ΠΑΟΚ: «Έτσι άρχισαν όλα»

ΠΑΟΚ: «Έτσι άρχισαν όλα»

Gazzetta team
ΠΑΟΚ: «Έτσι άρχισαν όλα»

bet365

Τα «Χρόνια Πολλά» και η αναφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα σημερινά 92α γενέθλια του συλλόγου, «που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ γράφει για την σημερινή ημέρα:

«Το 1926 ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε από μια παρέα Κωνσταντινουπολιτών που σκοπό είχαν την επάξια εκπροσώπηση των αξιών και των βιωμάτων τους. 92 χρόνια αργότερα οι προτεραιότητες δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο. Μέσα από τις δοκιμασίες του χθες ο ΠΑΟΚ έμαθε να πορεύεται στο σήμερα και να χτίζει το αύριο. Σε γερές βάσεις. Να βγαίνει πιο δυνατός από τις ήττες, να αγωνίζεται στα ίσια. Με τιμή. Αλλιώς η δόξα δεν έχει αξία. Η ιστορία, μας οδηγεί στο μέλλον. Το μέλλον είναι εδώ και μας ανήκει…

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 92 χρόνια, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης λάμβανε μια τόσο τυπική κι όμως κομβικής σημασίας απόφαση. Με τον αριθμό 822 στις 20.04.1926 ενέκρινε την σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ και αναγνώρισε επισήμως τον σύλλογο που έμελλε ν’ αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη.

Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκε ο αείμνηστος Κώστας Κοεμτζόπουλος που πήρε την ιδέα από το πακέτο τσιγάρων μάρκας «Λήθη» που κάπνιζε.

Το, δε, πρώτο ΔΣ απαρτιζόταν από τους:

Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης,

Α’ αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου,

Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός,

Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας,

Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος,

Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος,

Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης,

Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης.

Έτσι άρχισαν όλα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα