Σιμόες στο gazzetta.gr: «Είμαστε κοντά στον τίτλο γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ πιστεύει σε εμάς»

Σιμόες στο gazzetta.gr: «Είμαστε κοντά στον τίτλο γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ πιστεύει σε εμάς»

Δημήτρης Βέργος
Σιμόες στο gazzetta.gr: «Είμαστε κοντά στον τίτλο γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ πιστεύει σε εμάς»

bet365

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες μίλησε στο gazzetta.gr μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού τονίζοντας ότι η δύναμη του κόσμου είναι αυτή που φέρνει τον τίτλο. Αποθέωσε τον Σέρχιο Αραούχο και πρόσθεσε πως οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο είναι σε καλό δρόμο.

Χετάφε - Μπέτις με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο τίτλος μπορεί να θεωρείται πλέον κιτρινόμαυρος. Μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ είναι αγκαλιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 24 χρόνια, σε μία σεζόν όνειρο.

Βέβαια, για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης η υπόθεση τίτλος θα τελειώσει όταν η ομάδα τον εξασφαλίσει και μαθηματικά, δείγμα της σοβαρότητας όλων από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο gazzetta.gr μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο αρχηγός της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες, ο οποίος στάθηκε και στα προβλήματα που περνάνε οι «πράσινοι», ελπίζοντας γρήγορα να τα ξεπεράσουν.

«Νομίζω πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία στα παιχνίδια που έχουν απομείνει. Ξέρουμε ότι είμαστε κοντά και θέλουμε πολύ αυτόν τον τίτλο. Αλλά θα πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάναμε ένα καλό ματς απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα. Περνάει μία δύσκολη φάση, αλλά ελπίζω να ξεπεράσουν αυτήν την κατάσταση και να επιστρέψουν», ανέφερε.

«Όταν έχεις παίκτες σαν τον Αραούχο αυτά τα περιμένεις πάντα»

Ο Πορτογάλος μέσος παραδέχθηκε πως το ματς είχε άγχος για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ωστόσο η τεράστια ποδοσφαιρική κλάση του Αραούχο έκανε τα πράγματα πιο εύκολα, με τον Σιμόες να αποθεώνει τον Αργεντινό άσο.

«Στην αρχή του ματς ήμασταν πολύ αγχωμένοι και έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό περισσότερο. Αλλά θέλαμε τόσο πολύ αυτή τη νίκη και θέλουμε τόσο πολύ να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο και είναι λογικό κάποιες φορές να χάνεις τον έλεγχο και να είσαι νευρικός. Αλλά μετά το πρώτο και κυρίως μετά το δεύτερο γκολ τα πράγματα έγιναν ευκολότερα και ηρεμήσαμε. Όταν έχεις έναν παίκτη όπως ο Αραούχο πάντα πρέπει να περιμένεις πράγματα όπως αυτά που έκανε. Είναι ένας φανταστικός παίκτης. Είναι ποδοσφαιριστής ο οποίος πραγματικά έχει τη δυνατότητα να παίξει σε πάρα πολύ μεγάλες ομάδες», τόνισε ο Σιμόες.

«Το πάθος, η ενότητα και η πίστη του κόσμου μας οδηγούν στον τίτλο»

Εκτός από τη νευρικότητα για να γίνει ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν να διαχειριστούν και ό,τι τους άφησαν τα γεγονότα της Τούμπας και η διακοπή του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τον Σιμόες αυτό δεν ήταν εύκολο στη διαχείριση, αλλά ο ίδιος και οι συμπαίκτες του επικεντρώθηκαν αποκλειστικά και μόνο στη δική τους δουλειά.

«Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστούμε. Αυτό που έγινε εκεί ήταν κάτι περίεργο. Αλλά συνεχίσαμε στις προπονήσεις με την ίδια αυτοσυγκέντρωση, με την ίδια δύναμη και η προσοχή μας ήταν στην καθημερινή δουλειά στην προπόνηση. Η απόφαση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ βγήκε και νομίζω ότι είναι δίκαιη και θεωρώ πως είμαστε στην πρώτη θέση γιατί είμαστε καλύτεροι».

Πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για τον αρχηγό της Ένωσης η επικείμενη κατάκτηση του τίτλου οφείλεται στο πάθος και την ενότητα της ομάδας, αλλά πάνω από όλα στην πίστη και στην υποστήριξη του κόσμου που θέλει τόσο πολύ να γευτεί αυτή την επιτυχία μετά από 24 χρόνια.

«Το κλειδί για τον τίτλο είναι το πάθος που έχουμε ως ομάδα, η ενότητα που υπάρχει μεταξύ όλων των παικτών και φυσικά οι οπαδοί μας. Δεν είναι εύκολο να μην έχεις κατακτήσει τον τίτλο 24 χρόνια, αλλά κάθε σεζόν είναι εδώ δίπλα μας. Πέρυσι, πριν δύο χρόνια, ήταν πάλι εδώ γιατί πιστεύουν σε εμάς», υπογράμμισε ο Πορτογάλος μέσος.

«Είμαστε σε συζητήσεις, μου αρέσει που είμαι στην ΑΕΚ»

Ο Σιμόες περνάει καλά στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του και έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θέλει να μείνει εδώ και να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι του 2019. Όπως επανέλαβε οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον ίδιο να θεωρει πως θα έχουν θετική κατάληξη. Αλλά αυτό που προέχει είναι η εξασφάλιση του πρωταθλήματος και γιατί όχι και του νταμπλ.

«Είμαστε σε συζητήσεις και μου αρέσει που είμαι εδώ. Το έχω ξαναπεί. Επίσης η ομάδα με θέλει. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά τώρα το πιο σημαντικό είναι να καθαρίσουμε την υπόθεση του πρωταθλήματος. Πλέον δεν ανησυχώ για μένα. Θέλω να κατακτήσουμε τον τίτλο και μετά θα δούμε. Αλλά, φυσικά, είναι πιθανό το μέλλον μου να είναι εδώ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα