμωσε περισσότερο για να το αφήσει πίσω του και να επιστρέψει δριμύτερος.

«Στη ζωή νομίζω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Είναι αλήθεια ότι γύρισα δυνατότερος μετά από αυτό. Ήταν κρίμα, γιατί πραγματοποίησα μια καλή προετοιμασία. Ξεκινήσαμε όμως στις 24 Ιουνίου και δώσαμε τα πρώτα ματς τον Αύγουστο. Ήταν μια δυνατή προετοιμασία και από πλευράς φυσικής κατάστασης ήμουν καλά, ωστόσο δεν καταφέραμε να έχουμε ένα διάλειμμα και αυτό ήταν κάτι που με επηρέασε από το πρώτο παιχνίδι. Ουσιαστικά ήταν η αιτία του τραυματισμού που είχα.

Επίσης διάφοροι συμπαίκτες μου έβγαλαν κάποια προβλήματα τραυματισμού. Ξεκινήσαμε νωρίς, και η δουλειά μας περιέχει προπόνηση όλες τις μέρες. Σε διάστημα ενός μήνα είχαμε ένα ρεπό. Φυσικά και πρέπει να γίνεται μια καλή προετοιμασία, αλλά χρειάζεται και ξεκούραση και θεωρώ πως αυτό έπαιξε ρόλο. Αλλά το ξεπέρασα και επέστρεψα πιο δυνατός».

Ο Κόντε επέστρεψε τον Οκτώβριο μετά τον τραυματισμό του και από τότε άρχισε να σκοράρει ακατάπαυστα, βρίσκοντας αμέσως την περσινή τρομερή του φόρμα. Συνολικά 20 γκολ, τα 14 από αυτά στη Super League, ήταν άλλη μια απόδειξη ότι πρόκειται για… killer! Το μυστικό του στο σκοράρισμα; Για τον ίδιο απλά αυτοπεποίθηση και πίστη, κάτι που στον ΠΑΣ τα βρήκε απόλυτα.

«Αλήθεια δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να έχω κάτι συγκεκριμένο για να μπορώ να σκοράρω. Απλά είναι αυτό που είπα. Να δείχνεις την αξία σου, να βελτιώνεσαι καθημερινά και να προσπαθείς συνεχώς. Αυτό είναι το κλειδί για να σκοράρεις. Το να σκοράρεις πολλά γκολ είναι κάτι που είτε το έχεις είτε όχι. Είναι επίσης σημαντικό να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου.

Στην Ισπανία δεν μπόρεσα για παράδειγμα να την έχω. Ήμουν στη Γρανάδα, έκανα προπονήσεις με μια ομάδα που βρισκόταν στην Primera Division, αλλά δεν με πίστεψαν ώστε να δείξω την αξία μου στο πρωτάθλημα της Primera. Το να σε πιστεύουν τόσο η ομάδα όσο και ο προπονητής σου είναι πολύ σημαντικό. Αν γίνεται αυτό σε έναν επιθετικό, τότε τα γκολ θα έρθουν. Και εγώ εδώ κατάφερα να βρω αυτήν την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου για να πετύχω».

«Το ποδόσφαιρο ήταν άδικο μαζί μας τη φετινή σεζόν»

Παρά τα δικά του γκολ, ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πάρα πολλές ισοπαλίες κόστισαν στη βαθμολογική συγκομιδή και μάλιστα σε παιχνίδια που η ομάδα των Ιωαννίνων είχε πάρει το προβάδισμα και έδειχνε να τα ελέγχει. Σύμφωνα με τον Ισπανό επιθετικό ο ΠΑΣ δεν είχε την τύχη με το μέρος του, ενώ στην τελική ευθεία, με την πέμπτη θέση να απομακρύνεται, η ομάδα χαλάρωσε και δεν μπόρεσε να κλείσει τη σεζόν με περισσότερες νίκες.

«Το ποδόσφαιρο κάποιες φορές είναι άδικο. Τη φετινή σεζόν ίσως παίξαμε καλύτερα και από πέρυσι για να πάρουμε τις νίκες, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ειδικά στην έδρα μας πολλές φορές παίρναμε το προβάδισμα, αλλά στο τέλος δεχόμασταν την ισοφάριση από τον αντίπαλο. Συνέβη σε πολλά παιχνίδια, όπως με την Ξάνθη, τη Λαμία, τον Ατρόμητο. Για μικρά λάθη μέσα στο ματς δεν καταφέραμε να πάρουμε τις νίκες. Βρισκόμασταν μπροστά στο σκορ, αλλά νομίζω πως στο τέλος το ποδόσφαιρο ήταν άδικο μαζί μας. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήμασταν πιο ψηλά.

Στον δεύτερο γύρο, περίπου έξι ματς πριν το τέλος, όταν η ομάδα είδε ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει την 5η θέση για την έξοδο στην Ευρώπη χαλάρωσε και δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Σίγουρα κάθε παίκτης θέλει να αποδείξει σε κάθε ματς την αξία του και ενόψει της επόμενης σεζόν. Αλλά περίπου πέντε ματς πριν το τέλος φάνηκε λες και είχαμε μια χαλάρωση, λες και δεν είχαμε κίνητρο και δεν τα καταφέραμε. Είναι κάτι που δεν μου αρέσει γιατί πάντα θέλω να νικάω σε κάθε παιχνίδι, αλλά ήταν κάτι που συνέβη. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να είμαστε σε θέση να παλέψουμε ως το τέλος».

Γενικότερα, για τον Κόντε η φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League δεν ήταν εύκολη. Αρκετές ομάδες είχαν πολλά κοινά σημεία, ενώ ο ίδιος ως επιθετικός είχε δύσκολο έργο απέναντι στις σφιχτές άμυνες που αντιμετώπισε.

