Το ρεκόρ του Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός…

Το ρεκόρ του Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός…

Το ρεκόρ του Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta ένα ρεκόρ του Πέδρο Μαρτίνς και πώς μπορεί αυτό να παίξει ρόλο στην…προσαρμογή του στον Ολυμπιακό!

Χιρόνα - Μπέτις με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το μόνο σίγουρο αναφορικά με τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι δεν έχει «κωλύματα». Δεν τον ενδιαφέρει αν οι παίκτες που βάζει είναι γηγενείς, Αφρικάνοι, Λάτιν, μικροί η, μεγάλοι σε ηλικία. Βάζει αυτούς που θεωρεί καλύτερους η, που μπορεί να του ταιριάξουν καλύτερα σε κάποιο παιχνίδι.

Μάλιστα φέτος με την ομάδα του, την πορτογαλική Γκιμαράες έσπασε κι ένα ρεκόρ, αφού έπαιξε σε επίσημο παιχνίδι και δη ευρωπαϊκό, χωρίς ούτε ένα Πορτογάλο ποδοσφαιριστή! Ήταν το πρώτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, το Βιτόρια Γκιμαράες-Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ 1-1. Η πορτογαλική ομάδα είχε στην αρχική ενδεκάδα τέσσερις Βραζιλιάνους (τον γκολκίπερ Ζέζους, τους στόπερ Τζουμπάλ και Πεδράο και τον εξτρέμ Ραπίνια), δύο Κολομβιανούς (τον χαφ Τσέλις και τον εξτρέμ Ρινκόν), ένα Βενεζουελάνο (τον δεξί μπακ Γκαρσία), έναν από την Ακτή Ελεφαντόδοντος (τον αριστερό μπακ Κονάν), έναν από την Γκάνα (τον χαφ Βακάσο), έναν από τον Περού (τον μέσο Ουρτάδο) κι έναν από την Ουρουγουάη (τον φορ Τεσέϊρα)!

Υπό αυτή την έννοια ίσως ο Μαρτίνς να προσαρμοστεί και πιο εύκολα στον Ολυμπιακό, ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια έχει ρόστερ γεμάτο από ξένους παίκτες. Για παράδειγμα φέτος είχε Αφρικανούς (Ρομαό, Σισέ, Μπεν, Εμενίκε), είχε Λάτιν (Πάρντο, Σεμπά, Ιγκόρ), είχε Ασιάτες (Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί) και βέβαια Σέρβους, Βέλγους, Νορβηγό, Γερμανό, Ισπανό, Πορτογάλο.

Γενικά η συνήθεια του Μαρτίνς να δουλεύει με παίκτες ειδικά από την Αφρική μπορεί να τον βοηθήσει στον Ολυμπιακό, ομάδα που γενικά φέρνει συχνά παίκτες από τη μαύρη ήπειρο. Άλλωστε, δεν είναι μόνο οι γηγενείς Αφρικάνοι: ο Ομάρ έχει ρίζες από το Μαρόκο, ο Οτζίτζα από την Γκάνα, ενώ κι από αυτούς που έφυγαν ο Καρσελά κι ο Ντα Κόστα παίζουν στην Εθνική Μαρόκου, ο Ιντέγε στην Εθνική Νιγηρίας, ο Ελιουνούσι επίσης είχε ρίζες από το Μαρόκο, ο Σισοκό από τη Σενεγάλη, ο Ντοσεβί από το Τογκό κλπ, κλπ.

Αν θέλετε την γνώμη μου, είναι μάλλον υπερβολικός ο αριθμός των Αφρικάνων που φέρνει εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός. Όμως, μπορώ να αντιληφθώ κι ότι με την πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη δυσκολία συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ ολοένα και λιγότεροι Ευρωπαίοι βλέπουν ως ελκυστικό προορισμό την Ελλάδα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.