Καρεμπέ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ηγεσία και πράξεις»

Καρεμπέ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ηγεσία και πράξεις»

Θάνος Σαρρής
Καρεμπέ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ηγεσία και πράξεις»

bet365

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στο gazzetta.gr για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, τα προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά και την υποχρέωση του ποδοσφαίρου να στέκεται κοντά στην κοινωνία. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ συνόδεψε τον Ροναλντίνιο, τον Αντσελότι και τον Φίγκο στη συνέντευξη Τύπου για το φιλικό αγώνα αλληλεγγύης που διοργανώνεται από την UEFA και τα Ηνωμένα Έθνη και θα διεξαχθεί στη Γενεύη το Σάββατο (21/4). Ο σύμβουλος στρατηγικής των «ερυθρολεύκων» θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση, μαζί με μια σειρά ακόμα απο θρύλους, που θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο βρίσκεται στο πλάι της κοινωνίας. Εξάλλου, πριν από το παιχνίδι των Legends, στο χορτάρι του γηπέδου θα παραταχθούν μια σειρά από παιδιά, που έχουν ταξιδέψει στην Ελβετία μέσω της Eleven Campaign. Έντεκα παιδιά από διαφορετικές χώρες, που ήρθαν κοντά μέσω του ποδοσφαίρου και πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ Eleven.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα, το gazzetta.gr τον συνάντησε στη Γενεύη, συζητώντας μαζί του για το ματς, την Ελλάδα και φυσικά τον Ολυμπιακό.

Πώς αισθάνεσαι που βρίσκεσαι ξανά ανάμεσα σε θρυλικούς παλιούς συμπαίκτες και αντιπάλους;

«Για εμάς είναι πλεονέκτημα και απόλαυση να επιστρέφουμε ξανά στα γήπεδα, να νιώθουμε και πάλι αθλητές και ίσως ανταγωνιστικοί ξανά! Ξέρω ότι ο Ροναλντίνιο δεν έχει χάσει την ικανότητά του, ο Φίγκο το ίδιο, οπότε θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι κι εμείς δεν το έχουμε χάσει!».

Είσαι θετικός για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Είμαι πολύ θετικός. Το βασικό είναι όμως ότι χρειαζόμαστε δυνατή ηγεσία στην Ομοσπονδία και τη Λίγκα μας, η οποία να έχει όραμα και στρατηγική. Και όλοι θα ακολουθήσουν, θα σεβαστούν τους κανόνες. Αυτός όμως είναι ο τρόπος για να γίνει. Το έκανε η UEFA, το έκανε η La Liga, το έκανε η Premier League και άλλες χώρες».

Οπότε λοιπόν πρέπει να παραδειγματιστούμε από το εξωτερικό;

«Να παίρνουμε παραδείγματα, αλλά το βασικό είναι οι πράξεις. Να δράσουμε ως πραγματικοί επαγγελματίες».

Οπότε εκεί βρίσκεται το κλειδί; Στο ότι δεν προχωράμε σε πράξεις;

«Ναι, γιατί σκεφτόμαστε, αλλά δεν προχωράμε σε πράξεις. Και επίσης να έχουμε ανταγωνιστικούς ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, στο management, που να ξέρουν πώς να διαχειριστούν επιχειρηματικά το πρωτάθλημα ή την Ομοσπονδία. Έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά όπως σου είπα και πριν είμαι αισιόδοξος γιατί υπάρχει και πολύ ταλέντο».

Ο Ολυμπιακός με τον νέο προπονητή θα είναι ξανά ανταγωνιστικός του χρόνου για το Πρωτάθλημα;

«Φυσικά, επιλέξαμε τον κύριο Πέδρο Μαρτίνς επειδή έχει δείξει πως έχει εμπειρία και σωστή διαχείριση στο Europa League, γιατί σήμερα είμαστε σε μια θέση που θα μας οδηγήσει σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, επειδή ο Ολυμπιακός ανήκει στο Champions League, αλλά πρέπει να αποδεχθούμε το ότι είμαστε τρίτοι και να δουλέψουμε σε αυτό, να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα σε όλους τους τομείς, να γίνουμε και πάλι ανταγωνιστικοί».

Ο Ολυμπιακός πάντως έχει παρουσιάσει ανταγωνιστικές ομάδες με Πορτογάλους στον πάγκο. Του ταιριάζουν;

«Όλοι είχαν επιτυχίες στην Ελλάδα, από τον Ζαρντίμ, στον Μπέντο, τον Σίλβα, τον Περέιρα. Είναι φυσιολογικό λοιπόν να υπάρχει εμπιστοσύνη και να συνεχίζουμε στην ίδια λογική με ανθρώπους που έχουν επιτύχει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο Ερνέστο, ο Μίτσελ, ο Ζαρντίμ... Το dna του συλλόγου μας υπάρχει μαζί τους».

Πόσο σημαντικό είναι το ότι ο προπονητής προσελήφθη τόσο νωρίς και επομένως ο σχεδιασμός πήρε το δρόμο του πριν ακόμα τελειώσει η σεζόν;

«Είναι κλειδί να σκέφτεσαι για το μέλλον και ήδη κινούμαστε προς τα εκεί, σκεφτόμαστε το μέλλον μας και αυτό είναι και το όραμα του κύριου Μαρινάκη, ο οποίος σκέφτεται για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Είσαι πάντα κοντά σε τέτοιου είδους event, όπως το Match for solidarity. Βλέπεις το ποδόσφαιρο ως ένα κοινωνικό εργαλείο, που μπορεί να στείλει τα δικά του μηνύματα;

«Ναι, νομίζω αυτό είναι που κάνουμε και με τον Ολυμπιακό, αυτό προσπαθούμε να εφαρμόσουμε. Να δείξουμε το ήθος μέσα από το όραμά μας και του κυρίου Μαρινάκη σε όλους τους συλλόγους και όλες τις ομοσπονδίες, δουλεύουμε σε αυτό όπως για παράδειγμα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, κουβεντιάζοντας σχετικά ζητήματα και καταλήγοντας πως ό,τι και να συμβεί χρειάζεται να έχουμε κοινωνική ευθύνη και αυτός είναι ο στόχος του παιχνιδιού εδώ στη Γενεύη. Γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο, όπως και τα προβλήματα επίσης και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να δώσουμε λύσεις, να βοηθήσουμε τον κόσμο, γιατί ξέρουμε από που προερχόμαστε και για εμάς είναι βασικό να δώσουμε κάτι πίσω στο ποδόσφαιρο και στους ανθρώπους που το χρειάζονται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα