Οι «σταθερές» της Λαμίας (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Οι «σταθερές» της Λαμίας (pics)

bet365

Στη φετινή Superleague, η Λαμία βασίζεται σε ορισμένες σταθερές. Ο λόγος για τους Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλο και Μπλάζιτς, που ακούραστα παίζουν σχεδόν συνέχεια και φιγουράρουν στους πρώτους σε συμμετοχή παίκτες στο πρωτάθλημα.

Για έναν σύλλογο με συμπαγή τρόπο παιχνιδιού και αμυντικούς προσανατολισμούς, η χημεία και η ομοιογένεια είναι ίσως ο καθοριστικότερος παράγοντας που κρίνει την επιτυχία της. Σε αυτό το κομμάτι, η Λαμία μπορεί να αισθάνεται τυχερή, αφού το πρόγραμμα και οι επιλογές παικτών έχουν διαμορφώσει έναν «κορμό», με παίκτες στον σκληρό πυρήνα του που της δίνουν τη συνέχεια που ζητά.

Ο Μαρκ Ασίγκμπα, ο Μάρκο Μπλάζιτς και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος είναι αυτοί που... βρέξει-χιονίσει, καταφέρνουν να βρίσκονται στις επάλξεις, δίχως προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών και να είναι έτοιμοι να στελεχώσουν την 11αδα των Φθιωτών. Συνολικά η 11αδα του Μπάμπη Τεννέ φέτος σπάνια αλλάζει, αφού ο Έλληνας τεχνικός έχει ξεκάθαρους ρόλους στο κεφάλι του για κάθε παίκτη. Σε κάθε περίπτωση όμως, το να έχει ορισμένους από τους βασικούς του διαθέσιμους ανά πάσα ώρα και στιγμή τον βοηθά.

Οι τρεις παίκτες είναι οι πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής για τη Λαμία στο πρωτάθλημα, με τον Σέρβο μέσο να έχει τα πρωτεία και τους άλλους δυο να ακολουθούν από κοντά. Εντυπωσιακό είναι εξάλλου πως βρίσκονται στην πρώτη 10αδα στη συνολική λίστα του πρωταθλήματος, μαζί με τερματοφύλακες, που δεδομένα είναι πιο εύκολο να είναι κορυφαίοι σε αγώνες και χρόνο συμμετοχής!

ΜΑΡΚΟ ΜΠΛΑΖΙΤΣ - 25 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - 2363' ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Σέρβος μέσος συμπληρώνει τη δεύτερη σεζόν του στη Φθιώτιδα, αμφότερες πλήρεις συμμετοχών (30 συμμετοχές πέρυσι στη Football League, 25 μέχρι στιγμής φέτος στη Superleague). Με «όπλο» του την εμπειρία, την καλή τεχνική και τις σωστές τοποθετήσεις, καθοδηγεί τη μεσαία γραμμή, τις περισσότερες φορές με παρτενέρ τον Σουλεϊμάν Όμο και συμμετέχοντας και στο δημιουργικό κομμάτι. Με μόλις ένα χαμένο παιχνίδι, λόγω 4 καρτών, ο Μπλάζιτς είναι 7ος σε χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, 4ος δε, αν βγουν από τη λίστα οι Μπόζοβιτς, Ζίβκοβιτς και Αθανασιάδης, που είναι οι τρεις κορυφαίοι, αλλά γκολκίπερ.

ΜΑΡΚ ΑΣΙΓΚΜΠΑ - 25 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - 2323' ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Γκανέζος στόπερ αφίχθη στη Λαμία το καλοκαίρι του 2017, στο πλαίσιο της ενίσχυσης για τις απαιτήσεις της Superleague κι αναδεικνύεται σε «Νο1» εργαλείο για τον Μπάμπη Τεννέ! Συνήθως αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, στο πλάι του «κάπτεν» Αναστασιάδη, όμως καλύπτει εύκολα και τη θέση του δεξιού μπακ, αλλά και του αμυντικού χαφ, σε κάποιες περιπτώσεις. Έχει απουσιάσει μόνο από ένα παιχνίδι, λόγω συμπλήρωσης 4 καρτών, χωρίς να τραυματιστεί ή να υστερήσει. «Παίκτης - κλειδί» για τους «κυανόλευκους» σε κάθε περίπτωση.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ - 25 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - 2317' ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο τρίτος της «παρέας» είναι ο δανεικός από την ΑΕΚ Έλληνας μπακ-χαφ, που... επίσης τα κάνει όλα! Καλύπτει κάθε θέση στη δεξιά πλευρά, αν και συνήθως ξεκινάει ως μπακ, δεν έχει ωστόσο πρόβλημα να ανεβαίνει και να παίξει και στο «φτερό» της επίθεσης. Έχει σκοράρει δυο γκολ στη φετινή Superleague και συνολικά πραγματοποιεί μια «γεμάτη» σεζόν με τα χρώματα της Λαμίας. Απουσίασε μόνο από το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής με την Ένωση στο ΟΑΚΑ, για λόγους συντήρησης, λόγω των παιχνιδιών του Κυπέλλου την ίδια περίοδο με τον Παναθηναϊκό, για τους 16 του θεσμού.

Οι τρεις τους είναι λοιπόν αυτοί που δίνουν το «σύνθημα», με τη Λαμία να έχει βρει στο πρόσωπό της μερικούς από τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν και γιατί όχι και της επόμενης, αν όλα πάνε καλά για τον σύλλογο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα