Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη τιμωρηθεί, άδικο για τον Ηρακλή!

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη τιμωρηθεί, άδικο για τον Ηρακλή!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για το λάθος του υποβιβασμού λόγω μη αδειοδότησης, για την βαρύτερη τιμωρία που έχει ήδη επιβληθεί στον Παναθηναϊκό, αλλά και για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη ο Ηρακλής.

Χθες, αμέσως μόλις βγήκε η απόφαση της Super League, εξέφρασα με breaking blog στο gazzetta.gr την άποψη μου για το θέμα του ενδεχόμενου υποβιβασμού του Παναθηναϊκού, σε περίπτωση μη αδειοδότησης.

Πίστευα και εννοείται ότι πιστεύω ακόμα, ότι κάτι τόσο μεγάλο και τόσο σοβαρό, όπως είναι ο υποβιβασμός, δεν πρέπει να κρίνεται μέσω δικαστικών ή πειθαρχικών αποφάσεων αλλά η απόφαση να... βγαίνει στα γήπεδα.

Μόνο σε ελάχιστες και ακραίες περιπτώσεις και για ιδιαιτέρως σοβαρά θέματα, όπως για παράδειγμα η επιβεβαιωμένη με στοιχεία και αποδείξεις, αλλοίωση αποτελέσματος για στοιχηματισμό, πρέπει να καταφεύγουμε σε βαριές τιμωρίες.

Με τον υποβιβασμό διαφωνώ ακόμα και στην περίπτωση σοβαρών επεισοδίων, καθώς υπάρχουν πολλές και βαριές ποινές που μπορούν να επιβληθούν και να πλήξουν μία ομάδα.

Ας πάμε, όμως και στη συγκεκριμένη απόφαση για την οποία μπορούν πολλοί να αναρωτηθούν εύλογα: «αφού ο Παναθηναϊκός δεν πληροί τα κριτήρια αδειοδότησης, δεν πρέπει να υποβιβαστεί;»

Η απάντηση είναι απλή καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει ήδη την ασυνέπεια του και την αφερεγγυότητα του, με ετήσιο αποκλεισμό από την Ευρώπη!

Υπάρχει μεγαλύτερη και πιο ντροπιαστική τιμωρία από αυτή; Ο πάλαι ποτέ Ευρωπαίος Panathinaikos δεν έχει το δικαίωμα να παίξει εκεί, όπου κάποτε πραγματοποιούσε σπουδαίες πορείες και εξάπλωνε τη φήμη του σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Υπάρχει άραγε σώφρων φίλος του Παναθηναϊκού που δεν θεωρεί αυτό το πλήγμα τεράστιο; Ακόμα και οι αντίπαλοι οπαδοί αντιλαμβάνονται ότι οι «πράσινοι» πληρώνουν με βαρύτατο τίμημα την κατάντια των τελευταίων ετών.

Ομως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, ο Παναθηναϊκός δεν σώθηκε επειδή είναι ο... Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός σώθηκε επειδή οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων ΠΑΕ ήθελαν να γλυτώσουν ουσιαστικά το τομάρι τους, καθώς γνωρίζουν ότι αργά η γρήγορα θα χτυπούσε και γι' αυτούς το καμπανάκι. Το επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι με δηλώσεις τους, όπως για παράδειγμα ο Φώτης Κωστούλας!

Αρα μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψης, ότι έκαναν χάρη στους «πράσινους» και έτσι να βγήκε προς τα έξω, αλλά αυτό που έκαναν στην πραγματικότητα, είναι ότι προλαβαίνουν από τώρα τα δύσκολα! Προσέχουν για να έχουν...

Ο μοναδικός που μπορεί να φωνάζει είναι ο Ηρακλής, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποβιβάστηκε όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά επειδή δεν πληρούσε τις προυποθέσεις για την αδειοδότηση!

Και όχι μόνο μπορεί να φωνάζει, αλλά δικαιούται να φωνάζει καθώς αποδείχθηκε ότι ο κανονισμός εφαρμόστηκε μόνο γι' αυτόν και για κανέναν άλλο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος