Πολύ μπροστά από όλους αυτός ο ΠΑΟΚ

Πολύ μπροστά από όλους αυτός ο ΠΑΟΚ

Πολύ μπροστά από όλους αυτός ο ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα θετικά του ΠΑΟΚ που φάνηκαν και στο χθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, καταγράφει όμως και τις εμφανείς αδυναμίες του συνόλου.

Τελικά ο ΠΑΟΚ κερδίζει και ντέρμπι; Εκτός αν τώρα «βολεύει» να μην θεωρείται το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ντέρμπι; Μέσα στη Λεωφόρο! Εκεί που ο ΠΑΟΚ κέρδισε μία φορά όταν ο Παντελής Κωνσταντινίδης θυμήθηκε ότι μπορεί να σουτάρει σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και είχε βάλει κάτι σαν τρίποντο…

Πάμε να θυμηθούμε λίγο τα αυτονόητα όμως… (Τέτοιο δηλαδή που δεν ήταν το «διπλό» στη Λεωφόρο).

Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που έφθασε στους 67 βαθμούς μέσα στους αγωνιστικούς χώρους!

Η μόνη ομάδα με 21 νίκες σε 28 παιχνίδια μέσα στα γήπεδα!

Ο ΠΑΟΚ με τη μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων!

Ο ΠΑΟΚ με τα οκτώ «διπλά»!

Ο Δικέφαλος του Βορρά με το απόλυτο μέσα στην έδρα του!

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που έχει πείσει και τον πλέον δύσπιστο, ότι μέσα σε σύντομο διάστημα «έχτισε» μία από τις καλύτερες ομάδες που φόρεσαν ποτέ τα ασπρόμαυρα. (Πρέπει να έχει και διάρκεια βεβαίως…).

Αυτή η ομάδα με τον καλύτερο σέντερ φορ! Έναν Πρίγιοβιτς που πλέον παίζει εκπληκτικά και εκτός περιοχής.

Η ομάδα του Βιεϊρίνια που παίζει ΠΑΝΤΟΥ και πάντα με άψογο τρόπο.

Ένα σύνολο όπου τα πλάγια μπακ είναι οι καλύτεροι «πλέι μέικερ»!

Ο ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη να «φωνάζει» στον Σκίμπε που χθες ήταν στη Λεωφόρο και μάλλον γνώρισε τον γκολκήπερ που δεν ήξερε ότι υπάρχει.

Αυτή η ομάδα με τον Μαουρίσιο που προς το παρόν… τρέχει όσο χρειάζεται.

Ο ΠΑΟΚ του Πέλκα που έκανε ρεκόρ με διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ του Βαρέλα του οποίου το όνομα θα γίνει… στάση, για κάθε αντίπαλο.

Ένας ΠΑΟΚ από τους παίκτες του οποίου ζητάνε φανέλες τόσα και τόσα παιδάκια που αγωνίζονται σε ακαδημίες αντιπάλων…

Είναι βέβαια και ο ΠΑΟΚ που όταν πιέζεται, όταν αντιμετωπίζεται δυνατά και με (ποδοσφαιρικό) «ξύλο», όταν ο αντίπαλος τρέχει και κοντράρει πολύ στο κέντρο, είναι μία ομάδα με ξεκάθαρες αδυναμίες…

Φυσικά και πρόκειται για μία ομάδα με πολλά καλά και μερικές αδυναμίες. Τις έχουμε καταγράψει αρκετές φορές. Ρωτήσαμε γι’ αυτές και τον προπονητή. Φάνηκαν και χθες στο πρώτο ημίχρονο. Η Λεωφόρος ήταν κατηφορική υπέρ του Παναθηναϊκού, του οποίου οι παίκτες «κατάπιαν» τους αντιπάλους, κερδίζοντας όλες τις προσωπικές μονομαχίες! Κατά κύματα έβγαιναν οι επιθέσεις της ομάδας του Ουζουνίδη! Αυτά είναι προβλήματα για τον ΠΑΟΚ και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μία στον τελικό και κυρίως το καλοκαίρι, όπου και ο Λουτσέσκου θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την άποψή του για το τι «εξάρι» θέλει η ομάδα του.

Με τα… δέκα προτερήματά του και τα δύο μειονεκτήματά του μέσα στα γήπεδα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και χθες να δείξει πόσο δυνατός και «αλύγιστος» είναι. Γιατί το να σου αφαιρούν τόσους βαθμούς και να σου «κλέβουν» με αυτό τον τρόπο τον ιδρώτα, 9/10 σε λυγίζει! Σε τελειώνει ψυχολογικά και σωματικά. Το έχουν πάθει πολλές φορές οι Ελληνικές ομάδες αυτό το σοκ. Το να καταρρέουν δηλαδή με το που χάνουν βαθμούς στα δικαστήρια.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά κάθε φορά παρουσιάζεται και πιο δυνατός! Όλο και καλύτερος.

Ο Δικέφαλος του Βορρά που με τους κερδισμένους του βαθμούς στα γήπεδα θα ήταν τώρα πολύ επάνω και από την ΑΕΚ, ένας ΠΑΟΚ που ακόμη και με τους βαθμούς που του αφαίρεσαν, βρίσκεται τόσο πάνω από τον Ολυμπιακό! Με τον οποίο βέβαια δεν έπαιξε στην Τούμπα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.