Κέρκυρα - Λαμία 0-0

Δημήτρης Ρούσσος
Κέρκυρα - Λαμία 0-0

bet365

Η Κέρκυρα είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες απέναντι στη Λαμία, όμως ο εκπληκτικός Παπαδόπουλος και η έλλειψη αποτελεσματικότητας των γηπεδούχων κράτησαν το σκορ στο 0-0, με τους «Φαίακες» να βρίσκονται ξανά στη ζώνη του υποβιβασμού!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Γιάννης Μαντζουράκης επέλεξε για το αρχικό 4-2-3-1 τον Γιαννακόπουλο στην εστία, τον Σιόντη δεξιά στην άμυνα, τον Λέκοβιτς αριστερά και τους Αντέτζο και Γρομητσάρη στο κέντρο της. Κρητικός και Μπαλάφας έπαιξαν στον άξονα, ο Παμλίδης δεξιά, ο Επστάιν αριστερά και ο Ρόλε πίσω από τον προωθημένο Τουράμ.

Για τη Λαμία, ο Μπάμπης Τεννές έκανε την έκπληξη, αφήνοντας εκτός αρχικής 11αδας τον Βάντερσον. Στο 4-4-2 που διάλεξε, τέρμα έπαιξε ο Παπαδόπουλος, ο Ασίγκμπα ως δεξί μπακ, ο Παπαργυρίου ως αριστερό και ο Αναστασιάδης με τον Κουκόλη ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ, ο Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε δεξιά, ο Πίτι αριστερά και ο Μπλάζιτς με τον Μπουλούλη στον άξονα, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν ο Μπούντνικ με τον Τσούκαλο.

ΔΥΝΑΤΑ Η ΛΑΜΙΑ ΩΣ ΤΟ 20’

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να απειλούν περισσότερο. Ο Πίτι ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών πρωτοβουλιών της, αλλά ο Μπούντνικ με τον Τσούκαλο υστέρησαν στις κινήσεις τους, για να «πονοκεφαλιάσουν» την άμυνα της Κέρκυρας. Στο 13’ ο Ισπανός εκτέλεσε φάουλ, αναγκάζοντας τον Γιαννακόπουλο στην πρώτη απόκρουση του αγώνα, ενώ στο 16’ σούταρε από μακριά, μετά από όμορφο ελιγμό, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

Οι Φαίακες ισορρόπησαν ως το τέλος του ημιχρόνου, αλλά εκτός της στημένης φάσης του 24’, που ο Ρόλε ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να «σηκωθεί» και να αποκρούσει εντυπωσιακά, δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Ο Παμλίδης τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Ζορμπά (28’), αλλά και πάλι, η επιθετική δραστηριότητα της ομάδας του Μαντζουράκη ήταν μέτρια. Κάπως έτσι το ημίχρονο έκλεισε, δίχως γκολ ή κάποια σπουδαία φάση εκατέρωθεν.

«ΣΒΗΣΤΑ» ΣΤΟ Β’ ΩΣ ΤΟ 60’

Από την έναρξη του β’ μέρους ως τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από λάθη και φάουλ. Στο 60’ όμως η Κέρκυρα φάνηκε πως έχει την ικανότητα να απειλήσει, χάνοντας τρομερή διπλή ευκαιρία! Ο Ρόλε έβγαλε τετ α τετ τον Επστάιν, με τον Παπαδόπουλο να πέφτει στα πόδια του και να διώχνει, ενώ στην επαναφορά ο Τουράμ σούταρε δυνατά με φόρα, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, πάνω από το δοκάρι της Λαμίας.

Η Κέρκυρα κυριάρχησε έκτοτε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η Λαμία φάνηκε να θέλει να κρατήσει το «μηδέν», δείχνοντας ικανοποιημένη από την ισοπαλία. Στο 74’ μάλιστα, οι γηπεδούχοι απείλησαν σοβαρά εκ νέου για το «χρυσό», όπως φαινόταν, γκολ, με τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» στο δυνατό σουτ στην κίνηση του Επστάιν, μετά τη σέντρα του Ζορμπά από δεξιά!

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ως το τέλος, με τους δυο προπονητές να κοιτάζουν να εξασφαλίσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

MVP: Παπαδόπουλος. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τις αποκρούσεις που κράτησαν ανέπαφη την εστία της Λαμίας, αποσοβώντας ένα γκολ που, βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, κατά πάσα πιθανότητα θα το έκρινε κιόλας. Έτοιμος σε κάθε περίπτωση ο τερματοφύλακας των Φθιωτών.

Στο ύψος του: Επστάιν. Ο Γερμανός ήταν απειλητικός και πηγή κινδύνων για την άμυνα των φιλοξενούμενων, καλύτερος των Τουράμ και Ρόλε στην επιθετική γραμμή της Κέρκυρας. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχος σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε και να σκοράρει, όμως ήταν καλός στο παιχνίδι και «όπλο» για τους Φαίακες.

Αδύναμος κρίκος: Τσούκαλος και Μπούντνικ μοιράζονται τη θέση, αφού αμφότεροι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν απείλησαν σε καμία στιγμή του αγώνα, με την Λαμία να μην έχει σημείο αναφοράς στην επιθετική της γραμμή.

Η γκάφα: Το... χαμένο πρώτο ημίχρονο της Κέρκυρας. Όπως φάνηκε στη συνέχεια, είχε τον τρόπο να απειλήσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, όμως ειδικά στο πρώτο 20λεπτο έμεινε πίσω από το γήπεδο, χωρίς να βγαίνει μπροστά και να δίνει το γήπεδο στη Λαμία, που ίσως θα μπορούσε και να σκοράρει με λίγη τύχη. Οι χαμένες ευκαιρίες στη συνέχεια της στέρησαν τη νίκη και την «έμπλεξαν», αφού πλέον βρίσκεται πάλι στη διακεκαυμένη ζώνη.

Το «στραγάλι»: Εύκολο ματς για τον Σιδηρόπουλο, δίχως δύσκολες φάσεις. Οι κάρτες βγήκαν σωστά όταν έπρεπε, κατά τ’ άλλα και οι βοηθοί στάθηκαν στο ύψος τους χωρίς προβλήματα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Κέρκυρα έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες και μαζί την ευκαιρία να «απαντήσει» στη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη επί της ΑΕΛ. Πλέον βρίσκεται ξανά στη ζώνη του υποβιβασμού, με την ισοπαλία, ειδικά όπως εξελίχθηκε στο β’ μέρος το παιχνίδι, να είναι κακό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στη Λαμία, έφυγε χωρίς «γρατζουνιές» από το Ιόνιο Πέλαγος και πλέον μπορεί να ψάξει μερικά αποτελέσματα ακόμα, για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78’ Μυτίδης), Σιόντης, Μπαλάφας, Γρομητσάρης, Ρόλε, Παμλίδης (28’ Ζορμπάς), Επστάιν, Τουράμ (83’ Αρτυματάς)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (77’ Μπεν Τζεμιά), Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Πίτι, Μπουλούλης, Τσούκαλος (62’ Βάντερσον), Μπούντνικ (85’ Άντρονικ)

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα