Οι Ελληνες «σωματοφύλακες» του Λεβαδειακού

Γιώργος Ντυμένος
Οι Ελληνες «σωματοφύλακες» του Λεβαδειακού

bet365

Οι Βοιωτοί στελεχώνονται από πολλούς ξένους, όμως οι Γιακουμάκης, Μητρόπουλος, Τριποτσέρης και Τσαμπούρης ηγούνται σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες της ομάδας
Πάντα όταν ήμασταν μικροί είχαμε την εξής απορία. Οι τρεις σωματοφύλακες, γιατί ήταν τέσσερις; Μπέρδεμα, αλλά το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δούμα μας «κουμπώνει» με τον Λεβαδειακό και μάλιστα, οι Αθως, Πόρθος, Αραμις, Ντ’ Αρτανιάν των Βοιωτών είναι από τα μέρη μας! Πατριωτάκια. Ας πάμε στο παρασύνθημα.
Η ομάδα απαρτίζεται από πολλούς ξένους, κυρίως γαλλόφωνους, ελέω και της παρουσίας του Ζοσέ Ανιγκό. Δεν είναι κακό. Προς Θεού, μην παρεξηγηθούμε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει το εξής εκπληκτικό! Ο Λεβαδειακός είναι από τις ελάχιστες ομάδες της κατηγορίας όπου δικά μας παιδιά, Ελληνες δηλαδή, ηγούνται στις επιμέρους στατιστικές κατηγορίες. Δεν συμπληρώνουν απλά το ρόστερ ή την ενδεκάδα. Εχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο.
Επειδή μάλιστα είναι τέσσερις, τρόπο τινά μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι σωματοφύλακές του. Πάμε να τους δούμε. Πρόκειται για τους Γιακουμάκη, Μητρόπουλο, Τριποτσέρη και Τσαμπούρη, με καθαρά αλφαβητική σειρά. Ποιος είναι πρώτος που; Αμέσως σας το μεταφέρουμε. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις κάνουν και το 1-2, όπως λένε και στη φόρμουλα.
Σκόρερ: 1) Γιακουμάκης 7
Τελικές προσπάθειες: 1) Γιακουμάκης 39.
Ασίστ: 1) Τσαμπούρης 5
Εύστοχα γεμίσματα: 1) Τσαμπούρης 35
Πάσες: 1) Τσαμπούρης 133, 2) Μητρόπουλος 130
Αποκρούσεις (πλην τερματοφυλάκων): 1) Τριποτσέρης 6
Επεμβάσεις (πλην τερματοφυλάκων): 1) Τσαμπούρης 52, 2) Τριποτσέρης 48
Κερδισμένα φάουλ: 1) Γιακουμάκης 50, Μητρόπουλος 48
Οι μόνοι ξένοι που τους... απειλούν είναι οι Λεονάρντο, Σουμπίνιο. Ο έμπειρος στόπερ είναι πρώτος στα κλεψίματα (πλην τερματοφυλάκων) με 64, αλλά με τον Μητρόπουλο να ακολουθεί έχοντας 50, ενώ ο Βραζιλιάνος χαφ έχει τις ίδιες ασίστ με τον Τσαμπούρη (5) και είναι δεύτερος στα εύστοχα γεμίσματα (18).
Αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Σε μία ομάδα που μάλιστα βρίσκεται σχετικά ψηλά, τέσσερα Ελληνόπουλα είναι εκείνα που την... παίρνουν από το χέρι σε κάθε ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα