Αυτή είναι η… κομπλεξική Θεσσαλονίκη

Αυτή είναι η… κομπλεξική Θεσσαλονίκη

Αυτή είναι η… κομπλεξική Θεσσαλονίκη

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δεν γράφει μόνο για βόλεϊ σήμερα εκεί όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε και πάλι σε μεγάλο αγώνα στόχου τον Ολυμπιακό. Στο blog του στο gazzetta γράφει και για πολλά άλλα που κατηγορούνται όσοι εκφράζονται από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το τελευταίο διάστημα που έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα με αφορμή τους αγώνες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπου οι φιλοξενούμενοι δεν βγήκαν να ξεκινήσουν ή να τελειώσουν τις αναμετρήσεις, γίνονται και πάλι πολλές προσπάθειες ώστε όσοι (αρκετοί ή πολλοί) εκφράζονται από τη Θεσσαλονίκη, να περνάνε ως… γραφικοί. Γίνεται λόγος για κόμπλεξ, για επίπεδο, για γραφικότητες, για παραληρήματα και πολλά άλλα τέτοια.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες όπου έχουν αποκαλυφθεί πάρα πολλά πράγματα, όταν τα επιχειρήματα τελειώνουν, έρχεται το… «είστε γραφικοί». Εδώ όμως έχουμε πάντα επιχειρήματα και φυσικά ΠΟΤΕ δεν έχουμε γράψει για σύνορα, για διαβατήρια, για διαχωρισμούς και άλλα τέτοια.

Αφορμή είναι το ποδόσφαιρο, υπάρχουν όμως και πολλά άλλα για τα οποία δημιουργείται «φασαρία».

Για να θυμηθούμε μερικά από αυτά που απασχόλησαν τώρα τελευταία την… κομπλεξική τη Θεσσαλονίκη όπως θέλουν να την παρουσιάζουν.

Έγινε ο τελικός κυπέλλου στο χάντμπολ μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού! Για… λόγους ειδικής διαχείρισης, απαγορεύτηκε η παρουσία οπαδών. Μόνο του ΠΑΟΚ όμως! Ο αγώνας έγινε στη Γλυφάδα, με οπαδούς του Ολυμπιακού που έκαναν έδρα για την ομάδα τους.

Κομπλεξικοί λοιπόν οι ΠΑΟΚτσήδες που «φώναζαν» για τον τελικό στο χάντμπολ…

Λίγο μετά είχαμε τελικό κυπέλλου στο γυναικείο μπάσκετ. Τι σύμπτωση! Πάλι στη Γλυφάδα!! Και πώς τα έφερε έτσι η μοίρα… Ο αγώνας έγινε παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού, αφού απαγορεύτηκε η μετακίνηση των ΠΑΟΚτσήδων!!

Γραφικοί και εδώ οι ΠΑΟΚτσήδες που διαμαρτυρήθηκαν!!

Φθάνουμε στο σήμερα! Γίνεται φάιναλ φόρ στο κύπελλο του βόλεϊ. Η διοργάνωση πάει στη Ρόδο και η Ομοσπονδία του Καραμπέτσου αρνείται να δώσει εισιτήρια και διαβεβαιώνει ότι στο γήπεδο δεν θα υπάρχουν οπαδοί ομάδων. Η Ομοσπονδία ανέφερε ότι από το πρωί της Δευτέρας θα διαθέτει προσκλήσεις. Πηγαίνουν στο σημείο διάθεσης ΠΑΟΚτσήδες πρωί-πρωί της Δευτέρας, αλλά… χωρίς να υπάρχει παρουσία άλλων ενδιαφερόμενων εκεί, μαθαίνουν ότι οι προσκλήσεις έχουν διατεθεί!

Τι σύμπτωση! Το γήπεδο χθες είχε οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού!

Πάλι κομπλεξικοί οι ΠΑΟΚτσήδες;

Για το βόλεϊ όπου το καλοκαίρι έκανε ο Ολυμπιακός ομάδα μόνο με κοινοτικούς, ξεπέρασε το όριο και μετά άλλαξε ο κανονισμός και… ξαφνικά επετράπη η χρήση παραπάνω ξένων, αρκεί να είναι… κοινοτικοί.

