Δύο κατηγορίες (Α1/Α2) με 10 ομάδες προτείνει ο Βασιλειάδης

Δημήτρης Τομαράς
Δύο κατηγορίες (Α1/Α2) με 10 ομάδες προτείνει ο Βασιλειάδης

bet365

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στην κουβέντα που είχε με τις ομάδες οι οποίες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο τους επανέφερε το περσινό του πλάνο με 2 κατηγορίες 10 συλλόγων. Ποσοστά από το στοίχημα ζήτησαν ξανά οι ομάδες.
Ουσιαστικά πρόκειται για το σχέδιο που είχε από πέρυσι ο Βασιλειάδης. Το είχε προτείνει και τότε στις ομάδες και δεν... περπάτησε. Ούτε στην επαφή που είχε με τις 8 ομάδες το κατάλαβαν όλοι ενώ κάποιοι δεν ήθελαν καν να ακούσουν.
Ο Υφυπουργός ουσιαστικά λέει να υπάρχουν 2 κατηγορίες πάνω από την Football League που να απαρτίζονται από 10 ομάδες με εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ανέλυσε ένα πλάνο δικό του που δουλεύει αρκετό καιρό. Αυτό θέλει την κατάργηση της Super League με την σημερινή μορφή της και στην θέση της να υπάρξει πρωτάθλημα με Α1 και Α2 κατηγορίες, όπου στην καθεμία θα αγωνίζονται από δέκα ομάδες. Ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε πως αν προχωρήσει το πλάνο αυτό θα υπάρχουν εγγυημένα 4.000.000 ευρώ για την κάθε ομάδα σε ορίζοντα πενταετίας. Από πηγές του Υφυπουργείου δεν επιβεβαιωνόταν αυτό το ποσό πάντως αλλά αναφερόταν ότι απ' όσα παίρνουν οι ομάδες θα είναι το υπερδιπλάσιο.
Ο Γιώργος Βασιλειάδης ρώτησε τις ομάδες εάν θέλουν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και το εάν είναι διατεθειμένες να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Εάν το κάνουν και αποδεχθούν αυτό το πλάνο τότε θα βγουν κερδισμένες, σύμφωνα με τα όσα τους ανέφερε. Πάντως το πλάνο σε πρώτη φάση δεν βρήκε σύμφωνες τις ομάδες μιας και οι εκπρόσωποί τους παρά το δέλεαρ των 4 εκατ. ευρώ ή γενικότερα ενός πολύ πιο μεγάλου ποσού έχουν δεύτερες σκέψεις όσο αφορά στο... πρωτάθλημα 2 ταχυτήτων!
Μάλιστα υπήρξαν και συμπεριφορές που δεν άρεσαν στο Υφυπουργείο, όπως από την πλευρά του Απόλλωνα Σμύρνης με εκφράσεις που κατακρίθηκαν.
Σε μία τέτοια περίσταση βέβαια τηλεοπτικός συμπαίκτης μπορεί να είναι και η ΕΡΤ. Εκπρόσωποι ομάδων ζήτησαν να βγει ο Νόμος για να παίρνουν ποσοστά από το στοίχημα. Ο Υφυπουργός τους είπε ότι μπορεί να το κάνει αλλά τα πρώτα χρήματα θα τους έρθουν μετά από 2 χρόνια. Και τους έθεσε την ερώτηση εάν θα έχουν κρατήσει οικονομικά έως τότε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα