Ο Βρουσάϊ έχει κινήσεις που κάνουν τη διαφορά

Ο Βρουσάϊ έχει κινήσεις που κάνουν τη διαφορά

Ο Βρουσάϊ έχει κινήσεις που κάνουν τη διαφορά

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τρεις κουβέντες για τον Βρουσάϊ του Ολυμπιακού, με τη συνοδεία τριών βίντεο.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Από πέρσι ο Βρουσάϊ «διαφημίζονταν» από το Ρέντη ως το next best thing του Ολυμπιακού. Και να που φέτος τον είδαμε σε τρία ματσάκια, έστω από λίγα λεπτά στο καθένα.

Συνολικά, και στα τρία μαζί (με Αχαρναϊκό και Πλατανιά για το Κύπελλο και με Κέρκυρα χθες για το πρωτάθλημα) ο 19χρονος κυνηγός είναι ζήτημα αν έπαιξε 40 λεπτά. Αλλαγή στο 78’ μπήκε στα δύο παιχνίδια και στο 85’ στο άλλο.

Όμως πραγματικά έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι όποτε έπαιξε, ακόμη και σε αυτά τα λίγα λεπτά, πάντοτε είχε έστω μία ενέργεια που έκανε τη διαφορά. Νομίζω ότι αξίζει να δει κάποιος τις τρεις ενέργειες του μικρού.

Πρώτα εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=0kvZLaC9AjE) στο 2.30. Δείτε τι φανταστική ντρίμπλα κάνει στον αμυντικό του Αχαρναϊκού, για να περάσει την μπάλα στον Μάριν, που με τη σειρά του έδωσε την ασίστ στον Εμενίκε για το 3-0.

Μετά εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=1316PDTHgSA) στο 2.55. Πώς πρεσάρει τρεις (!) αμυντικούς του Πλατανιά, κλέβει την μπάλα, αλλά και δίνει την ασίστ στον Τζούρτζεβιτς για το 2-0. Θα μπορούσε κι ο ίδιος να σκοράρει, αλλά λειτούργησε με σωστό ποδοσφαιρικό κριτήριο και προτίμησε να σιγουρέψει το γκολ.

Και χθες, εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=-JbRUqrgDZI) στο 2.40. Με τι ωραίο στιλ βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Κέρκυρας, σπάει το οφσάϊντ και πλασάρει σωστά τον γκολκίπερ. Προσέξτε με τι ταχύτητα φεύγει ο μικρός μπροστά, όταν παίρνει την μπάλα ο Ανσαριφάρντ.

Δηλαδή βλέπεις ότι αυτό το παιδί, πρώτο ματς κάνει αυτό που λέμε «προασίστ», δεύτερο ματς κάνει ασίστ, τρίτο ματς κάνει γκολ! Κοινώς, έχει κινήσεις που κάνουν τη διαφορά. Κι όταν ένας επιθετικός πριν κλείσει τα 20, στα τρία πρώτα παιχνίδια στα οποία μπαίνει αλλαγή στον Ολυμπιακό, έχει στο καθένα κι από μία κίνηση που κάνει τη διαφορά, είσαι υποχρεωμένος να τον προσέξεις. Ο δημοσιογράφος από την πλευρά του κι ο σύλλογος από τη δική του πλευρά.

Τα πρώτα δείγματα του σε υψηλό επίπεδο τα είχαμε δει το φθινόπωρο στο Τσάμπιονς Λιγκ των Β ομάδων (Νέων), στα οποία είχε δύο γκολ και δύο ασίστ στα έξι ματς με τη Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα και την Σπόρτινγκ. Κι έχει ήδη συμμετοχή στην Εθνική Ελπίδων και 10 παιχνίδια στην Εθνική Νέων.

Η αίσθηση που μου δίνεται είναι ότι αν του φύγει και το άγχος του πρωτάρη μπορεί να δώσει πολλές λύσεις κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρινή, στον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.