Διέλυσε την εσωστρέφεια, πέτυχε την Ένωση και την κορυφή!

Διέλυσε την εσωστρέφεια, πέτυχε την Ένωση και την κορυφή!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Διέλυσε την εσωστρέφεια, πέτυχε την Ένωση και την κορυφή!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που αναγνωρίζεται παγκόσμια ως άξια πρωταθλήτρια, τα γλέντια στα μπουζούκια και την γραφικότητα που έχει πιάσει άλλα επίπεδα.

Αθλ. Μπιλμπάο - Λεβάντε και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν σημειωθούν τα περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για σηκώστε το κεφάλι και κοιτάξτε ψηλά... Λίγο ακόμη ντε, λίγο ακόμη πιο ψηλά σηκώστε το, έως την κορυφή: η οποία πλέον ανήκει στην ΑΕΚ. Εκεί βρίσκεται, στον θρόνο της ξανά. Επιτέλους εκεί που της αρμόζει, που προστάζει η ιστορία της. Μια επιτυχία που δεν ήρθε έτσι απλά στην τύχη... Αλλά με πολλή δουλειά και προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα και κυριολεκτώ σε αυτό. Σε ΟΛΑ... Η αγωνιστική επιτυχία είναι αυτό που ακολούθησε. Για να φτάσουμε όμως σε αυτή έπρεπε να δημιουργηθούν όλες οι υπόλοιπες και πλέον σημαντικές συνθήκες για να βιώσει ο κόσμος της ομάδας ξανά την απόλυτη ευτυχία – επιτυχία.

Η ΑΕΚ και οι άνθρωποί της κατάφεραν (εκείνοι ξέρουν το πώς, αλλά τα κατάφεραν) να λύσουν ζητήματα που απασχολούσαν το club επί σειρά ετών και ήταν εντός – εκτός και (κυρίως) γύρω από αυτό και δημιουργούσαν σημαντικά προβλήματα. Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο επίτευγμα όμως ήταν όταν πέτυχαν να σβήσουν σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την εσωστρέφεια. Για μας που ζούμε επί σειρά ετών την καθημερινότητα της Ένωσης ήταν γνωστό ότι ο βασικός και μεγαλύτερος αντίπαλος του συλλόγου ήταν πρόσωπα μέσα σε αυτό και ανάμεσά μας. Δεν είχαν όλοι δόλο και σκοπό να την βλάψουν, αλλά σε κάθε προσπάθειά της να σηκώσει το κεφάλι, υπήρχαν πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις που δεν της το επέτρεπαν επειδή είτε δεν το ήθελαν είτε δεν τους το επέτρεπε το αρρωστημένο εγώ τους...

Κάποιοι επιχείρησαν και κατάφεραν για μια τουλάχιστον τετραετία να απαξιωθεί η ΑΕΚ, να μικρύνει και να φτάσει στα όρια του... αφανισμού. Ήταν τόσο λίγοι και μικροί οι ίδιοι που έπρεπε να τη φέρουν στα δεδομένα τους για να την κάνουν δική τους. Αυτά τα χρόνια ως σύμμαχος λειτουργούσε αυτή η εσωστρέφεια, η πολυφωνία, όλοι είχαν άποψη για την Ένωση με τη διαφορά ότι αυτή (σ.σ.: η άποψη) όφειλε να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Δεν τους ενδιέφερε τι θα προκαλούσε στο σύλλογο η βλακεία τους να αποθεώνουν Κοζώνηδες, να βάζουν πλάτη σε Αδαμίδηδες και να διαφημίζουν Ξενιάδηδες και τα ελικόπτερα του Κιθ Χάρις. Τους απασχολούσε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να επιβιώνουν οι ίδιοι σε βάρος της ΑΕΚ.

Τέλος πάντων γνωστά είναι αυτά, καλό είναι ΟΛΟΙ μας να μην τα ξεχνάμε τώρα που είμαστε στην κορυφή, τα αφήσαμε πίσω μας και ευτυχώς προχωρήσαμε. Αλλά πρώτα κατάφερε η νυν διοίκηση της Ένωσης να θάψει αυτό το πρόβλημα που ταλαιπώρησε δεκαετίες το club. Να το περάσει στο περιθώριο και να το διαγράψει εντελώς, ή έστω να το υποχρεώσει να... σωπάσει! Αυτό ήταν το πρώτο που έπρεπε να γίνει για να επιτευχθεί και η απόλυτη Ένωση όλων γύρω από την ΑΕΚ και τη συσπείρωση. Ωστόσο από την πρώτη χρονιά μπήκαν οι βάσεις που απαιτούνταν για να φτάσει η ομάδα σε διάστημα πέντε χρόνων να έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο, να έχει επιστρέψει στην Ευρώπη με εμφατικό τρόπο και να διεκδικεί έναν ακόμη τρόπαιο στις 12 Μαΐου...

Το τέλος των... εχθρών εντός των πυλών συνιστούσε και την αρχή για την απόλυτη επιστροφή και κυριαρχία της ΑΕΚ. Έπειτα έγιναν τα βασικά και αυτονόητα για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος τα οποία όμως ήθελαν τρόπο και όχι κόπο! Διότι η διοίκηση κατάλαβε σωστά πως έπρεπε πρώτα να χτίσει αποδυτήρια, να δημιουργήσει μια ομάδα οικογένεια και αφού θα 'χει πετύχει την απόλυτη Ένωση, να πάει μπροστά, να φτάσει στην καταξίωση! Έτσι κι έγινε... Με λάθη στην πορεία βέβαια. Πολλά και τα γράφαμε... Όμως λάθος δεν κάνει μόνο εκείνος που δεν προσπαθεί για το παραμικρό, όποιος δεν κάνει τίποτα.

Η ΑΕΚ έφτασε στον τίτλο και το γιόρτασε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ στο ΟΑΚΑ χθες παρουσία 65.000 φίλων της που γιόρτασαν με τη ψυχή τους την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας αγκαλιά τα παιδιά τους και τα οι νεαρότεροι τους μπαμπάδες και τους παππούδες τους. Γενιές ΑΕΚτσήδων που στερήθηκαν πολλά, που βίωσαν τα δύσκολα, που πόνεσαν και χάρηκαν... Τα έκαναν όλοι και όλα ΜΑΖΙ. Με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια όπως αρμόζει σε έναν λαό που έμαθε να ζει και να προοδεύει με το κεφάλι ψηλά. Διότι όλοι τους έχουν πέσει και όλοι τους ήξεραν ότι μπορεί και να συμβεί κάτι τέτοιο όμως επιβάλλεται να σηκωθείς, να επιστρέψεις πιο δυνατός!

Ήμουν, λοιπόν, στα μπουζούκια με την ομάδα. Σε κάποια στιγμή της βραδιάς πήγα σε μια γωνία, έτσι για πέντε λεπτά να τους χαζεύω. Μια οικογένεια να το γιορτάζει... Απίστευτες οι εικόνες. Θαρρείς και πάγωναν οι στιγμές και τις κατέγραφε ο εγκέφαλός μου στον... σκληρό του. Μπορούσες να εισπράξεις τη γνήσια και απόλυτη αγάπη μεταξύ όλων στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Σαφέστατα και σε 35 άτομα δεν γίνεται να είναι όλοι αδέρφια. Όμως ήταν όλοι ένα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και στις στραβές και άσχημές του καθενός μπήκε από πάνω το εμείς και όχι το εγώ. Το κατάφερε (και) ο Μανόλο βέβαια αυτό. Ο απόλυτα επιτυχημένος τεχνικός της ΑΕΚ μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο άνθρωπος που έσπασε την... κατάρα του!

Αγκαλιά οι φροντιστές με τους παίκτες να χορεύουν. Τα μέλη του τεχνικού τιμ ένα με τα... παιδιά του. Το μεγάλο αφεντικό να παρακολουθεί χαρούμενο και οι φίλοι της ΑΕΚ να φωνάζουν: «οε οε οε πρωτάθλημα και Κύπελλο Δικέφαλε Αετέ»... Οι ποδοσφαιριστές να είναι μαζί όλοι τους. Να αλλάζουν συνέχεια θέσεις για να μπορέσουν να μιλήσουν όλοι μ' όλους. Και στο τέλος ακόμη και ενώ αποχωρούσαν να κανονίζουν όλοι μαζί το πού θα πήγαιναν έπειτα παρέα ΟΛΟΙ είτε για να συνεχίσουν είτε για να φάνε κάτι. Έχουν μάθει στο ΟΛΟΙ μαζί...

Τεράστια επιτυχία της διοίκησης αυτής τα παραπάνω δεδομένα. Κατέστρεψε την εσωστρέφεια, προκάλεσε την απόλυτη Ένωση και δημιούργησε την πρωταθλήτρια ομάδα χτίζοντας σωστά σε γερές βάσεις απ' όταν έπρεπε, από την πρώτη και πλέον δύσκολη σεζόν... Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Υγ: Η αναγνώριση κατάκτησης του τίτλου για την ΑΕΚ είναι Παγκόσμια. Από την Αγλλία στην Γαλλία και την L' Equipe, στην Ιταλία και την Ισπανία και την Marca. Σύσσωμος ο ξένος τύπος υποκλίνεται στην Ένωση που κατέκτησε την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Διότι όλοι ξέρουν και αναγνωρίζουν ότι η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα εντός κι εκτός συνόρων (και όχι μόνο στα ματσάκια εδώ στο... χωριό) ήταν η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ... Αυτή η αναγνώριση απ' όλο τον κόσμο αρκεί και περισσεύει!

Υγ2: Εδώ και καιρό δεν ασχολούμαι ΚΑΘΟΛΟΥ με τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και με όσα λένε για μένα και γράφουν σε social media άνθρωποι που δεν βλέπω καν και οι οποίοι για να συντηρούν μια κατάσταση βγάζουν από το μυαλό τους πράγματα και ακούνε... φωνές και «εκπομπές». Δεν τους βλέπω γιατί δεν υπάρχουν καν! Όμως επειδή υπάρχουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ικανά στελέχη (ελάχιστα, ένα – δυο) ας μιλήσουν στον Λουτσέσκου και να του πουν να το περιορίσει λίγο αυτό το... κλάμα για τον ίδιο. Στην ΑΕΚ κάνει καλό διότι θα μείνει ως ένα ανέκδοτο αντίστοιχο του «δεν βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο». Θα λένε έχουν 120 βαθμούς (και σε ματς που δεν έληξαν ή δεν έπαιξαν) και θα τους λένε «και δυο βολές και η μπάλα δική σας». Αλλά κρίμα είναι... Κι ας του μάθουν έστω να μετράει. Ματς που δεν έληξε και ήταν στο 0-0 (και έστω έγινε 1-0 στα αποδυτήρια κάτι που ΔΕΝ έχει ξαναγίνει στον κόσμο ΠΟΥΘΕΝΑ) δεν γίνεται να δίνει περισσότερο από έναν βαθμό! Απλά ΔΕΝ γίνεται... Όσο για το ματς λιγότερο για το οποίο φωνάζει γλίτωσε 3 βαθμούς από αυτό όπως είναι γνωστό κάτι που για τον ίδιο λόγο δεν συνέβη με τον Παναθηναϊκό (για τη μη έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Φιμπόγκανσον) με τον ίδιο δικαστή στην εφέσεων. Πόσους βαθμούς να έπαιρναν στα χαρτιά παραπάνω από 3 που τους έδωσαν ξημερώματα Κυριακής; Πόσο να κλέψουν και να πάρουν στα χαρτιά και στα δικαστήρια;;; Διότι η ΑΕΚ δεν τους πήγε εκεί, εκείνοι την έσυραν με καταγγελία για να πάρουν το παιχνίδι και να βγει σε βάρος της η μη επανέναρξη τάχα μου. Τώρα βέβαια μετά το -10 που έγραφαν και έλεγαν πήγαν στο να πάρει πίσω ο ΠΑΟΚ (ξανά) το -3 και να πάρει και το ματς με την ΑΕΚ που ΔΕΝ ολοκληρώθηκε ποτέ με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ μπας και φτάσει στο -2 από την πρωταθλήτρια. Και τώρα το τελευταίο 48ωρο θέλουν -λένε- να ξαναγίνει ο αγώνας κοντά τρεις μήνες μετά. Μιλάμε έχει και η γελοιότητα τα όριά της...

Υγ3: Φίλε Ηρακλή Αντύπα το έγραψα... «Λουλουδοπόλεμος πρωταθλητών». Τα φιλιά μου και την αγάπη μου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...