Τι να σημαίνει άραγε «επικοινωνιακός τραμπουκισμός» σε μια δίκη;

Τι να σημαίνει άραγε «επικοινωνιακός τραμπουκισμός» σε μια δίκη;

Τι να σημαίνει άραγε «επικοινωνιακός τραμπουκισμός» σε μια δίκη;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επιχειρεί να εξηγήσει πώς έκλεισε το δικαστικό θέμα που έκρινε τη μάχη ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και μαζί το πρωτάθλημα, ενώ κάνει και μια πρώτη αναφορά στον τελικό κυπέλλου.

Η ΑΕΚ ισχυρίζονταν (μεταξύ άλλων) για τον αγώνα της Τούμπας:
 
- «Ο Σαββίδης είπε στον διαιτητή… είσαι νεκρός».  (Στην  πορεία το ξέχασε).
 
Ο Δημητριάδης στην αρχή δεν είδε όπλο, μετά πήγε και άλλαξε την κατάθεσή του.
 
«Ο διαιτητής δεν σφύριξε». Αυτό ίσχυε για 10 μέρες. Μετά ίσχυσε ότι: «Ίσως και να σφύριξε». Αυτό για άλλες δέκα μέρες. Μετά: «Σφύριξε αλλά για να μας καλέσει να μιλήσουμε». Και όλα αυτά ενώ ο Κονέ και ο Χιμένεθ δήλωναν επίσημα ότι ο διαιτητής κάλεσε την ομάδα τους να βγει για να παίξει…
 
Η ΑΕΚ μιλούσε για τρομοκρατία μέχρι να εμφανιστεί το βίντεο, το οποίο δεν ήθελε να δει ο κόσμος και οι δικαστές. Η ΑΕΚ δεν δέχονταν ότι έκανε διαπραγματεύσεις για να βγει ανάλογα με το σκορ του αγώνα. Και αυτό αποδείχθηκε και γράφτηκε στο σκεπτικό.  
 
Παρά το ότι όόόόλα αυτά αποδείχθηκε πώς χρησιμοποιήθηκαν και πόσο λανθασμένα ή  αντιφατικά ήταν, οι δικαστές δικαίωσαν την ΑΕΚ και της έδωσαν το πρωτάθλημα στα χαρτιά, μια και ο ΠΑΟΚ είχε 64 βαθμούς και του αφαιρέθηκαν οι τρεις που κέρδιζε στην Τούμπα και άλλοι τρεις κερδισμένοι στα γήπεδα, ενώ θυμίζουμε ότι δεν έπαιξε και με τον Ολυμπιακό. (Όλοι πλέον υποθέτουν πόσο θα έληγε εκείνο το ματς και γιατί έγιναν τα… πάντα για να μην ξεκινήσει).
 
Γιατί από τον ΠΑΟΚ η ΠΑΕ και οι νομικοί λένε ότι… «ο επικοινωνιακός τραμπουκισμός επικράτησε του δικαίου και των πραγματικών στοιχείων»;
 
Γιατί πολύ απλά όλα τα παραπάνω και όλα όσα αποκαλύφθηκαν στη διαδικασία (ειδικά στην Επιτροπή Εφέσεων) δεν τα έλαβαν υπόψη οι δικαστές που «έπρεπε» να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ.
 
Ο ΠΑΟΚ «έπρεπε» να τιμωρηθεί γιατί υπήρχε η φωτογραφία του Σαββίδη που έβγαλε το μπουφάν και φάνηκε ότι οπλοφορούσε!
 
Ο ΠΑΟΚ «έπρεπε» να τιμωρηθεί γιατί… κινδυνεύαμε με  Grexit!! (Αυτό έγινε μεγάλη προσπάθεια να περάσει ως μήνυμα και πέρασε).
 
Αυτή την απόφαση «έπρεπε» να πάρει ο Σκουτέρης που εδώ και 15 μέρες πιέζεται, απειλείται και εκβιάζεται με τον πλέον αισχρό τρόπο από συγκεκριμένα κέντρα! Του έλεγαν και του έγραφαν κάθε μέρα: «Από αυτή την απόφαση εξαρτάται το grexit». Και όχι μόνο αυτό!!
 
Επί 15 μέρες τον «έσκιζαν» για άλλες αποφάσεις του, αλλά ΚΑΙ για την ώρα έκδοσης απόφασης του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, αλλά με το που βγήκε η «επιθυμητή» απόφαση για τιμωρία του ΠΑΟΚ, αποκαλύφθηκε ότι αυτός ήταν αρνητικός για εκείνο το timing!! (Υπάρχει κανείς που  δεν καταλαβαίνει;)
 
Το πόσο επηρεάστηκε ο Σκουτέρης (και φυσικά όλη η Επιτροπή) φάνηκε στο σκεπτικό. Εκεί, όπου έπρεπε απλά να γράψει ό, τι ήταν δυνατόν για να μην εκτεθεί.
 
Έγραψε –για παράδειγμα- ο δικαστής στη σελίδα 41: «Οι συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο ήταν  ομαλές ενώ η συμπεριφορά των φιλάθλων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπήρξε πράγματι υποδειγματική καθ’ όλη  τη διάρκεια του αγώνα αλλά και κατά την παραμονή τους στις κερκίδες του σταδίου μετά την προσωρινή διακοπή της εν λόγω αναμετρήσεως». Αυτό είναι γεγονός. Όχι υπόθεση.
 
Και πιο κάτω σημειώνει: «Σε περίπτωση που τα μέλη της ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΚ διέθεταν την αναγκαία ψυχική ηρεμία προκειμένου να ολοκληρώσουν  τον επίμαχο αγώνα και ανακοινώνονταν τελικώς στον αγωνιστικό χώρο, μετά την έξοδό τους σε αυτόν, τυχόν απόφαση του διαιτητή, περί οριστικής τελικώς ακυρώσεως του αμφισβητούμενου τέρματος, λόγω παραβάσεως off-side τότε μετά και τα προγενεστέρως εκτυλιχθέντα γεγονότα, πιθανολογείτο βασίμως από τον ανωτέρω εκπρόσωπο της φιλοξενούμενης ομάδας ότι το τεταμένο ως εκείνο το χρονικό σημείο κλίμα θα εντείνονταν έτι περεταίρω και ότι η τοιαύτη ενδεχομένως απόφαση του διαιτητή θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις σε βάρος τους, τόσο από τους φιλάθλους όσο και από τα μέλη της γηπεδούχου ΠΑΕ». 
 
Υποθέτει ο δικαστής ότι αν τελικά το γκολ δεν μετρούσε και έβγαινε η ΑΕΚ, τότε ίσως και να γίνονταν επεισόδια!!  Στο γήπεδο που δέχεται μία σελίδα παραπάνω, ότι ήταν εκκλησία!! Και έτσι δικαιώνει την ΑΕΚ που δεν βγήκε!! Φοβερά πράγματα…   
 
Εκεί τελειώνουν όλα…
 
Τι να πεις για έναν άνθρωπο που έχει κάνει ολόκληρη εκστρατεία για να καλούνται οι διαιτητές σε δίκες και να διευκολύνουν τις υποθέσεις και ενώ είναι έτοιμος να το κάνει τώρα με τον Κομίνη και μία προδικαστική απόφαση, ξαφνικά μία μέρα το θεωρεί… άσκοπο αφού «κατάλαβε» ότι τα δύο σφυρίγματα με… σύντομο τρόπο(!!) ήταν για να κληθούν οι παράγοντες να μιλήσουν!!
 
Ο πόλεμος στον Σκουτέρη απέδωσε  και όσοι συμμετείχαν σε αυτόν ήδη… μετράνε οφέλη.  Εξάλλου μερικά ανταποδοτικά δεν μπορούν να κρυφτούν, όσο χαμηλά και αν τοποθετούνται…
 
Για να καταλάβετε: Τι θα άκουγε ο Σαββίδης αν έλεγε στους δικαστές: «Ας τολμήσουν…»;  Πόσες ώρες θα αφιερώνονταν σε κεντρικά δελτία ειδήσεων; Τώρα που ο Μελισσανίδης απευθύνθηκε και σε αυτούς, επικρατεί… «σιωπή». Ποιος να του ασκήσει κριτική για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για δικαστές, αλλά και για τους ανθρώπους μίας αντίπαλης ομάδας και μάλιστα σε περίοδο έντασης; Αν ήταν  ο Σαββίδης όμως… 
 
Επειδή πολλοί κάνουν τους… Κινέζους, το μίσος που επικρατεί όλο και μεγαλώνει. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Παρολ’  αυτά έχουμε έναν τελικό κυπέλλου και αυτός πρέπει να γίνει χωρίς παρατράγουδα.
 
Το ότι πάει να περάσει πώς… «αφού τελείωσε το δικαστικό, τώρα το grexit εξαρτάται από τον τελικό», αυτό δεν στέκει. Grexit θα έχουμε ΜΟΝΟ αν παρέμβει η πολιτεία, ή καταστρατηγηθεί το καταστατικό.
 
Στον τελικό όποιος ξεφύγει, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Αυτός και όχι το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του.  
 
Γι’ αυτό από αύριο ας ληφθούν αποφάσεις που θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να τηρηθούν και ας σταματήσουν όλα τα άλλα.  
 
Ειδικά από την πλευρά του ΠΑΟΚ… Ξεκάθαρα πράγματα...
 
Θα γίνει ή δεν θα γίνει τελικός; Θα γίνει.

Θα κατέβει ο ΠΑΟΚ ή δεν θα κατέβει; Τι συζητάμε τώρα…
 
Θα γίνει στο ΟΑΚΑ; Αυτό έχει συμφωνηθεί και κανείς δεν παίρνει ευθύνη να πάει σε λιγότερο ασφαλές γήπεδο.
 
Θα έχει κόσμο ή δεν θα έχει; Η UEFA δεν το συζητάει και προς το παρόν κανείς από την Ελλάδα δεν παίρνει ευθύνη να πει: «Όχι».

Δεν θα πάρει εισιτήρια ο ΠΑΟΚ; Ποιος θα το αποφασίσει; Δεν φαίνεται να υπάρχει όυτε τέτοιο θέμα.
 
Άρα… Ο ΠΑΟΚ θα κατέβει να παίξει και… ή θα προσπαθήσει να πάρει το κύπελλο ανεξάρτητα από τις συνθήκες όπως το βόλεϊ στη Ρόδο, ή θα αποπροσανατολιστεί  με διάφορες άλλες συζητήσεις για γήπεδα και εισιτήρια. Ή θα παίξει και όλοι θα τηρήσουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν ή ας πάρει κάποιος την ευθύνη ότι θα υπάρξει απειθαρχία και μπορεί να υποθηκευτεί και η επόμενη σεζόν, με αποκλεισμούς και άλλες αφαιρέσεις βαθμών και άλλες 7-8-10 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών…
 
Ας καταλάβουν όλοι τέλος πάντων ότι η ζωή δεν αρχίζει και τελειώνει στις 12 Μαΐου. Ο  ΠΑΟΚ με την ομαδάρα που διαθέτει, έχει μπροστά του πολλά  και ωραία πράγματα για να περιμένει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στις 12 Μαΐου δεν μπορεί να γίνει καμία στάση. Για οτιδήποτε… 

Best of internet