Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ 3-0

Αντώνης Σαούλης
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ 3-0

bet365

Στο κρίσιμο ματς με την ΑΕΛ στη Ριζούπολη ο Αλμπάνης πήρε στις... πλάτες του τον Απόλλωνα και με δύο προσωπικά γκολ οδήγησε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο 3-0 επί των «βυσσινί», αποτέλεσμα που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη!

Για τον Απόλλωνα δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα. Με βάση το πρόγραμμα που έχει, το ματς με την ΑΕΛ φαινόταν το πιο... βατό για την Ελαφρά Ταξιαρχία ώστε να πάρει ένα τρίποντο που θα της έδινε ανάσα για την παραμονή. Και την πιο κρίσιμη στιγμή ο Απόλλων βρήκε τη νίκη η οποία σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Κέρκυρας τον ανέβασε στην 14η θέση και στο +1.

Μία νίκη που ήρθε κυρίως από τα πόδια του Χρήστου Αλμπάνη ο οποίος δημιούργησε το πρώτο γκολ και πέτυχε τα άλλα δύο αλλά και στις σπουδαίες επεμβάσεις του Χουάντερσον ο οποίος κράτησε το 1-0...

Ο Απόλλων το έβαλε, η ΑΕΛ τα έχανε
Παρά το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες κατέβηκαν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-3 ο Απόλλων, 3-5-2 η ΑΕΛ), εντούτοις όσοι βρέθηκαν στην Ριζούπολη είδαν ένα ωραίο παιχνίδι, με καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις και δυνατό αλλά όχι αντιαθλητικό. Και μπορεί ο Απόλλων να ήθελε περισσότερο τη νίκη αλλά η Λάρισα ήταν αυτή που κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της, δημιούργησε καταστάσεις για γκολ αλλά ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που άνοιξαν στο σκορ.

Στο 11' ο Αλμπάνης έκανε την ατομική ενέργεια, ο Ελ Μπαζ αστόχησε από κοντά (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι) αλλά ο Κονέ με την βοήθεια του Γιοβάνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο στη συνέχεια του ημιχρόνου η ΑΕΛ πίεσε πολύ την εστία του Χουάντερσον αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Καραντώνης δεν είδε το πέναλτι του Ζησόπουλου στον Ντέλετιτς στο 14' και στη συνέχεια οι παίκτες της Λάρισας δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χουάντερσον. Ο Κριζμάν (στο 23'), ο Μασούρας (στο 28' άουτ), ο Μιλοσάβλιεβιτς (στο 32'), ο Μασούρας (στο 42'), ο Κριζμάν στην ίδια φάση και μπακ της ΑΕΛ στο δοκάρι σε μια τριπλή ευκαιρία!

Το πήρε πάνω του ο Αλμπάνης
H πιέση της ΑΕΛ συνεχίστηκε από εκεί που τελείωσε. Ο Ντέλετιτς έχασε σπουδαία φάση στο 48' για να ισοφαρίσει αλλά τον νίκησε κι αυτόν ο Χουάντερσον και αφού η Λάρισα δεν μπορούσε να κάνει το 1-1 ο Αλμπάνης είπε να τελειώσει το ματς.

Μέσα σε έξι λεπτά ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα πέτυχε δύο γκολ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του. Μία νίκη που ανέβασε την Ελαφρά Ταξιαρχία στην 14η θέση έναν βαθμό πάνω από την Κέρκυρα η οποία έμεινε στο 0-0 με την Λαμία.

MVP: Θέλει και ρώτημα; Ο Αλμπάνης ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Απόλλωνα και πέτυχε τα άλλα δύο. One man show το ματς με την ΑΕΛ.
Αδύναμος κρίκος: Κριζμάν. Δεν βρέθηκε σε καλή μέρα έχασε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ματς.
Στο ύψος του: Χουάντερσον. Ηταν ο άνθρωπος που κράτησε το 1-0 με σπουδαίες επεμβάσεις σε Κριζμάν, Μασούρα και Ντέλετιτς.
Η γκάφα: Δεν είναι ακριβώς γκέλα, αλλά η αντίδραση του Φατιόν στο πλασέ του Αλμπάνη στο 2-0 δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή με αποτέλεσμα η μπάλα να του περάσει κάτω από τα πόδια.
Το στραγάλι: Ολες του οι αποφάσεις ήταν σωστές. Δεν είδε όμως το πέναλτι στο 14' που έκανε ο Ζησόπουλος στον Ντέλετιτς.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα τον Αλμπάνη και πήρε τελικά το τρίποντο που τόσο είχε ανάγκη.

Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Κύργιας (66' Χουάρες), Ζησόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Κονέ, Παπάζογλου, Αλμπάνης, Ελμπάζ (75' Καστιγέχος), Στάθης
ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς (63' Λεοζίνιο), Μόρας, Ζίζιτς, Λαγός (46' Ναζλίδης), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν, Ντέλετιτς, Μλαντένοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα