Όταν ο Αρσέν Βενγκέρ έφτασε κοντά στον πάγκο του Ολυμπιακού!

Όταν ο Αρσέν Βενγκέρ έφτασε κοντά στον πάγκο του Ολυμπιακού!

bet365

Το gazzetta.gr θυμάται το ταξίδι του Αρσέν Βενγκέρ στην Αθήνα πριν από 24 χρόνια προκειμένου να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Το «φλερτ» που δεν ευοδώθηκε και το 6-1 κόντρα στον Ιωνικό που παρακολούθησε από τη θύρα 10 του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Αρσέν Βενγκέρ μπορεί να μεγαλούργησε στην Άρσεναλ αλλάζοντας κυριολεκτικά τον τρόπο σκέψης των Άγγλων ποδοσφαιριστών με τους νεοτερισμούς που εισήγαγε στο παιχνίδι των «κανονιέρηδων» ωστόσο η προπονητική του μοίρα θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική εάν αποδέχονταν την πρόταση που του είχε κάνει ο Ολυμπιακός πριν από 24 χρόνια.

Οι βάσεις του «φλερτ» μεταξύ των Πειραιωτών και του Αλσατού τεχνικού μπήκαν τον Οκτώβριο του 1992 όταν η ελληνική ομάδα απέκλεισε τη Μονακό του Βενγκέρ στο πλαίσιο των «16» του Κυπέλλου Κυπελλούχων με το ιστορικό γκολ του Γιώργου Βαΐτση.

Ο Βενγκέρ τον Σεπτέμβριο του 1994 απολύθηκε από τους Μονεγάσκους με τον Ολυμπιακό να κινείται αστραπιαία επιχειρώντας να αποσπάσει την υπογραφή του. Ο νυν τεχνικός της Άρσεναλ λίγες μέρες αργότερα ταξιδεύει στην Αθήνα προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και να επισκεφθεί τις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων γίνεται αναφορά σε πρόταση για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας ύψους 170 εκατ. δραχμών!

Ο Βενγκέρ συνοδευόμενος από τον Πέτρο Κόκκαλη παρακολουθεί από την θύρα 10 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό που λήγει με 6-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Ο πρώην τεχνικός της Μονακό προορίζονταν για αντικαταστάτης του Νίκου Αλέφαντου και παρά την διάχυτη αισιοδοξία που επικρατούσε στον Τύπο της εποχής, ο Βενγκέρ προτίμησε τον Ιανουάριο του 1995 να μετακομίσει στην Ιαπωνία αναλαμβάνοντας την Γκράμπους Έιτ κατακτώντας 1 Κύπελλο και το Σούπερ Καπ.

Τον Σεπτέμβριο του 1996 πήρε την πιο σοφή απόφαση της καριέρας του δίνοντας τα χέρια με την Άρσεναλ. Τα 22 χρόνια που βρίσκεται στους «κανονιέρηδες» ισοδυναμούν με μια ποδοσφαιρική ζωή. Τα πάντα άλλαξαν μέχρι που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα