Η λύση του Ολυμπιακού είναι τίμια και δίνει διέξοδο

Η λύση του Ολυμπιακού είναι τίμια και δίνει διέξοδο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την πρόταση του Ολυμπιακού, που δίνει μία διέξοδο στο αδιέξοδο…

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή την στιγμή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η μόνη λύση που δείχνει να μπορεί να δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει είναι η πρόταση που κάνει ο Ολυμπιακός. Γιατί είναι μία πρόταση τίμια.

Τι λέει ουσιαστικά ο Ολυμπιακός; Αφού μόνοι μας δεν μπορούμε να διοργανώσουμε σωστά ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο, ας αφήσουμε τους ξένους, τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, να μας το διοργανώσουν. Να φύγει αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ και να διοριστεί μία άλλη, με ξένους, από τις διεθνείς συνομοσπονδίες. Να έχει μόνο ξένους αρχιδιαιτητές και η αθλητική δικαιοσύνη επίσης να έχει μόνο ξένους δικαστές.

Και γιατί είναι τίμια η λύση του Ολυμπιακού;

Πρώτον, διότι ο Ολυμπιακός δεν ζητάει να φύγει αυτή η διοίκηση και να έρθει μία άλλη, την οποία θα ελέγχει ο ίδιος. Λέει να έρθει μία άλλη διοίκηση, από ξένους τεχνοκράτες, στην οποία πρόσβαση θα έχουν μόνο ΦΙΦΑ κι ΟΥΕΦΑ.

Δεύτερον, διότι ο Ολυμπιακός δεν προτείνει αυτή η μεταβατική κατάσταση να ισχύσει μόνο για την επόμενη σεζόν, δηλαδή ώσπου να γίνουν εκλογές και ενδεχομένως να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση με την οποία έχει ανοικτή κόντρα. Ο Ολυμπιακός λέει αυτό το πλάνο να ισχύσει για μία ολόκληρη πενταετία, άρα και με την όποια (νέα η, την ίδια) κυβέρνηση.

Τρίτον, διότι με ξένους δικαστές (τέσσερις-πέντε χρειάζονται) θα εξαφανιστεί η υποψία ότι οι αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης επηρεάζονται από την όποια κυβέρνηση και τις όποιες διαθέσεις της.

Επί της ουσίας τι λέει αυτό το πλάνο του Ολυμπιακού: Έλεγαν οι αντίπαλοι του ότι τόσα χρόνια ελέγχει αυτός το ποδόσφαιρο. Αφού κατάφεραν και ανέτρεψαν την προηγούμενη κατάσταση, τι βλέπουμε τώρα; Ότι με τη νέα κατάσταση δεν γίνονται τα ίδια, αλλά γίνονται πολύ χειρότερα και το ελληνικό ποδόσφαιρο πάει ακόμη πιο κάτω. Για να σταματήσει λοιπόν η κατηφόρα, φεύγει αυτή η ΕΠΟ, που όλα δείχνουν ότι δεν μπορεί, κι αναλαμβάνουν οι ξένοι να σπρώξουν το κάρο από τη λάσπη. Λέει δηλαδή ο Ολυμπιακός πρώτον να μην έχει κανείς το πάνω χέρι-ούτε ο ίδιος, ούτε οι άλλοι-και δεύτερον να μην εμπλέκεται η κυβέρνηση στο ποδόσφαιρο.

Δεν είναι τίμια η λύση;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.