Ο Χατζισαφί σαν κεντρικό χαφ…

Ο Χατζισαφί σαν κεντρικό χαφ…

Ο Χατζισαφί σαν κεντρικό χαφ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta το πώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός ένα περιουσιακό του στοιχείο…

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι δεν μπορεί να κριθούν με αξιόπιστη ασφάλεια οι ποδοσφαιριστές μίας ομάδας σε μία σεζόν σαν την φετινή του Ολυμπιακού.
Σε μία σεζόν στην οποία από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου είχαν ένα προπονητή, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου είχαν ένα δεύτερο προπονητή, από τις 10 Γενάρη έως τις 30 Μάρτη είχαν ένα τρίτο προπονητή και τελικά τελειώνουν τον τελευταίο μήνα της σεζόν με ένα τέταρτο, υπηρεσιακό προπονητή, ο οποίος στο μεταξύ είχε προλάβει κι είχε κoουτσάρει και σε άλλα τρία παιχνίδια την ομάδα μεσούσης της σεζόν!o
Μέσα σε αυτό το όχι και τόσο «απλό» πλαίσιο, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κι ο Μαρτίνς καλούνται να πάρουν τις αποφάσεις τους για τη συγκρότηση του ρόστερ της νέας σεζόν. Νομίζω ότι αναπόφευκτα κάθε περίπτωση πρέπει να αναλυθεί ξεχωριστά, με βάση την προσφορά, τον χαρακτήρα, αλλά και το συμβόλαιο του. Κάτω από αυτό το πρίσμα, θα ήθελα να αναφερθώ μεμονωμένα σε ένα «ερυθρόλευκο», τον Χατζισαφί.
Γιατί τις προάλλες έμαθα από ένα φίλο, που έτυχε και είδε τα δυο πρόσφατα φιλικά της Εθνικής Ιράν στην Ελβετία, ότι έμεινε εντυπωσιασμένος από τις εμφανίσεις του αριστεροπόδαρου μπακ-μόνο που σε αυτά τα ματς δεν έπαιξε μπακ, αλλά χαφ, κάτι σαν εξαροοκτάρι η, οκταροεξάρι. Και θυμήθηκα ότι ανάλογη εικόνα είχα σχηματίσει κι εγώ βλέποντας τον Ιρανό σε τέτοιο ρόλο στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα Κυπέλλου του Πανιώνιου με τον ΟΦΗ. Πραγματικά έκανε τη διαφορά.
Σκέφτομαι λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έκανε μόλις το Γενάρη μεταγραφή τον Χατζισαφί. Μία μεταγραφή που κινδυνεύει να πάει χαμένη, από την στιγμή που είναι φανερό ότι οι «ερυθρόλευκοι» ποντάρουν πάνω στον Κούτρη και θέλουν να τον αναδείξουν. Άραγε, τον Χατζισαφί θα τον έχει για τα ρεπό του Κούτρη; Πού θέλω να καταλήξω: ένας παίκτης 28 ετών, 80 φορές διεθνής σε μία από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη Εθνική ομάδα της Ασίας, δεν είναι παίκτης ο οποίος πρέπει να περνάει έτσι «απαρατήρητος» από τον Ολυμπιακό.
Γνώμη: γιατί να μην δοκιμαστεί σε ρόλο κεντρικού χαφ σε αυτό το φινάλε του πρωταθλήματος ο Χατζισαφί; Σάμπως έχουν…ενθουσιάσει οι λύσεις που έχει δοκιμάσει ο Ολυμπιακός ολόκληρη τη σεζόν και δεν το ξέρουμε; Ο Ιρανός έχει «γλυκό» πόδι, παίζει κάθετο ποδόσφαιρο, ξέρει να μαρκάρει και όταν μπορεί να παίξει στην Εθνική του τόσο καλά, γιατί να μην μπορεί να το κάνει σε συλλογικό επίπεδο;…
Τουλάχιστον να τον δούμε σε ένα-δύο παιχνίδια. Κατ΄ αρχάς αποκλείεται να είναι τόσο αργός, όσο άλλοι που παίζουν σε αυτές τις θέσεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.