Η Παναθηναϊκή «Ανάσταση» έχει αρκετό «Γολγοθά» ακόμη!

Η Παναθηναϊκή «Ανάσταση» έχει αρκετό «Γολγοθά» ακόμη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η Παναθηναϊκή «Ανάσταση» έχει αρκετό «Γολγοθά» ακόμη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το παρόν και το άμεσο μέλλον του Παναθηναϊκού και εύχεται να… διαψευστεί πανηγυρικά!

Χρόνια πολλά σε όλους, καλό Πάσχα με υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας. Να φάτε(σαν την μαγειρίτσα της γιαγιάς δεν έχει), να πιείτε(με ρέγουλα), να περάσετε όμορφα, να χαμογελάτε, να βλέπετε ταινιάρες όπως το «Seven Pounds με τον Γουίλ Σμιθ, να βοηθάτε όσους το έχουν ανάγκη και να προσέχετε στους δρόμους.

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα(και ακόμη να φύγουμε για το μαγευτικό Αίας Κλαμπ, αυτό και αν είναι μαρτύριο) και αύριο σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση έχουμε την Ανάσταση του Χριστού. Την Ανάσταση του θεανθρώπου θα γιορτάσει αύριο όλη η Ελλάδα και όχι και εκείνη του Παναθηναϊκού όπως φρόντιζαν να διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά οι πολιτικάντηδες της κυβέρνησης, δηλώνοντας σίγουροι για την επόμενη μέρα στον σύλλογο, τόσο σίγουροι που τολμούσαν να την οριοθετούν για το Πάσχα όταν «έσκασε» το θέμα με την εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ και των πανίσχυρων συμπαικτών του από το εξωτερικό.

Όπως ήταν λογικό και απολύτως αναμενόμενο για ένα τόσο πολύπλοκο και σημαντικό project όπως το «Athens Alive», η όλη υπόθεση χρειάστηκε και χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο σημείο που ενδιαφέρει περισσότερο τον κάθε Παναθηναϊκό. Στο σημείο δηλαδή που θα πέσουν οι υπογραφές στην σύμβαση για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στο επιχειρηματικό σχήμα και την αμέσως επόμενη στιγμή ο ΔΠΓ θα αναλάβει την διοίκηση τόσο του ποδοσφαιρικού τμήματος όσο και του Ερασιτέχνη. Μέχρι το τέλος του Μαΐου αναμένεται το τελικό σχέδιο που θα είναι επικερδές για όλους και επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, γνωρίζουμε όλοι από πρώτο χέρι πόσο χρονοβόρες είναι οι διαδικασίες για αλλαγές νόμων και όλων των απαραίτητων δεδομένων για να προχωρήσει η ιστορία. Για αυτό, για ακόμη μία φορά το ξανατονίζουμε σε τούτη εδώ την γωνιά. Κάτω η μπάλα, υπομονή και φυσικά τα πάντα είναι στο χέρι της κυβέρνησης. Ο τρόπος υπάρχει. Είναι γνωστός από τους Ολυμπιακούς του 2004. Αλίμονο αν το κράτος δεν «αγκαλιάσει» αυτό την τεράστια επένδυση και φροντίσει με όλες τις γνωστές παθογένειες να απομακρύνει τους επενδυτές και ταυτόχρονα την μοναδική ελπίδα να ζωντανέψουν οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.

Μέχρι τότε, μέχρι δηλαδή να αποκατασταθεί η ιστορική αδικία του 1979 και ένας Γιαννακόπουλος να πάρει το τιμόνι της ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του έναν μεγάλο «Γολγοθά», τον οποίο θα συνεχίσει να ανεβαίνει για αρκετό καιρό ακόμη. Μακάρι να πέσουμε έξω, μακάρι να διαψευστώ το συντομότερο δυνατό αλλά η μαυρίλα πάνω από το «τριφύλλι» δεν βλέπω τον τρόπο που θα φύγει άμεσα, μαζί με τους ανθρώπους που έφεραν τον σύλλογο μέχρι αυτό το έσχατο σημείο, με πρώτο και… χειρότερο τον Γιάννη Αλαφούζο!

Είναι λογικό το τελευταίο διάστημα να έχει πέσει όλο το βάρος της «πράσινης» επικαιρότητας στην ιστορία με την αλλαγή του κανονισμού για τον υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν άδεια. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως στον Παναθηναϊκό παραμένουν πολύ… χαλαροί ως προς την τακτοποίηση και τον διακανονισμό των οφειλών. Η παράταση των 15 ημερών που έδωσε η ΕΠΟ, δεν άλλαξε τίποτα στο «τριφύλλι» που συνεχίζει να μην πληρώνει και να μην «καίγεται» να βρει λύσεις με τους 100 και βάλε πιστωτές.

Αυτό συμβαίνει γιατί θεωρούν πως ο κανονισμός θα αλλάξει στο Δ.Σ της ερχόμενης Τετάρτης, πιστεύοντας πως έχουν εξασφαλίσει τις 12 ψήφους που χρειάζονται στην συγκεκριμένη ψηφοφορία. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει άδεια αλλά δεν θα υποβιβαστεί κιόλας.

Αυτή η μεγάλη… επιτυχία των διοικούντων σίγουρα θα γλιτώσει τον Παναθηναϊκό από μία καταστροφική εξέλιξη αλλά δεν θα πρέπει να περνάει στο… ντούκου, το τι ακριβώς θα συμβεί στην επόμενη μέρα του κλαμπ αν δεν τροποποιηθούν δραματικά τα δεδομένα για την αλλαγή σκυτάλης στο διοικητικό κομμάτι. Με λίγα λόγια, τι θα συμβεί αν ο σύλλογος παραμείνει στα χέρια του Αλαφούζου και όσων επικίνδυνων ποδοσφαιρικά και εταιρικά έχει μαζέψει δίπλα του όλο αυτό το διάστημα.

*Ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί δεδομένα με απαγόρευση μεταγραφών. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη ποιοι περιορισμοί θα επιβληθούν αλλά με τόσες ανοιχτές υποθέσεις στην ΦΙΦΑ, ο σύλλογος δεν την γλιτώνει. Δεν θα την γλιτώσει προφανώς ούτε και από την ΕΠΟ, καθώς μπορεί ο νέος κανονισμός να μην προβλέπει υποβιβασμό αλλά σίγουρα θα προβλέπει βαριές «καμπάνες».

*Θα παραμείνουν στην ομάδα μόνο οι παίκτες που έχουν συμβόλαια μέχρι 200-250.000 ευρώ. Όσοι από αυτούς δεν φύγουν από μόνοι τους το καλοκαίρι, έχοντας αηδιάσει από την κοροϊδία που βιώνουν τόσους μήνες.

*Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεδομένα θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται σε έναν σύλλογο που η διοίκησή του, του έχει φερθεί αντιεπαγγελματικά το λιγότερο, τον έχει κοροϊδέψει πολλάκις και όλο αυτό τον καιρό προσπαθούσε να τον φθείρει και να τον οδηγήσει στην έξοδο.

*Ο Παναθηναϊκός θα έχει μπάτζετ ομάδας που παλεύει για την είσοδο στην πεντάδα, όπως είναι καλή ώρα ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος.

*Η επόμενη ποδοσφαιρική μέρα του Παναθηναϊκού, δηλαδή η πρόσληψη προπονητή και τεχνικού διευθυντή θα είναι στα χέρια ανθρώπων που δεν έχουν ούτε επαφή με το άθλημα, ούτε με τον σύλλογο και ούτε ποτέ τους ήταν σε θέση να χαράξουν μία συγκεκριμένη στρατηγική για το κλαμπ.

Θέλετε κι άλλα;

Το είπαμε και στον τίτλο. Η Ανάσταση του Παναθηναϊκού έχει μπροστά της μεγάλο «Γολγοθά» και μακάρι να πέσουμε έξω, μακάρι όλα να γίνουν αλλιώς και ο σύλλογος το καλοκαίρι να «χτίζει» κάτι σε όλα τα επίπεδα που να αρμόζει στο μέγεθος της ιστορίας του και όχι στο μέγεθος των ανθρώπων που τον διοικούν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.