Για το 2019-2020 το πλάνο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση κατηγοριών

Δημήτρης Τομαράς
Για το 2019-2020 το πλάνο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση κατηγοριών

bet365

Ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης συνεχίζει τις επαφές του για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ωστόσο το πλάνο του για τον νέο... χάρτη των κατηγοριών θα μπορέσει να υλοποιηθεί από το 2019-2020.
Στο Gazzetta.gr έχετε διαβάσει για τα δεδομένα από την πλευρά του κ. Βασιλειάδη για το πλάνο του για δύο κατηγορίες (Α1/Α2) με συγκεκριμένο αριθμό ομάδων ως προς την Super League που θα επηρεάσει φυσικά και την Football League. Ένα πλάνο που είχε παρουσιάσει από πέρυσι στις ομάδες, όπως έχει τονιστεί ξανά. Επίσης μπορείτε να δείτε αυτό το... σχέδιο ακόμα πιο αναλυτικά και γραμμένο από τις 18 Απριλίου από τον Βασίλη Σαμπράκο. Είχατε ήδη διαβάσει για Superleague 1, Superleague 2 και Football League, δηλαδή πλάνο με τρεις κατηγορίες και με το Υφυπουργείο να υπόσχεται περί τα 60 εκατ. ευρώ ετησίως στις 36 ομάδες μέσω ΕΡΤ. Την Τετάρτη έγιναν νέες επαφές ως προς αυτήν την κατεύθυνση για κάτι που όμως μπορεί να γίνει πράξη - εφόσον υπάρξει η συναίνεση όλων - από την σεζόν 2019-2020 και μετά.
Και φυσικά οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να περάσουν μέσω της Γ.Σ. και των αρμοδίων οργάνων της ΕΠΟ, που γενικά πάντως είναι σε κλίμα συναίνεσης με την Κυβέρνηση. Στο... σχέδιο αυτό του κ. Βασιλειάδη υπάρχει η Superleague 1, στην οποία θα μετέχουν 12 ομάδες, η Superleague 2, στην οποία θα μετέχουν 14 ομάδες και η Football league, στην οποία θα μετέχουν 10 ομάδες. Για την Superleague 1 των 12 να είναι διασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και ποσοστό στο στοίχημα, εφόσον θεσμοθετηθεί. Θα είναι ένα πρωτάθλημα θα έχει δύο γύρους και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6. Οι θέσεις 7-12 θα παίζουν πλέι άουτ για να υποβιβαστούν δύο. Η Supeleague 2 με 14 ομάδες και αυξημένα έσοδα επί των τηλεοπτικών και όχι μόνο. Επίσης Football League με 10 (σ.σ. ή 12 ομάδες) ξανά με εγγυημένα τηλεοπτικά. Για όλα αυτά υπάρχει... δρόμος ακόμα πάντως...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα