Τέτοιο μείον τρία σαν του Ολυμπιακού, δεν έχει ξαναυπάρξει!

Τέτοιο μείον τρία σαν του Ολυμπιακού, δεν έχει ξαναυπάρξει!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει μέσα από το blog του στο gazzetta την σκληρή τιμωρία του Ολυμπιακού κι εξηγεί γιατί ουσιαστικά δεν έχει ξαναγίνει!

Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Θεωρώ βαρύνουσας σημασίας την δικαστική απόφαση της αφαίρεσης τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό, για τον απλούστατο λόγο ότι πιθανότατα στερεί από τον Ολυμπιακό τη δυνατότητα να παλέψει ως το τέλος για την κατάκτηση του τίτλου.

Εγώ, όμως, δεν πρόκειται να χαρακτηρίσω την απόφαση ούτε σκάνδαλο, ούτε καν άδικη κλπ, κλπ. Θα γράψω κάτι άλλο, κατά την γνώμη μου πολύ πιο σοβαρό: πρόκειται για μία απόφαση πρωτοφανή για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία του, υπό την έννοια ότι πολύ απλά δεν έχει ξαναυπάρξει τέτοια σκληρή τιμωρία, αφαίρεσης βαθμών, για παρόμοιο παράπτωμα, δηλαδή τέτοιας έκτασης συμπλοκής οπαδών με αστυνομικούς μετά το πέρας ενός αγώνα που τέλειωσε ομαλά.

Ναι, έχουν αφαιρεθεί βαθμοί τα προηγούμενα χρόνια κι από τον Παναθηναϊκό, γιατί διακόπηκαν (με τον ΠΑΟΚ) η, δεν ξεκίνησαν (με τον Ολυμπιακό) παιχνίδια του στη Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ (με τον Ολυμπιακό). Έχουν αφαιρεθεί βαθμοί κι από τον ΠΑΟΚ, γιατί διακόπηκαν παιχνίδια του (με τον Ολυμπιακό) στην Τούμπα. Λογικά θα έχουμε κι αφαίρεση βαθμών και για το πρόσφατο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που επίσης διακόπηκε.

Αλλά εδώ, στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, μιλάμε για παιχνίδι που έγινε κανονικά και τέλειωσε κανονικά παρά την σοκαριστική για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του ήττα στο 94’, μέσα στο Καραϊσκάκη και με μία διαιτησία καταδικαστική. Και χωρίς να πειραχτεί η, έστω ενοχληθεί κανείς από τη διαιτητική τετράδα, ούτε από την αποστολή της ΑΕΚ.

Πότε άλλοτε είχαμε αφαίρεση βαθμών για παιχνίδια που διεξήχθησαν κανονικά; Ας τα δούμε για να καταλάβουμε ότι καμία σχέση δεν είχαν τα επεισόδια φέτος στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ με τα επεισόδια σε εκείνα τα ματς.

Κατ΄ αρχάς, η αφαίρεση έξι βαθμών από τον ΠΑΟΚ στα περσινά πλέϊ οφς ήταν μία ουσιαστικά εικονική τιμωρία, αφού όταν γνωστοποιήθηκε η απόφαση ο ΠΑΟΚ είχε ήδη χάσει την πρωτιά. Μία τιμωρία που δεν ήταν τιμωρία…Αλλά ακόμη κι αν παραβλέψουμε αυτή την μικρή «λεπτομέρεια», εδώ μιλάμε για τον τελικό του αίσχους, με τα μαχαιρώματα στο Βόλο σε ζωντανή μετάδοση σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι (και νομίζω ότι δεν έχει νόημα να βάλω κανένα βίντεο).

Επί της ουσίας είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν αφαιρέσεις βαθμών σε άλλα τρία παιχνίδια που καλώς η, κακώς ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν.

Αφαίρεση 3 βαθμών είχε ο ΠΑΟΚ το 2014 για το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αλλά εκεί υπήρξε στο τέλος του αγώνα εισβολή οπαδών κι επίθεση στους παίκτες και σε μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού (https://www.youtube.com/watch?v=tYULH9TZGBE).

Αφαίρεση 3 βαθμών είχε ο Παναθηναϊκός το 2015 για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αλλά εκεί υπήρξε το απίστευτο σκηνικό με εισβολή οπαδών πριν την έναρξη του αγώνα και παράλληλα εκτόξευση φωτοβολίδων ευθείας βολής προς τους «ερυθρόλευκους» (https://www.youtube.com/watch?v=twUrdvIPeOs)

Αφαίρεση 3 βαθμών είχαν ΑΕΚ κι Ατρόμητος το 2016 για το μεταξύ τους παιχνίδι στο Περιστέρι. Αλλά εκεί είχαμε εισβολή οπαδών και των δύο ομάδων και εκτεταμένα επεισόδια με την Αστυνομία (https://www.youtube.com/watch?v=sgdPbvK2_-U και https://www.youtube.com/watch?v=nLTy9YxOdZE).

Προσέξτε, εγώ δεν υποστηρίζω ότι δεν έκαναν επεισόδια οι οπαδοί του Ολυμπιακού! Ούτε λέω ότι κακώς τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός. Λέω ότι κατά την κρίση μου με όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη, η ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και το βαρύτατο πρόστιμο των 100 χιλ. Ευρώ θα μπορούσε να είναι μία εύλογη τιμωρία. Γιατί πρέπει να υπάρχει μία αναλογικότητα, σύμφωνα με το πνεύμα του κανονισμού. Άλλωστε, κανένα συμβάν δεν είναι μεμονωμένο. Όλοι στο ίδιο πρωτάθλημα παίζουμε και στην ίδια χώρα ζούμε. Τι σχέση είχαν τα επεισόδια στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ με τη σοβαρότητα και την έκταση των επεισοδίων των άλλων αγώνων που ολοκληρώθηκαν και για τους οποίους υπήρξε αφαίρεση βαθμών;…

Βλέποντας λοιπόν για ποιους λόγους είχαν τιμωρηθεί οι άλλες ομάδες με αφαίρεση βαθμών, καταλήγουμε στο πολύ εύκολο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός είχε μία εξαιρετικά σκληρή τιμωρία, πρωτοφανή για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.