«Ήταν μία απαιτητική σεζόν. Δεν ήξερες ποιος θα πάρει τον τίτλο, ποιοι θα πέσουν, ποια ομάδα θα κατακτήσει την 5η θέση για την έξοδο στην Ευρώπη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν πιο δύσκολη χρονιά σε σχέση με πέρυσι καθώς υπήρχαν περισσότερες δυνατές ομάδες που έκαναν καλές προσθήκες. Οι άμυνες επίσης ήταν βελτιωμένες και ήταν δύσκολο να τις διασπάσεις και να κάνεις γκολ.

Ήταν γενικά πολύ δύσκολο να καταφέρεις να πάρεις νίκες. Κάθε ομάδα είχε τη δυνατότητα να νικήσει την άλλη. Φυσικά υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις τρεις – τέσσερις μεγάλες ομάδες και τις υπόλοιπες, αλλά οι περισσότερες είχαν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους και αυτό ήταν που έκανε το φετινό πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό».

«Θα ήθελα να παίξω σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό»

Πλέον, με τη δεύτερη εξαιρετική σεζόν του στον ΠΑΣ να έχει ολοκληρωθεί, ο Κόντε κοιτάει μπροστά. Ήδη οι φήμες τον έχουν συνδέσει με μεταγραφή. Μέσα στη χρονιά ακούστηκε έντονα το όνομά του για τον ΠΑΟΚ ενώ το gazzetta.gr αποκάλυψε την Δευτέρα πως και η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για την απόκτησή του! Ο ίδιος ωστόσο τ' αφήνει όλα ανοιχτά (σ.σ. η συνέντευξη έγινε την προηγούμενη Τετάρτη). Όπως δηλώνει, είναι έτοιμος για να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του όποτε αυτό προκύψει, όμως για την ώρα αυτό που προέχει είναι να απολαύσει το διάστημα των διακοπών και να δει την οικογένειά του στην Ισπανία που του έχει λείψει αρκετά.

«Πάντα στοχεύω ψηλά και δεν θέλω να μένω στάσιμος. Θα ήθελα να παίρνω τίτλους και να το συνδυάζω με πολλά γκολ. Συνεπώς θα ήθελα να παίξω σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, που κάνει πρωταθλητισμό. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο να διεκδικώ τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Σε μια μεγάλη ομάδα έχεις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και φυσικά σε επίπεδο συνόλου να μπορέσω κάποια στιγμή να κατακτήσω έναν μεγάλο τίτλο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα.

Θα ήθελα, λοιπόν, να παίξω σε κάποιον μεγάλο σύλλογο. Αλλά έχω συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο στον ΠΑΣ και σκέφτομαι μόνο αυτό. Οπότε δεν μπορώ να πω κάτι για κάποια άλλη ομάδα. Αυτό που προέχει είναι να ξεκουραστώ το καλοκαίρι και να πάω στην Ισπανία για να δω την οικογένειά μου που έχω να την δω καιρό και μου λείπει», επισημαίνει ο Ισπανός επιθετικός.

Ο Κόντε σαφώς και νιώθει αδικημένος από το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα σε ομάδα της Primera Division στο παρελθόν, παρότι το άξιζε. Πλέον, όμως, για τον ίδιο η επιστροφή στο ισπανικό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί προτεραιότητα αν δεν πρόκειται για κάποια ανταγωνιστική ομάδα.

«Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι να επιστρέψω. Τώρα αν στο μέλλον προκύψει αυτή η επιλογή, θα δούμε. Όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά τη δεδομένη στιγμή είναι κάτι που δεν σκέφτομαι. Όπως ανέφερα έχω ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό μου με τον ΠΑΣ. Γενικά δεν θα είχα πρόβλημα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη.

Αλλά αν μου έδινες την επιλογή να επιλέξω μεταξύ μιας ομάδας της Primera που να μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού και μίας ομάδας στην Ευρώπη που αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και παλεύει για τον εγχώριο τίτλο, τότε θα επιλέξω το δεύτερο. Αυτό σου δίνει κίνητρο, εμπειρία, και φυσικά τη δυνατότητα να πανηγυρίσεις έναν τίτλο. Αλλά είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι. Το μέλλον θα δείξει».

«Ο θείος μου από εκεί ψηλά με βοηθάει»

Με όποια φανέλα και να παίζει πάντως, ο Κόντε σε κάθε γκολ που σημειώνει θα δείχνει τον ουρανό. Θα θυμάται τον θείο του, το αγαπημένο του αυτό πρόσωπο που του χάρισε μια μπάλα όταν ήταν πιτσιρικάς και τον μύησε στο ποδόσφαιρο. Ο Κόντε ήταν μικρός όταν τον έχασε, αλλά για τον ίδιο ζει και από εκεί ψηλά τον βλέπει, χαίρεται και του δίνει δύναμη σε κάθε παιχνίδι, όπου κι αν αγωνίζεται.

«Ήταν κάτι που συνέβη όταν ήμουν τεσσάρων με πέντε ετών. Τον θυμάμαι πολύ καλά. Ήταν αυτός που με επηρέασε να παίξω ποδόσφαιρο. Μου είχε δώσει μια μπάλα και κοιμόμουν μαζί της. Με βοήθησε να ακολουθήσω ποδοσφαιρική καριέρα. Έφυγε από τη ζωή όταν ήμουν 4,5 ετών. Τον σκέφτομαι πολύ και από εκεί ψηλά τα βλέπει όλα. Γι' αυτό του αφιερώνω κάθε γκολ που σκοράρω, γιατί πάντα με βοηθάει. Επίσης έχω πίστη και στον Θεό. Πιστεύω ότι ο θείος μου είναι κοντά του. Και γι' αυτόν τον λόγο δείχνω πάντα τον ουρανό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα