Αν ο Μανιάς ήταν… Αργεντίνος

Γιώργος Ντυμένος
Αν ο Μανιάς ήταν… Αργεντίνος

bet365

Ο 28χρονος φορ ξεπερνά σε επιδόσεις με τη φανέλα του Αστέρα παίκτες όπως οι Μπαράλες, Φιλομένο και πολλούς άλλους…
Ω τι έκπληξη… Ο Μανιάς βρήκε στόχο δύο φορές στην Κέρκυρα, ο Αστέρας κέρδισε 3-1 στο νησί των Φαιάκων και πλέον βρίσκεται σε θέση ισχύος στη «μάχη» για την 5η θέση. Ο 28χρονος φορ έφτασε τα 11 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, είναι από πέρσι μακράν ο πρώτος σκόρερ των Αρκάδων και πλέον το ερώτημα είναι ξεκάθαρο. Διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου μπομπέρ της ομάδας; Η οποία να τα λέμε όλα, έχει παράδοση στη θέση «9», καθώς καταξιωμένοι στράικερ έχουν κατά καιρούς φορέσει τη φανέλα της. Κυρίως από την Αργεντινή.
Λένε πως η «τροφή» του φορ είναι να βρίσκει δίχτυα και στην προκειμένη περίπτωση καλούμαστε να στραφούμε στους αριθμούς. Και λογικά. Οση «βρώμικη δουλειά» και να κάνει ένας επιθετικός μέσα στο γήπεδο, αν δεν κουνήσει δίχτυα τι να το κάνεις; Πάμε λοιπόν να τους δούμε.
Ο Μανιάς έφτασε χθες τα 22 τέρματα με τους Αρκάδες στην κορυφαία κατηγορία, μετά από μόλις 44 ματς και μόνο 114 τελικές. Δηλαδή χρειάζεται κατά μέσο όρο 5,2 για να σκοράρει. Ας δούμε τα άλλα σύγχρονα «9αρια» του συλλόγου. Ο Μπαράλες π.χ. έπαιξε 64 αγώνες και βρήκε στόχο 25 φορές, μετά από 160 απόπειρες. Μεγάλη η διαφορά. Ο Φιλομένο σημείωσε 13 τέρματα σε 53 ματς χρειάστηκε 132 τελικές. Με αμφότερους οι αριθμοί είναι συντριπτικά υπέρ του Μανιά. Οχι φυσικά πως δεν ήταν καλοί παίκτες. Κάθε άλλο. Η δεδομένη αξία τους άλλωστε είναι εκείνη που μεγιστοποιεί τα επιτεύγματά του.
Ας δούμε και τους άλλους «killer» του Αστέρα. Ο Περόνε που είναι πάντως διαφορετικού στυλ παίκτης, φόρεσε 43 φορές τη φανέλα του και πέτυχε 16 γκολ μετά από 77 τελικές. Οι μέσοι όροι τους είναι πάνω-κάτω ίδιοι, αλλά ο ήρωας της ιστορίας μας υπερτερεί εκ νέου. Οπως και από τον Τσέζαρεκ, ο οποίος θεωρείται και δικαίως ένας από τους καλύτερους σέντερ φορ που είδαμε στα μέρη μας. Ο Κροάτης σημείωσε 26 γκολ στη Σούπερ Λιγκ με τον Αστέρα, αλλά σε 72 αγώνες και μετά από 118 τελικές.
Ο Μανιάς έχει πάνω-κάτω τις ίδιες επιδόσεις με τον Γιάννου που σε μία σεζόν έβγαλε 13 γκολ σε 21 αγώνες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και ο παράγοντας διάρκεια. Μάλιστα οι περσινές επιδόσεις του Μανιά αφορούν ομάδα που «πάλευε» για την παραμονή της, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Αλλο να παίζεις στον Αστέρα της πεντάδας και άλλο σε εκείνον της 12ης θέσης.
Συμπέρασμα; Αν ο Μιχάλης Μανιάς λέγονταν Χόρχε Μανιάζ… ίσως και να τον βλέπαμε διαφορετικά… Επί του παρόντος πάντως, παραμένει ο Μανιάς της γειτονιάς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα