Το πρώτο μ.ε., το πρωτάθλημα των μείον βαθμών και των διακοπών και των τριών ντέρμπι τίτλου!

Το πρώτο μ.ε., το πρωτάθλημα των μείον βαθμών και των διακοπών και των τριών ντέρμπι τίτλου!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος μέσα από το blog του στο gazzetta «περιγράφει» το φετινό πρωτάθλημα και το τι προέκυψε από τα τρία ντέρμπι τίτλου του β΄ γύρου...

Πραγματικά το πρώτο πρωτάθλημα Μ.Ε. (μετά εξυγίανσης) ήταν το πιο…συναρπαστικό. Όπως το είχαν…περιγράψει οι της εξυγίανσης! Τώρα που τελειώνει, τι πραγματικά βλέπουμε; Ότι το 2018 είναι το πρωτάθλημα της αφαίρεσης βαθμών και των διακοπών των ντέρμπι που το έκριναν!

Ένα πρωτάθλημα που από την αρχή είχε φανεί τι θα γινόταν, σε διάφορους τομείς. Ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να αρχίζει τη σεζόν με μείον δύο βαθμούς, από πέρσι! Κι ολοκληρώνεται τώρα με τον Ολυμπιακό να έχει μείον τρεις βαθμούς και τον ΠΑΟΚ επίσης μείον τρεις βαθμούς, από τα εντός έδρας ντέρμπι τους με την ΑΕΚ, κι οι δύο! Κι ας το έχασε ο Ολυμπιακός στο 94’ κι ας το κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο 89’ (γιατί στο φύλλο αγώνα το αναγραφόμενο σκορ στη διακοπή του ματς ήταν το 1-0)!!! Κι οι δύο έχασαν από τρεις βαθμούς κι η ΑΕΚ πήρε έξι, τους τρεις στο γήπεδο, τους άλλους τρεις στα χαρτιά.

Σε ανύποπτο χρόνο το είχα χαρακτηρίσει ως το χειρότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών-κι από θέαμα κι από το πώς κρίθηκε, από τις δικαστικές αποφάσεις, από τις εκθέσεις των αστυνομικών αρχών κι από τα τραγικότερα διαιτητικά λάθη της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τόσο τραγικό πρωτάθλημα, που και τα τρία τελευταία ντέρμπι του κατέληξαν με τον ένα η, με τον άλλο τρόπο στις δικαστικές αίθουσες, αφού το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ποτέ δεν ξεκίνησε κι ο Ολυμπιακός το κέρδισε άνευ αγώνα, με τον ΠΑΟΚ όμως να μην έχει αφαίρεση βαθμών, με ένα…μαγικό τρόπο!

Και τα τρία ντέρμπι του β΄ γύρου μεταξύ των τριών ομάδων της κορυφής έφεραν μηδενισμούς, διακοπές, αφαιρέσεις βαθμών!!! Και το λέμε πρωτάθλημα αυτό; Να το χαιρόμαστε εμείς, να το χαίρεται κι η ΦΙΦΑ, που υποτίθεται είχε την εποπτεία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή δεν όρισε τον Μέλο Περέϊρα; Κι ο Μέλο Περέϊρα επέλεξε να παίξουν τα ντέρμπι που θα κρίνουν το πρωτάθλημα ο Παπαπέτρου (Ολυμπιακός-ΑΕΚ) κι ο Κομίνης (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ) με βοηθό τον Ποντίκη που όχι απλά διεθνής δεν είναι, αλλά δεν ηταν ποτέ βοηθός σε ντέρμπι σε ολόκληρη τη σεζον!!! Διότι με άλλες επιλογές από την ΚΕΔ, πολύ πιο εύστοχες (βλέπε π.χ. Σιδηρόπουλο) και με μία πιο σωστή διαιτητική διαχείριση των καυτών ντέρμπι, δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ εδώ που φτάσαμε.

Δεν έβλεπε μία ολόκληρη σεζόν η ΦΙΦΑ ότι με αυτή την κατάσταση, δεν μπορούσε να γίνει ένα σωστό πρωτάθλημα; Τώρα το κατάλαβε, που τέλειωσε η σεζόν; Τουλάχιστον ας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει έστω καθυστερημένα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.