Τα πάντα κάνουν στο άθλημα για να κερδίσουν τον μόνιμο πρωταθλητή, αλλά στο τέλος τρώνε τα μούτρα τους. Όπως και χθες! Γιατί τελικά και στο Ρέντη (με κάδους-κουβάδες-καρέκλες όπως στον περσινό τελικό που τιμωρήθηκαν μετά από δύο μήνες με δύο αγωνιστικές) και στη Ριζούπολη και στο Παπαστράτειο να παίξουν, πάλι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει.

Και στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες…

Πώς μας λένε να… σκάσουμε, όταν τονίζουμε ότι «δεν είναι δυνατόν επί τόσα χρόνια Αθηναίοι διαιτητές να παίζουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, Πειραιώτες να παίζουν τον Ολυμπιακό, αλλά ΠΟΤΕ Θεσσαλονικείς τον ΠΑΟΚ!!» Και αυτό περνάει ως δεδομένο! Εντοπιότητα ΜΟΝΟ στη Θεσσαλονίκη και… αν σας αρέσει. Αν «μιλάτε», αν αντιδράτε, είστε… γραφικοί!!

Και πάμε στον τελικό κυπέλλου στο ποδόσφαιρο… Τι έχουμε εδώ; ΟΑΚΑ… Να που και πάλι ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί γκρινιάρης, επειδή τονίζει ότι είναι άδικο να γίνεται ο τελικός στην έδρα της μίας ομάδας.

Κομπλεξικός και πάλι ο ΠΑΟΚτσής! Έτσι βολεύει να γράφεται και να λέγεται…

Κοίτα όμως πώς τα φέρνει η ζωή… Πάμε στο 1995 τότε που μετά τον τελικό του Μπάκα που «άγνωστοι» τον έκαναν μπλε-μαρέ, έρχεται ο πρόεδρος της ΑΕΚ και τι λέει; Για δείτε εδώ στο 1:01:05 πώς έθετε το θέμα και τι ζητούσε να ισχύσει μόνιμα στο κύπελλο: «Ο τελικός δεν πρέπει να ξαναγίνει σε αυτό το στάδιο όταν αυτό χρησιμοποιείται από αντίπαλο σωματείο ως έδρα…».

Αυτά έλεγε ο Μελισσανίδης, αν και η πιο μεγάλη πλάκα στο βίντεο του 1995, ακούγεται στο 07:35!! Εκεί που μαθαίνουμε ότι ήταν τιμωρημένος! (Πέφτουμε από τα σύννεφα. Μα είναι δυνατόν… Εμείς νομίζαμε ότι ήρθε ο Σαββίδης και χάλασε το ποδόσφαιρο... Έτσι μας παρουσίασαν και έτσι «έπρεπε» να καταλάβουμε).

Τότε λοιπόν «έπρεπε» να είναι ουδέτερη η έδρα, τώρα από τον Μάρτιο «πάμε» στον Γραμμένο για να εξασφαλίσουμε ΟΑΚΑ!!

Αλλά… και τώρα ο ΠΑΟΚ είναι ο κομπλεξικός!! Ο οποίος (παρεμπιπτόντως) δεν έχει κάνει και ιδιαίτερη φασαρία γιατί σέβεται μερικά πράγματα. Αλλά ΟΧΙ ότι είναι δίκαιο αυτό που γίνεται και δεν έχει δικαίωμα να μιλάει...

Όπως… « δεν έχει δικαίωμα να πάρει θέση και στην ΕΡΤ, στην Αθλητική Κυριακή». Εκεί που απ’ ότι φαίνεται μας άρεσε όταν επί χρόνια ήταν "μαγαζί" μας και μιλούσαν σε ειδικό ένθετο μόνο ο Μίχος για τον Ολυμπιακό, ο Καρούλιας για τον Παναθηναϊκό και ο Χρήστος Κωστής για την ΑΕΚ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.